oficialna cena: 8.990 Kc cakal som, ze bude vysoka, ale toto ma celkom prekvapilo
oficialna cena: 8.990 Kc cakal som, ze bude vysoka, ale toto ma celkom prekvapilo
No vzhladom na to,že to štelovacie kolečko len mení dráhu páky a nie piestika je to moc
Vsak to staci, ne? Svuj ucel to splni. Jak bys to resil jinak? Nebo u Avidu se pak ten pistek pohybuje jinudy? :) Ta cena sice neni nejhorsi, ale zase Avid ma stejne vybavenou brzdu levnejsi.
presne to iste mi napadlo – a v roku 2005 uz Avid mozno vychyta aj nejake nedostatky.
Co ma Avid za mouchy? Uvazoval jsem o Juicynach… Cena Hayesu je teda vysoka, i kdyz mne to vlastne neprequapuje. U Bartonicka mi rekli, ze cena Formuli ORO bude cca 5.500,– Uvidime, jaky budou.
ad 1 – to se ale tusim tykalo jedny konkretni naby, snad ChrisKinga nebo neco takovyho
ano myslis, ze mas pravdu – tykalo sa to jednej alebo dvoch nab
ano, navic to pak vyrobca vyresil se mi zda
Co by mne spis vadilo, je netesnost. Nevim uz kde, ale cetl jsem nejake komentare ohledne teceni prave kolem toho stelovatka – i kdyz to mozna byla otazka spatneho kusu (ale urcite jsem videl min. dva nezavisle zdroje, jen si vzpomenout kde). Mne osobne nesedla paka do ruky (zkousel jsem na SL v Brne a tam meli J7 navic zavzdusnene).
osobne bych taky do juicy nesel, mozna jaky budou juicy nine, zda budou mit trmen z jednoho kusu coz by bylo fajn. Ty sedmicky taky byly porad gumovy,… no nic moc, brzdily super, ale ty ostatni veci okolo a obcasna gumova paka, atd … nechtel bych
Možno sa mýlim,ale pokial viem u Avidu sa mení dráha páky pohybom piestu v páke.U El Camina sa piest nemení a pohyb páky sa nastavuje v rozmedzí len 10% a ešte sa aj zmení progresivita alebo jak by som to nazval.Teda viac sa mi pozdáva Avid.
No tak dobre. Asi nebylo nejlepsi srovnavat tyhle dve brzdy, kdyz kazda je o necem trochu jinem. U Avidu nastavujes bod kontaktu desticek s kotoucem (to je neco jako ten klasicky sroub s bovdenem u mechanickych brzd.), kdezto u Hayesu (a to me prijde skoro zajimavejsi) nastavujes pakovy pomer v rozsahu +/- 15% oproti klasice (to je zas hydraulicka variace Avidackeho Speed dialu). V idealnim pripade by tyhle dve funkce chtely skombinovat a vytvorit hydraulickou paku na urovni mechanicke.
Ja mam Hayes Mag a vadí mi,že ich neviem nastavi? počas jazdy.A stáva sa že 2 týždne je krátky chod páky a potom bez zjavnej príčiny dlhý. Predtým som mal Hope a zvykol som si na doladovanie piestu.Preto sa bojím,že El camino bude ma? to nastavenie pre mna nedostatočné.
To asi ano. Pro tento ucel jsou delany spis ty Avidy. Navic usetris :) Ale jestli se ti menil (prodluzoval) krok sam od sebe, tak se ti nejspis zavzdusnovaly, ne? U HFX-9 bych se ani nedivil.
Praveže on sa aj predlžuje aj skracuje.Toto su tie Mag-uzavretý systém.
Mag je stejne jako vsechny Hayesy otevreny system.
hayesy todle dělaj když jsou zaprasený prasata-přestanou se vracet pístky a z expanze si to přicucne kapaliny.....pak to má krátkej chod jak prase.
HFX9 je otvorený system,ale tvoje tvrdenie že aj Mag ma hlboko zaskočilo a zneistilo,priznám sa.
když se podíváš na všechny hayesy tak zjistíš, že jsou naprosto stejné, jen se liší ve spracování(nejmarkantnější je to na pákách), system je jinak naprosto totožnej. Na tu tvou závadu stačilo očistit a namazat pístky.
