Chtěl jsem v rámci zimní údržby sundat pastorky z 10-kolečka, ale nedaří se mi nasadit „mnohohran“. Překáží matice našroubovaná na osičce. Znamená to rozebrat celý náboj a osu vytáhnout nebo mám shánět jiný stahovák (s menší tlouš?kou stěny)?
Chtěl jsem v rámci zimní údržby sundat pastorky z 10-kolečka, ale nedaří se mi nasadit „mnohohran“. Překáží matice našroubovaná na osičce. Znamená to rozebrat celý náboj a osu vytáhnout nebo mám shánět jiný stahovák (s menší tlouš?kou stěny)?
nemáš náhodou mnohohran na shimano. Campa a Shimano má stejný snad jen imbusy.
urcite shanej jiny stahovak.Pokud pouzijes original campa, tak by jsi nemel mit zadny problem a rozhodne nemusis rozdelavat osu.
On to je stahovák originál Campa, ale poněkud starší. Na 8-kolečko fungoval dobře. Tam ta matice na ose vlezla dovnitř stahováku. Rozebírat nábu na průmyslech bych při každém čištění nemusel, takže zkusím sehnat lepší.
Máš asi špatný stahovák. Já koupil ten od BBB. a je přesný. Jen si ve finále dej pozor na podložky mezi pastorky, nejsou všechny stejný. Taky nepíšeš jaký náboj máš. Já mám centaury a sundavání bez problému. Navíc jsem ani nepřišel na to jak se ten náboj rozdělává.
Dík za info. Taky mám Centaur (na zapletených Protonech), takže to bude stahovákem. Už jsi někdy rozebíral nábu? Má to smysl, když jsou tam průmysly?
urcite ne, jen pokud by to nejak drhlo a nebo tam vznikla vule, a tedy byla by nutna vymena lozisek. Cim mene kolo rozebiras tim lepe
Protony jsou na průmyslech ? Já tam šteloval na levé straně vůli tím kroužkem s imbusem napříč – to je spíš udělátko pro konusy ne ?
to byla obecna odpoved. Protony maji konusove loziska. Ja mam zkusenosti s lonskyma Ventama, ty maji loziska prumyslova.
OK, díky.
Přiznám se, že to bez rozebrání nepoznám. Vycházel jsem z tvrzení, že Protony jsou na nábách Centaur, a ten je na průmyslech. Ruku do ohně bych za to ale nedal.
No ja jsem jsem je nevidel rozebrane,ale v katalogu Campa 04 se u naboju pro výplety PROTON uvádí:„…and axle in light alloy with high-precision adjustable bearings“. coz si ja prekladam jako osa s lehkeho hliniku s vysoce presne serizovatelnymi lozisky…, z zehoz pak usuzuji, ze jsou tam konusy. U vypletu Venta pak uvadi ze naboj ma „industrial bearings“ tedy prumyslova loziska a ta tam fakt jsou.
Koupil jsem na bikezone stahovák od BBB. Na to že ho použiju tak jednou za rok to stačí. Má to i ten vodící trn. Koupíš neprohloupíš. Ale to čištění ti kromě pocitu nic moc stejně nepřinese. Na jízdu to bohudík vliv nemá.
Ještě maličkost. Teď jsem koukal na Campy net. a do rozebírání náboje bych se moc nehnal. Tedy mě se to nepovedlo povolit. Jinak jak to rozděláš bez zřejmého důvodu tak to bude spíš horší. TJ. zákon schválnosti.