Rivalita mezi XC/DH/ROAD...!!! Proč?

93 nepřečtených
  • BUCEW

Ted vážně.Včera jsme jeli s kamarádem v tramvaji a bavili jsme se o tom proč vlastně existuje nevraživost mezi cyklisty různých disciplín.Z čeho to vlasně vzniklo?Je to nepsaný zákon nebo se jen někteří jedinci prostě drží „TRADICE“.Chtěl bych tady založit akademickou diskusi která by mohla přispět třeba k uvolnění vztahů.Všichni jste tu skoro anonymně tak pokud se nestydíte za svůj názor tak ho napište.Zajímá mě konkrétní důvod.Jako třeba někdo napíše znám osobně 10 sjezdařů…z nich je 9 magorů protože…atd.Nechci nikoho urazit nebo naštvat,opravdu mě to zajímá.

0 0
    • Pá-dlista1  

Ja te tipuju na silnicare :)

0 0
      • cabbage  

Já tě typuju na „dětský kolo“:-)

0 0
        • Pá-dlista1  

Mas bod. Byl to Blesk. Znicil jsem sedacku, 2× ulomil pedal a jednou kliku. Pak jsem z nej vyrost a presedlal vejs. To sem ulomil u stredovy trubky. Pak byl Spurt a ten vydrzel, ale Pionyr po nem jsem pri podarenem preskoku prikopu ohnul.

0 0
    • Lance  

Podivej se v diskusi nize na rivalitu mezi „veckarema“ a „kotoucovkarema“ a to se jedna dejme tomu o bikery, tak co bys chtel mezi tema co maji jine vsechno?:-)

0 0
      • BUCEW  

Já jsem chtěl znát jen důvody a názory nebudu nikoho hodnotit.Dá se druhá polovina tvé odpovědi považovat za tvůj názor?

0 0
        • Lance  

Ne, druha polovina neni muj nazor, proti NIKOMU nic nemam,sam jezdim oboje. Jestli to tak vyznelo tak sorry, je mi fakt jedno na cem kdo jedu, ja neskatulkuju. Tim sem nemyslel Tebe vecka proti koutouce. Ale videl jsi jak nekteri zaryti odpurci toho ci toho se snazi VNUTIT nazor. Je rozdil VNUCOVAT NAZOR a RICT NAZOR. A mi to tak pripada – nehlede na to,ze x lidi to uz tady taky tak napsalo. Protoze je to furt to je lepsi, ne to je lepsi a porad dokola o nicem. Podobna diskuse je ted na Velu, „kultovky“ versus „masovky“

0 0
    • Rozumik  

muj nazor je ze sou lidi debilove :) me je uplne jedno co kdo jezdi. vsici pomlouvaj to co nezkusili. taky sem se smal XCkarum dokud sem to nezkusil a chytlo me to (thx aku, seli, ota :). treba muj 40letej tatik taky nemusel DH a nortshorky a tedka ho to bavi uplne nejvic. to je na dlouho.

0 0
    • Beeda  

Hele mas jeste nejaky jiny problem? Vetsina se tu zname, takze jsi v omylu, ze jsme tu anonyme, a nezalezi zda jsi FR/XC/DH ci R ale jestli nejsi magor jak o tom pises a jsi schopen ostatnimi vyjit. A jestli te to zajima tak nebud anonymni a nakym srazu se ukaz. B.

0 0
      • BUCEW  

no tak jak jsem předpokládal.Nechtěl jsem aby se to zvrhlo zase v nějakou tupou hádku jak je tady zvykem.Tvá odpověd se stěží nedá považovat za nevrlou.Nemám žádný problém.Chceš říct že to že se tu znáte vám brání v tom říct upřímně názor?Nebo snad že tady na „vašem foru“ máte jen omezený okruh otázek? Vadí ti snad něco na tom že mě to zajímá?Nevím jak se dlouho pohybuješ v cyklistice ale ta rivalita existuje.Mě zajímalo proč.Už vidím že to skončí u toho jak jsou všichni super a všichni se mají rádi.

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • repa  

No ja nevím . Osobní zkušenost je asi taková . Když jedu na biku a potkám někde nějakého bikera na MTB , tak ho vždy pozdravím a on mě . To se nedá vždy říc o bikerech na silničkách . Někteří se na nás jakoby dívaji přes prsty . Jak kdyby jejich styl ježdění byl jediný a to ostatní odpad. Já osobně jsem taky kdysi jezdil silničku , teď mám kolo na XC , ale chtěl bych někdy zkusit FR ..... . Z toho vyplýva , že mě osobně nevadí nikdo a rád se od každého něco přiučím .

