Ktory sa vam pozdava najlepsi?vsetky stoja cca 1000sk,chcem to na FR a rychloupinak.Alebo ked poznate nieco podobne za podobnu cenu,napiste,aby to malo 32dier.Diki
Ktory sa vam pozdava najlepsi?vsetky stoja cca 1000sk,chcem to na FR a rychloupinak.Alebo ked poznate nieco podobne za podobnu cenu,napiste,aby to malo 32dier.Diki
Ja v XSIV ohnul osu (cimz ale nerikam, ze Artur je lepsi)
ja osobne z tech trech:
point author XSIV
A z nejakych inych?V tejto cenovej kategorii.
já jsem si pořídil za 780 novatec na průmyslech-vypadá slušně-loňský model-tělo má jako letošní DH, na kolo půjde tak za 2 až 3 týdny.Akorát novatec není pro kola s manitou vidlí,Letošní modely maj trochu více přírubu k vidli,tedy se dává pod klas uchycení brzd tenší podložka u manitou uchycení by to moh být problém,Pak jsem u nás viděl za 1200 formula na průmyslech-ta by taky nemusela být špatná,A nabízeli mi nějaké quantum nebo tak nějak na průmyslech-ale ten si nedovolím hodnotit.
Quando.
máš pravdu to co jsem napsal jsou hard disky-to víš deformace z oboru.
point ne… neni moc dobry (loziska)
takze Author? ten naboj ma hodne lidi a stiznosti moc nejsou, akorat ze odchazej orechy – coz je u predniho dost sumak, ze?
Jak to myslis?Jako loziska nebrat?Vsechny dotazovany jsou loziskovy.
ne, loziska brat proc ne :-) jen point co vim z okolnich zkusenosti nema zrovna kvalitni loziska v nabach.
Vsichni odpovidaji,ale ja nepochopil jestli predni nebo zadni?
Jasne,sorry som zabudol,predny.Na disk
Osobne vozim predni Author Disc.Az na upinak nemam pripominky.Je dobre zatesnenej a vcelku lehkej.
Co je s rychloupinakom?
Vymackava se na nem takova plastova operka excentru,a pak se povoluje.Po asi 2 dnech jezdeni jsem tam dal Shimano,co se mi tu valelo.
kamos na xsivu taky ohnul osu,mozna zkus Deorka,stojej par korun,takze az odejdou tak je vymenis
tady jsou ty neboje nejlevnejc http://www.akcebike.cz/
Sem na zadnim odjel celou sezonu DH HT a v poho. Dokonce i orech, kteryho sem se bal. Ale hned jak jsem ho prodal, tak novy majitel taky ohnul osu. Jo a pretrhl se ten docela hezkej rychloupinak, skoro hned.
Jezdil jsi na tom vubec? :o)))
No, malinko. Jen cos me videl na Hostyne, tak jsem vzadu pretrhl 2 draty, takze osa by taky mohla dostat za usi :)
Jen tak mimochodem, nemenil jste nekdo loziska u Authoru? Mam je na kole, zatim pohoda, ale vubec nevim, jak se dostat dovnitr.
Mam zadny. Ako sa rozobera predny neviem, ale asi podobne. „Matice“ na ode su poistene cervikom na imbus. Ten povolis a potom by mali ist vytiahnut. Dales uvidis, ale moj predhcadzajuci naboj Sachs bol tiez na loziskach a mal v strede rozsirenu osu. Takze ked si vyklepol osu, tak si uz mal jedno lozisko vonku a druhe si vyklepol z druhej strany nejakou tyckou. Hlavne je rozumne pouzit gumove kladivo, alebo drevo apod. nech neznices loziskove drahy.
myslimze pri tych XSIV-och sa osa dokupuje zvlast,takze to nie je problem.A Deore nechcem,lebo to ma konusy.Mam ho teraz a nic moc.A co tak nejaky DT?Nepoznate nejaky za tu cenu?
Jedine DT Cerit,ale ten je drazsi.
kolko?
Jak kde napr. koloshop.cz Cerit bez upinaku 1250,–nebo Magura Fun s upinakem 1380,– jde o totozne naby jen s jinym potiskem.Osobne bych ale stejne bral DT ap, spis dozadu,kvuli servisovatelnosti orechu,kterej o nab typu Author,Point ap. nesezenes a navic rady odchazi.Dopredu je to celkem fuk,leda ze bys zlomil osu,tu do DT sezenes,do tech co jsme tu resili ne:(
Treba v XSIV vzadu je klasicka osa bez osazeni jako ve vetsine levnejch nab, takze tam das jakoukoliv jinou.
Ja potrebujem doprdu,nie dozadu.Pochybujem ze by som zlomil osu.Tak asi nieco dosetrim a kupim ten DT.
Ja vim. Predpokladam, ze vepredu bude osa stejna a snazim se poprit to, ze tu osu nesezenes;-) BTW: Do DT jsou dost drahy nektery loziska (i kdyz mam zase zkusenosti jen s zadni – v DT Onyx jsou 3 standartni v cene asi 60 kc a jedno za 400 kc.)
Se mi taky zdalo nepravdepodobny, ze bych nekdy zlomil predni osu. Kdyz se mi to stalo podruhy, zacinal jsem tomu docela verit :)
F.U.N.N
XSIV x Point x Author sou těžký a měkký
Hele ale rekni mi co je na tom Authoru mekky ? Jedini co je mekky je vidlice, a dokud nebudes mit pevnou osu tak je tenhle rozdil zadna cela nula prd. Osobne mam Authora a davam mu kour ze by se leckdo divil ( samo ne ten co me nekdy videl preskocit dopad ). Takze za tu cenu je to koupe pomerne dobra. Ostatni jsem jenom lehce projel a prijde mi ze to jedno jak druhy. Takze podle me si vyber podle barvy, bez pevny osy poznas celkem prd.
Samozrejme jediny :-) Jinak pokud bys treba nekoupil FUNN s redukcema s vyhledem na vidlu s pevnou osou. tak mi to prijde trosku zbytecny.
to asi nee. FUNN je o dost moc drazsi a s tou vahou teda fakt nevim. skoro bych rek ze tezsi naboje sem v ruce nikdy nemel. jinak ja je na biku mam a spokojenost.
hmm, XSIV je sračka největší… fakt, sice znám pár lidí, kterým drží, ale spíš je to náhoda, protože s tímhle nábojem sou spíš jen problémy… osa se hnedka ohne a u zadních odchází ořech během chvilky… proto doporučuju buď jako slušnej náboj Artura nebo Pojnta a nebo když chceš dobrou nábu tak si kup Funn… a pokud hledáš něco levnýho, tak takový Deore vydržej fakt hafo… ale sou na kónusech… ačkoliv to tak moc nevadí, protože když odejdou, tak za 150koupíš nový kónusy a jezdíš vesele dál a nemusíš přeplejtat:-)