Ahoj, rad bych se zeptal na zkusenosti s montazi cidla na Leftynu resp. kam a jak.. Slysel jsem , ze polary na lefty nefunguji – kvuli velke vzdalenosti..Mate zkusenosti?Diky.
Ahoj, rad bych se zeptal na zkusenosti s montazi cidla na Leftynu resp. kam a jak.. Slysel jsem , ze polary na lefty nefunguji – kvuli velke vzdalenosti..Mate zkusenosti?Diky.
Diky, ale tam bude asi ten problem s moc velkou vzdálenosti – mam bezdratove cidlo polar.
Podle toho,co jsem viděl a slyšel,seš v háji:-((
a cos videl a slysel??
Jakej je zdvih? Pokud neni moc velkem mohlo by pomoct tohle:
Zkus dát čidlo nad tu pružící část a na drát dva nebo tři magnety od sigmy. Ty magnety různě natoč (spodní od čidla, střední dopředu a horní k čidlu). Vypadat to bude asi divně fungovat možná nebude a snad to čidlo neurazíš.
Pokud bych to dal nekam navrch , tak to nebude fungovat,protoze , jak to bude zajizdet dolu, tak se magnet dostane daleko od cidla a nebude to presny.To by musely bejt na celem dratu magnety a to by nebylo hezky:-).Ten tvuj napad jsem myslim zcela napochopil, ale davat na jeden drat vic magnetu mi nepripada moc dobry.Zdvih je 100,ale na tom az tak nesejde..
zdvih je 100 – 25 sag = 7,5 cm jestli chodí až na doraz.
Magnet od sigmy má 2 cm. Když dáš dva nad sebe na jeden drát s mezerou cca 1 cm pokrejš 5 cm zdvihu což by mělo stačit v nejhorším dáš magnety 3.
Protože drát nejde s nohou rovnoběžně (dole by škrtal nahoře byl daleko) musíš ten dolní otočit dovnitř a ten horní ven.
hezký to asi nebude ale možnosti (počítám že ten bezdrát už máš): koupit drátovej snímač jestli se vůbec dělá, polar prodat a koupit něco jinýho a nebo zkusit tohle.
http://www.sigmasport.com/…x_bc1600.pdf
když se podíváš na obrázek 10 uvidíš ten magnet. Takhe bude ten horní (po nasednutí proti čidlu), když vydlice zapruží čidlo sjede níž a zároveň blíž k drátu, proto musíš druhej magnet pootočit, aby se dostal dál od nohy atd.
magnety od sigmy znam a mam ,ale na 1 spicu vice magnetu dat nechci..
Myslim, ze krom jineho je ta uvaha o zredukovani zdvihu odectenim sagu licha.
nefunguje to , vzdalenost musi byt max 50 cm (hodinky-cidlo) a ani pri 50 cm to nechtelo jet,jestli blbej uhel nebo nevim, dumal jsem nad tim a budo muset vyrobit nakej adapter-tycinku, aby to bylo bliz,na dlouhe zimni vecery..
nie je v tom pripade jednoduchsie namontovat cidlo na zadne koleso?
jak jsem jiz psal- cilo musi byt max 50 cm od hodinek a navic musi smerovat na hod..
Neviem, ci Ti to pomoze, ale v navode k Polaru som nasiel, ze v bezdratovych cidlach je od vyroby nastaveny vysielaci vykon na minimum. Podla navodu sa da po rozobrati cidla pomocou nejakeho prepinaca (?) zvysit vysielaci vykon a tym aj dosah (mali by tam byt 2 alebo 3 urovne vykonu – nepamatam si presne).
v navodu polar je napsano max 50 cm..
To iste je napisane aj pre snimac kadencie. Ten ja mam vo vzdialenosti tusim 57 cm a funguje mi, hoci som ten vykon nezvysoval.
Me jde o snimac rychlosti, musi tam byt i patricny uhel , ale jeden ochotnej borec mi poslal fotky , jak to ma udelany (udelal si na to takovej drzacek), tak to taky zkusim.Musim najit jen cas..
Kamos ma na Hac4 vychytany tak, ze ma to cidlo na nejakym plechu uchycenym u trmene brzdy. To cidlo je pak vys a smeruje na prijimac. Mozna by to slo nejak podobne i s tom Polarem, ale ten ma to cidlo jiny, tak nevim nevim…
Teoreticky si to take dokazu predstavit..Kdyby byla fotecka, tak by to bylo supr..
Hodil sem to do fotek – komponenty. Bohuzel lepsi fotku nemam.
tak dej prostě čidlo na zadní kolo…
On resi vzdalenost 50cm…
Mi tak napadlo, ze je to asi delany specialne na XC a silnicni kola, protoze s 888 by ses do tyhle vzdalenosti nevesel :)
proc ne? 888 prece neni upsidedown jina vec je ze nani by si to nikdo nedal
Si to spocitej. Kdyz das snimac normalne, tak je to skoro 800mm a kdyz ho das nejvys co by to slo, tak je to stejne pres 500mm. Doma na to kouknu. Ted jsem to jen odhadoval z manualu.