0 0
    • kesu  

taky by me ta rivalita zajimala,protoze kdyz jedu na biku tak se zdravim s bikery,kdyz na silnici tak se silnicarema ale kdyz pozdravim nekoho z druheho tabora tak me v zasade neodpovi,hlavne z biku na silnici

0 0
      • robero  

jj, souhlas – mam uplne stejny zkusenosti! A pritom vozim porad stejnej dres! zadnej rozdil to neni – jen mam obcas chut na ten cernej asfalt, jindy zas na blaticko… :-( Nechapu – oba prece funime do kopce stejne…

0 0
      • JMT  

Ty mas silnicku ?

0 0
        • robero  

mimojine… :-) Ale uz je to starenka – mam ji od 97, Sirer CrMo ram, komplet Sh. 105, razeni na ramu… ale co – je furt dobra a jezdi vyborne…

0 0
          • robero  

jinak letos jsem si konecne koupil i bika – GF HooKooEKoo

0 0
        • robero  

ted koukam, to nebylo na me! tak sorry… :-) aspon jsem se pochlubil…

0 0
    • Radek Broz  

Vzdyt je to Jarin – nevim, co mu na to odpovidate.

0 0
    • Volf  

Rivalita je soupeření. Tady se spíš jedná o primitivní netoleranci, která je asi nějakým genem Češství. Zde bojuje každej s každým. Zkus si přečíst co se tady poslední dobu píše. To jsou neustálý boje za já nevím co.

0 0
    • MaPa  

Nemyslím si že je to o nějakých kategoriích, ale o lidech. (Chtěl jsem ještě něco připsat, ale přijde mi že to takhle stačí…)

0 0
    • ddd - andy  

Kdo me zna tak vi ze sem trochu jinej :-) Jezdim silnici, XC, DH a byly casy kdy sem mel jeste kolo na freestyle – vsechno me to bavi a ve vsem jsem zkusil zavodit, nekde vic, nekde min uspesne. A prave v ty prilezitosti poznas lidi, ktery se kolem jednotlivych disciplin motaj. Pro kazdyho z nich je to, svym zpusobem, zivotni styl – naprosto odlisnej zivotni styl. V dusledku je ale pristup stejnej – Chces bejt dobrej? Trenuj! Jenze stejne tak, jako je pro sjezdare nepredstavitelny, dat na silnici 150km svih, tak pro silnicatre patri 5m drop do kategorie sci-fi (existujou samozrejme vyjimky) Takze, vlastne je to o nature cloveka, jeho zatvrzelosti k urcitym vecem a neochote akceptovat neco jinyho, novyho. Myslim si, ze takovejch lidi neni moc, jenze dokazou kricet tak nahlas, ze sebou strhnou i ostatni.. Tahle „rivalita“ je zbytecna, jenze k tomu aby se zrusila, by se musel najit nekdo, kdo by ovladal ty odlisny discipliny natolik, aby ho uznavala jedna i druha strana.. (kde jsou casy Johny Tomaca :-) Takze asi tak, co ty na to? eee – ted sem to po sobe precet, doufam, ze to dava smysl.. :-)))

0 0
    • Daf  

Zadna rivalita zde neni, aspon jsem si ji nevsim. Sice tedy mame odlisne nazory na to jak ma vypadat bike, ale to je vcelku pochopitelna vec.

0 0
    • JMT  

Ja tu rivalitu nako neresim, mam klasickyho bika, feerida i silnicku, a co se tzce tech brzd tak voyim na xc kotouce a na fr vecka takze si tady muyete rivalovat jak chcete ale hlavne jezdete :-)

0 0
    • Roman  

Nikdy jsem nic takového nepocítil. Při jízdě s fúlem po asfaltu mi silničáři vždy odpověděli na pozdrav a stejně tak i DH kluci při přesunech v Mar.ůdolí.

0 0
    • aku  

Podle me tahle diskuze skonci jako ty ostatni predtim >>Proc silnicari nezdravi ostatni ;)

0 0
    • BH  

mit tak tvoje starosti…myslim si, ze veskara odvetvi cyklistiky spojuje jen to k o l o, jinak jsou to nekdy uplene rozdilne skupiny lidi.ty to zuzujes jen na kategorii, XC,DH, Freeride,silni­care.. ovsem tech skatulek se da nadelat strasne moc, mas turisty,lidi co jezdi na kole do prace, zavodaky,chrty,ho­biky… pak podle druhu kola mas zase obrovskou skalu moznosti, vis ze existuej treba krasojizda, kolova? I ty zahrnujes mezi cyklisty? Co BMX, cyklotrial..spis je to pruprava pro motorky (nyni take pro ruzne DH discipliny), Je fakt tezko hledat nejakou spojnici mezi vsemi skupinami lidi, kteri nejak pouzivaji kola. jak jsem uz predeslal jsou to uplne jine skupiny lidi,absoultne se lisici svymi zajmy, zivotnim stylem… Ti kdo se presentuji na bike foru snad maji jednu spojnici a to ze jsou hobici

