nemate nekdo tuseni, zda je v Bedrichove dost snehu na bezky ? (na webu pisou 20cm, ale…)
nemate nekdo tuseni, zda je v Bedrichove dost snehu na bezky ? (na webu pisou 20cm, ale…)
Na bruslení to asi nebude, klasika by měla jít v pohodě. Byl jsem tam naposled v neděli, nevím jak moc tam začátkem týdne pršelo.
Podle www.bedrichov.cz snad měla být i magistrála částečně upravená. Prakticky to ověřím až zítra.
Dej zitra vedet, chystal jsem se na nedeli.
Leda že bych ti poslal SMS, já mám přístup na net jen v práci. Když tak pošli číslo, email je v userinfo.
Mas to v mailu.dikes
Podle novin i webu se v oblasti Nové Louky a Hřebínku těží a přibližuje dřevo, takže se v této oblasti stopa neupravuje a naopak, silnice se protahují. :-(
J.A.V. mi dneska psal, ze je mokro, neupraveno, rozjezdeno… takze asi nic moc
Tak tak, stojí to za prd. A pokud vydrží tohle „teplé“ počasí a deště, tak si na pořádné lyžování ještě chvilku počkáme. Holt ten sníh co napadl byl takový úlet (stejně jako ten co napadl v květnu)
V sobotu to bylo OK, trochy mekky a mokry, ale slusny, kadopadne rychlejsi nez prasan. V Nedeli to svistelo, idealni podminky, fakt nadprumerne rychlej snih podobny jarnimu firnu. Je par blbych useku kolem Olivetsky, Hrebinku a Nove Louky, ale zbytek hor az po Jizerku – SUPER.
Nemůžeš sem napsat o jaké konkrétní úsky se jedná?
Nedelej si srandu :) Ja po zprave od J.A.V.a a zrale uvaze dle pocasi v nedeli lyze nevytahl – misto toho jsem cistil kolo.
Mě by teda spíš zajímalo co mazal, jestli jel klasiku. Ten sníh byl jinak fakt jak mejdlo, takže jestli bruslil, tak bych věřil že to svištělo.
To by me taky zajimalo, co mazat. Na klasickach jsem vyrazil a po zrale uvaze dosoupazil pro brusle. Blby je to: Od hrebinku na Olivetskou. Od hrebinku cca 500 m smerem na Krasnou Mari. 1km mezi Hrebinkem a Novou Loukou. Na ne-moc-drahych lyzich asi no problem, svoje RCSka celkem setrim.
A kolem Kristianova to je dobre? Protože takhle, jak to tu píšeš, je celá jedna strana Jizerek mimo :-(
Kolem Kristianova to bylo OK, takze to muzes objet z Nove louky pres Krist., panelku a Mari, cimz se blbym mistum elegantne vyhnes. U prehrady jsem nebyl, takze nevim jak tam.
Tou přehradou myslíš Josefův důl a nebo Černou Nisu? Na kanále se těžilo už před zámrzem, doufám, že už mají hotovo :-)
Tak to pak jo. Me se zda zatim na brusleni malo snehu – klasicky mam takovy normalni slupky ale brusle mam celkem dobry a nechci je zbytecne tyrat na kaminkach a dalsich osklivostech.
Na www.bedrichov.cz se objevilo: Vzhledem k plánovaným činnostem Lesů ČR, s.p. bude omezena úprava Jizerské magistrály v následujících úsecích:
do 10.12.04 Nová Louka – Kristiánov – Bílé Buky do
15.12.04 Smědava – Smrková cesta do 15.12.04 Nová Louka – Závory do
17.12.04 Jizerská Louka – Václavíkova Studánka do 24.12.04 od hráze
Josefodolské přehrady – Kristiánov – náhradní trasa povede od
Josefodolské přehrady přes Chatu věčného mlčení na Rozmezí
Z důvodu zajištění provozu bude Povodí Labe s.p. protahovat Vládní cestu
od Bedřichova k přehradě Černá Nisa do 24.12.04.
Tak jsem vzal kolo a proved osobní šetření, vypravil jsem se na sedlo Maliníku. Od Maliníku dolů je sněho velmi málo. Vládní cesta je protažená, zřejmě až k přehradě, a velmi zledovatělá, jel jsem po ní jen kousek, dál to nemělo smysl. Dotazem od lyžařů jsem zjistil, že na „slušné běžky“ je to až od Nové Louky dál.
Dnes jsem nevydrzel a vyrazil na bezky. Na brusleni dostacujici, ale klasika – jeste ted me boli ruce od vecneho soupazeni (duvod je moje lyzarske neumeni/spatne mazani, ale na led se tezko maze). Projel jsem Bedrichov-Nova Louka-Hrebinek. Pak kousek kolem Cerne Nisy na Vladni (u Vladni bylo snehu dost i projete stopy). Pro brusleni snehu vetsinou dost, ale misty uz prosvitalo kameni a pisek.