Mám kinetica 04. Celou letošní sezónu jsem se potýkal s mírným zajížděním sedlovky. Po otření od vazelíny bylo menší zlepšení. Měl někdo podobný problém na těhle rámech?
Mám kinetica 04. Celou letošní sezónu jsem se potýkal s mírným zajížděním sedlovky. Po otření od vazelíny bylo menší zlepšení. Měl někdo podobný problém na těhle rámech?
to se prostě v kombinaci některý rám některá sedlovka stane. když to odmastíš benzínem, tak to bude lepší, ale zase to začně třeba skřípat. Přítelka má authora basic a tam aby to drželo tak je potřeba to sakra hodně dotáhnout. taky můžeš zkusit zdrsnit plochu sedlovky smirkem, teda tu co je v rámu, u shitový sedlovky je to jedno, stejně ji nebudeš pak nikomu už prodávat :-)
reaguji teda na hoodně starej příspěvek,ale…
nepamatuješ se na průměr sedlovky do toho basica?
ať měřím,jak měřím,výsledek na prd.
asi šišatej rám.vůbec netuším,jaký průměr shánět:-(
možná budu muset i vystružit,zatím jsem ale sedlovku nedohledal žádnou k tomuto rámu určenou.
Na stranky authoru si se dival? U Basicu 04 pisou sedlovka 30,4mm. U novejsich myslim 27,2mm.
jo,uplne ten samej.proste sem to utahl co to dalo.
to neni problem sedlovek a nebo ramu, ale tyho podsedloveho RU. nahrad to objimkou se sroubem, kter ymuzes poradne zarvat a je po problemu. Jinak sedlovky doporucuji vsem mazat, nebot ty suche jsou nekdy jiz manipulace neschopne a u Al ramu jsou casto pricinou ruznych pazvuku.
Jo stalo me to dva ramy :-) Spirit 00 (CrMo) Kinetic 01 (CrMo) ted mama Traction 03 (Al) a to vypada lepe.
Uz jsem to tady nekolikrat psal. Author dava spatne prumery sedlovek do ramu a nebo maji spatne vystruzenou sedlovou trubku. Sedlovka tam dost volne a i pri silnem dotazeni upinaku zajizdi. Reseni je bud sehnat sedlovku ktera pujde do ramu vic ztuha a nebude se viklat, nebo docela pomaha sedlovkova objimka na imbus.
Takže by pomohla sedlovka s větším průměrem?
ten samej problem u introverta 04 karbonova sedlovka pells zajizdela tak jak me tu nekdo na bf poradil odmastil jsem to vse lihem a lehce prjel sedlovku smirkem a uz je pohoda
projistotu jeste vzdy pritahnu ru sikovkama ale urcite vymena za sroubovou objimku bude lepsi tah.
Kamosce karbonova sedlovka Pells na Introvertovi prdla. Bylo to prave tim ze ji musela hodne dotahovat aby nezajizdela. Praskla presne v objimce tak bacha.
samozrejme se musi poznat ta hranice kdy uz by to bylo moc a taky rozhodne pomohlo to odmasteni a zhrubeni povrchu pac i diky tomu pak nemusis tolik utahovat.
ja si na sedlovku pells nemuzu stezovat 4tis km jsou na ni vcetne nekolika padu a porad v pohode
Me jeste nikdy sedlovka nezajela a to mam seriove montovanou objimku. http://www.sterba-kola.cz/…/norco14.jpg