0 0
      • wraftler  

No podla mna sa to delit na skupinu FR/DH/Freestyle a na skupinu XC/Cesta… V tej prvej skupine musis mat posunuty pud sebazachovy silu a cit pre skoky a podobne a v tej druhej skupine musis mat pevnu volu, vytrvalost a podobne… proste ludi z prvej skupiny si predstavujem ako pohodakov co su furt nahuleny a obliekaju sa ako skejtaci popripade v rasta style a maju taky naky zivotny stil a ludi z druhej skupiny si predstavujem ako kludnych rozhodnych v civile nerozpoznatelnych taktikov… skuste si napr porovnat Cedrica a Lanca… asi o tom tu hovorim:)

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Lance  

Chces rict,ze Pantani byl nerozpoznatelny tatik?:)

0 0
    • black.horse  

hehe, Ti něco povím… jezdím Freeride, dirt, street, XC a prostě všechno co mě baví… každou chvíli si dělám srandu z nějakýho dálkoplazivce a stejně si sednu na XCbike a dám si 100km švih a sem happy… podle mě by ta rivalita měla zůstat vždy jen u toho, že si ze sebe děláme srandu a blbnem, každej a? si jezdí na čem chce a užívá si to… člověk by měl sednout na kolo a jezdit dokud nechcípne:-)) a neřešit proč má jeden berany a druhej dvoubrejlovku… říká se že cyklistika je jen jedna… to je, ale pro každýho jiná… tak a? si každej to svoje pojetí kola užije na max a když potká jinýho, tak se zasměje, chvilku do sebe rejpnou a pak se přátelsky rozjedou a jdou si užívat dál:-)))) hehe… píšu samý kecy, jdu se zastřelit do rybníka…

0 0
      • Eila  

vazne? pekny nazor, ja si jen vzponimna na „proboha ziletka“… ale to je nejak divny, vetsina se jeste snese, ale vsichni nemaji radi silnicare. a celkem je chapu… kdyz jedu na silnici a pozdravim a protijedouci dela ze nevidi.. vetsinou to delaji stary dedci, co si mysli ze jsou snad nejaka cyklisticka slechta.. a pak jsme vsichni v jednom pytli

0 0
        • black.horse  

hehe, jojo, rejpám do každýho silničáře, ale budeš se divit, tak s jednou žiletkou chodím a sem s ní happy:-P hehe a stejně do poblitejch řidítek budu rejpat:-)

0 0
        • black.horse  

jo a ještě asi můj nejlepší kámoš je taky žiletkář a taky do něj rejpu:-) a on zase do mě a je pohoda:-)

0 0
        • enjoy  

to mas jeste dobry,co bys rekla,kolik cyklistu nepozdravi me,bez helmy:-).muzu byt schopnejsi biker nez on,muzu mit kdovijaky kolo,kdovijaky hadry,aby bylo jasny ze nejsem na kole poprvy,ale stejne me kolikrat nezdravi.asi jako ze jsou lepsi nebo co:-))

0 0
          • -b-n-x-  

ty jeste furt nemas helmu? no toto!!! :-)))

0 0
          • Pá-dlista1  

Ty zdravis kazdou babku v satku, kdyz jedes na biku? Ja teda ne. Cyklistu poznam podle helmy a je jedno jestli to je skorapka nebo integrala. Cyklistika je jen jedna a je sdruzena pod velkou helmou :)

0 0
            • enjoy  

no clovece jednou se mi stalo ze sem pozdravil nejakyho chlapa na ukrajine v mohutnejch kozenejch rukavicich a brasnou pres rameno.samozrejme nechapal o co mi kraci:-)).ale ja to myslel fakt vazne,bylo sero atak dal:-). vim ze te treba tour de fnance nemuze zajimat,ale zkus se nekdy podivat na nejakou horskou etapu a pocitej helmy.. ale to urcite nejsou cyklisti,to sou jenom nejaky turisti ktery se vmisili do pelotonu a jenom uplnym zazrakem jedou stejne dobre jako zavodnici:-).asi byli cerstvi:-)

0 0
              • Daf  

Dnes je helma povina i v profi pelotonu. Moznost sundat ji maji zavodnici jen pokud je zaver etapy na vrcholu stoupani.