Ono to nieje závada len mi to leze na nervy.Ale na to aby ste ma presvedčili o otvorenosti Hayes MAG 2002 sa musíte ešte posnaži?.
otevreny je proto, ze ma kapalina kde expandovat, nebo ne? a co ja vim tak u HFX MAG gde expandovat ma…
přesně tak, jde o to že když je přehřeješ tak stačí povolit páku a nafouknutá kapalina uteče do expanzky........
cim bys doporucil mazat?
bud¡to rovnou brzdovým mediem(dot) nebo silikonem někdo maže tak, jinej onak…já mažu silikonem a žádnej problem…no mažu, nevím jestli se dvakrát ročně očištění a namazání dá říkat mažu.
rozebiras to pritom nejak? nebo jenom vyndas desticky a nejak to tam namazes?
vyndam desky, vytlačim pístky (ale ne komplet aby na tebe vypadli z prasat)a mažu a mažu(silikonovým sprejem) a on ten olej z tama omývá aj bordel, když něco drží moc tak tomu pomůžu štetcem či hadříkem…ale může se k tomu uplně na govno tak to spíš pořádně propláchnu tím silikonem.
myslis ze je pak i znat narust brzdneho vykonu?
není ani trochu…tím zlepšíš akorát posun pístů v praseti, takže se pak dobře vracej, ale na výkon to vliv nemá.
Meli by konkurovat Martam SL, takze me cena ani nejak neprekvapuje. Sem zvedavej, jak to bude brzdit v realu a na vahu…
jediny brzdy který bych řešil sou SHIMANA po vyzkoušení všeho možnýho nebrzdí nic líp
a co si zkousel?
HAYES, MAGURA-Julie, Louise, Gustav, HOPE, XSIV, když beru hydrauliky
i gustav,hope? zajimavy, zatim sem vo brzdach od shitmana slysel ze nic moc. cos jezdil od shitmana?
zkoušel jsem 525, XTR a ted jezdim SAINT
a jak ti vyhovuje dc, nebo mas jiny packy?
pačky stary 8-kolo XT ,
ja myslel na brzdach, ale podle razeni je to jasny.
co máš za páky u těch saintů? deore? xt? nebo snad lx? mam stejný řazení a chtěl bych vědět jestli se to s ním trochu nehádá(poloha) a hlavně jak to brzdí?
u saint mam deore 525 paky
ale dam tam saint, jenom aby to vypadalo :-))) funkce stejna
Jen pro srovnani – ktere z Hope jsi jezdil?
mini, M4
Avid Juicy 7 pár se dá pořídit za 10–11.000 Kč. HOPE MONO M4 stejně tak. Taky jsem kulil oči, když mi na Sport Lifu sdělili cenu El Camina.
Kdepak se daji sehnat nove mono m4 za tuto cenu? Ja bych u nich cekal cenu o takove 2–3tis. vyssi. BTW: Uz se ti ozvali ze Speslu ohledne „zlodejskych“ cen v Cechach? :-)
Hope – skus zahranicny web :-)) 105 GBP alebo 160 USD je bezna cena
uuuu beriem spat, to su ceny k mono mini
Duvod u toho Speslu je na snade. To ma byt kolo pro snoby a ty to maj na chlubeni, jak maj drahy kolo. O uzitnou hodnotu toho kola vubec nejde.
O to, ze je predrazeny se nepru. Nechci porizovat s-works, ani xtr apod. nepotrebuju – stejne to, co bych chtel, nemaji v nabidce, takze mi zbyva koupit cele kolo (SJ 120 CMP), to co nechci rozprodat (pokud nenajdu hodneho prodejce, ktery by vymenil dily hned pri koupi kola) a predelat k obrazu svemu (Vanilla R, Hope mono M4, osmikolo, zadni kolo Onyx+M717, sedlo a predni kolo chci vzit ze soucasneho biku). Jaky bys mel jiny tip na kolo/ram podobnych parametru (horstlink, bez IHS) za lepsi cenu?
Ze by nebyl zadny vhodny tip? UP
Mam jen maly dotaz:
co je to v tech El-Caminech za kapalinu?
A daji se sehnat " olivy" ?
rekl bych ze DOTka, ale jistej si nejsem.
Cim se da nahradit DOT4 a kde sehnat olivky do el camin ?
mrkni na www.kolokolo u nich je přední+zadní brzda za 8950 je to fakt pravda nejde o překlep
jen pro orientaci…na us webech je uz juicy carbon 06 za 270babek
V Kaktuse za to chcu opdla cennika 9tisic Sk.