Když nechám kolo delší dobu stát, zasekne se mi volnoběh. Tak vždycky roztočim kolo, „urvu“ ho a celou vyjížďku je v pořádku. Další den přijdu ke kolu a je zase zaseklej. V čem je problém? Jde o Sram 9.0.
Když nechám kolo delší dobu stát, zasekne se mi volnoběh. Tak vždycky roztočim kolo, „urvu“ ho a celou vyjížďku je v pořádku. Další den přijdu ke kolu a je zase zaseklej. V čem je problém? Jde o Sram 9.0.
Podle me se ti tam dostala voda. Kdyz stojis tak to tam zrezne a vytuhne. Da se to pak rozjezdit. Kdyz se na to vykasles prestane sice zatuhavat, ale udela se v nem velka vule. Doporucuji co nejdriv orech rozebrat a vycistit a namazat. Me se presne tohle stalo kdysi po brodech na KS akorat se shimanem.
Prilis mnoho vazeliny u praporku ? Spatne mazivo ? Nejjednodussi reseni je to rozdelat, vycistit a lehce namazat.
Rez
Spravne! Řež hlava nehlava a až to rozpulíš, přijdeš na to.
:D
Jsem myslel, že se naučim rozdělávat ořech na starym nefunkčnim náboji, pořád jsem to odkládal a už je to tady. Musim řezat rovnou do jedničkovýho :) Díky za rady, dneska koupim nářadí a podivám se na to.
Netráp sa, mne sa zase blokuje spiatočka.(Shimano Deore XT)
O vicerychlostnich nabojich na kola jsem uz slysel, ale se zpateckou… ? Kazdopadne XT nepatri ani mezi jedny z nich.
No Japončíci sú koumáci, zabudol som da? nakoniec toto :)))
Ted mas prilezitost. Stary uz je (vzdyts ho jezdil) a nefunkcni taky :)
Tak ho nenechavej delsi dobu stat nebo ho nenechavej stat vubec, aspon najezdis nejaky ty objemy. :)
A kdyby si byl opravdu v koncich tak ja tu mam pro tebe pripraveny zapleteny kolo na mavicu s LX nabou za hubicku ;)