Asi už to tady několikrát bylo, ale poraďte, co je lepší.
Asi už to tady několikrát bylo, ale poraďte, co je lepší.
ISIS je tuzsi. ctyrhran levnejsi. oboje funguje a na XC to je v podstate jedno.
v kazdem pripade jsem zjistil, ze se ctyrhran povoluje nebo aspon u mne, ale to je asi muj problem nebot se mi to stava no novym kole a stavalo i nastarym, takze spis neumim slapat…neob se avm to taky povoluje???
me se nepovoluje.
mě taky ne, a to a? šlapu jak šlapu…
Mi se vic lame nez povoluje :)
Taky se musím přidat. Nepovoluje.
Nepovoluje! Naprosta spokojenost (chrti styl jezdeni, zadny vylomeniny a zlomeniny). Kliky XT model 95+96 (viz foto biku), osy kinex a Deore. Obe maji pridavne tesneni v podobe gumoveho krouzku z gripu vlozeneho mezi kliku a osu. Uplne v pohode. Za to bracha mel s ISIS problemy…
Jo, u ISISu si dávejte pozor na osy, zatím jsem viděl jen tři a každá měla jinak široké a tvarované drážky! (Power Pro, FSA, nejaká čína..)
natři závity šroubků co drží tu kliku barvou.nech uschnout a pak až je tam zamontuj.Fest utáhni a mělo by to držet.
jj uz sem na to myslel ale este jsem se pro svou lemplovinu k tomu nedostal…
Me se povoloval, postupne se pekne zakulacoval, ISIS se nepovoluje a drzi.Cena ISIS neni o tolik vyssi – do ctyrhranu bych nesel ani na XC.
me se taky jedna klika na ctyrhranu casem trochu povoluje, ale nic tragickyho, kvuli cemu bych rychle letel kupovat isis nebo neco jinyho
na 4hran mas vetsi vyber os. na isis abys svuj rozmer hledal v kupce sena :-/
ISIS je „tužší.“ Při šlapání to (alespoň já) nijak nepoznám, stejně jako HollowtechII s pevnou osou. ISIS a Octalink mají někdy tendenci se zaříznout – hází pak celá klika. Ale potkal jsem to „jen“ 2×. Osvědčil se mi čtyřhran, takže u něj i do budoucna zůstávám. A nepovoluje se :-)
Asi bych dne sel spis do systemu hollowtech II – osa a klika v celku. Totez delaji snad uz i jine firmy.
S 4hranem jsem nikdy problem nemel, taktez mnohymi proklinany octalink byl bez problemu.
Co se tyce tuhosti, tak jsem zatim zaznamenal rozdil jen mezi Deorkovymi octalinkovymi hollowtech klikami a Deore LX hollowtech II. Mez 4hranem Alivio a hollowtech Deore na octalinku zadny rozdil nezjisten.
myslím že čtyřhran je v pohodě…zkušenosti s Isis nemám,ale za to s Octalinkem jo…špatný…vrže a povoluje se…
Podla toho na co to chces,na FR,DH a podobne by som stvorhran nikdy nedaval,bo raz zle dopadnes a odtrhne ti kluku…
Ja mel se ctyrhranem vzdy jen problemy. Povolovani, nasledne utahovani. Postupem casu vymackana klika. Ted mam octalink a ten je uplne bez problemu. Doporucuji nejakou drazkovou osu ISIS, nebo Octalink, a nebo Hollowtech II a jemu podobne systemy.