0 0
          • kovar  

„za přísně kontrolovaných tlakových, tepelných a dalších fyzikálních podmínek se pozorovaný živý organismus chová, jak ho to zrovna napadne“

0 0
        • wraftler  

vazne, by som povedal, ze ti dedkovia budu odzdravovat najviac zo vsetkych a budu sa pritom podozrivo sladko usmievat:)

0 0
          • Eila  

hmm prave ze vubec ne, ale vubec nejlepsi je kdyz je predjizdim, to by radeji vjeli do pangejtu jak delaji ze me nevidi:) ale fakt, takovy ti profesinalne tvarici se dedkove nepodravi ani kdyz ybch mavala jak na prvniho maje..

0 0
    • enjoy  

me osobne nikdo nevadi,at si jezdi co chce.. jenom jsem si vsimnul jedny veci,ze vic nez kde jinde pozoruju na skokanech jakoby trosicku nosanky nahoru,kdyz videj krosare.myslej si totiz ze jsou nejvic cool a to krosari teda vazne nejsou:-).ikdyz takovej krosar ve fialovych elastakach,to je hodne cool:-))

0 0
    • Corbett  

Já se zdravím se všemi, ale autora tohoto příspěvku bych raději objel velkým obloukem, není to dávno co psal jak se na kole krásně udělal a jek mu pořád stojí.

0 0
    • fousac  

stejne jako vsechno ostatni je to v lidech, ne v kolech.. lidi (prevazne mistni) co znam sou v pohode… chrti, turisti, FR&DH etc. … akorat silnicari sou podezrely, vubec se nedruzi a nechodi na pravidelne kulturni sessiony… :)))

0 0
      • Darkson  

a jít s fousáčem do dospody může být i pěknej DH! :-)

0 0
    • CZiko  

mno… já jsem přesedlal ze silničky na XC. Ne že by mě to nebavilo, ale chtěl jsem změnu. Bavilo mě to na silnici, baví mě to na XC, ale na DH nemám stroj, ani peníze… Takže pokud to uzavřu je mi jedno kdo na čem jede:)

0 0
      • BUCEW  

TO ADMIN: můžeš to prosím tě smazat? Děkuji

0 0
        • CZiko  

TO ADMIN: Můžeš spíš smazat tady toho cipa?

0 0
        • Pá-dlista1  

Sem nepochopil. Ani tebe, ani tve prispevky.

0 0
          • marhi  

Je to hlavně jen a jen o lidech. A taky o paradoxech. Loni jsem si ještě myslel že šaty dělají člověka. Poté co jsem obměnil vše, včetně stroje tak jsem musel konstatovat že se vůbec nic nezměnilo. Nejdřív mě přehlížela jedna parta, teď ta druhá. Je to jako ta hádka co mám s kamarádem. Jsme srdcaři oba ( ne kardiaci) ale jak už to bývá každý na svém písečku. On si létá po lese, já zas brousím asfalt. Věčně se hádáme o tom co je těžší. On tvrdí že mi to líp jede, já zas tvrdím že do kopce to rozhodně jede líp jemu. Tam kde mi končí převody, on má tak půlku. To se to pak jezdí na Lysou horu. I když krpál je to hustej. Na rovině a ve sjezdu je to zas naopak. Na konci sezony mě opravdu potěšily asi tři lidi. Jeden biker co se přesouval na svá vrsoviště a měl upřímný zájem o techniku, tj výměna názorů byla povznášející, potom děda na kole se kterým závodil ještě s Veselým někdy v roce 1950, a jeden týpek co mě zkoro rozplakal v kopcích abysme nakonec zkonstatovali že člověka po stu kilometrech jetí na krev stejně předjede frajer v teplákách. Ty dědci na silnicích nejsou vždy nafoukaní, taky někdy už hluchí. Bikeři také nejsou vždy čestní rytíři, nikdy mě nechtěli střídat v jízdě proti větru jako by snad mě to jelo samo. A frajeři na ukrajinách také nemusí být vždy staří fotři co jedou do hospody, no nevšim jsem si klubových barev dukly. Všechno kolem a kolem vyplívá nakonec z toho, že okřídlená věta o srážce z blbcem je pravda. Nejen na kole ale všeobecně. TJ. děkuji všem co to dočetli až sem a nemyslí si o mě nic nepěkného. V únoru nám ten kolotoč začíná nanovo a už se nemůžu dočkat. A vo tom to je.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.