video - porovnanie Shimano vs SRAM

37 nepřečtených
  • rich

mezdiinymi ma zaujalo porovnanie prehadzovacky shimano a SRAM

http://www.angryasian.com/main.cfm

(angry stuff → video)

0 0
    • JohnLee  

fajne videjko…:))

0 0
    • Vilém  

jeste doplnim at to ostatni nemusi hledat jako ja. http://www.angryasian.com/…ride_sm1.mov

0 0
    • Mamut  

Priamy link na stranku s videami je www.angryasian.com/…_gallery.cfm niekto browsi bez flashu, tak sa mu bude hodit)

0 0
    • vlk  

čím to přehráváte *.mov

0 0
    • Jenda  

tak ze by preci jenom Shitmano?:-)

0 0
    • robero  

hm, parada… I kdyz ted me zrovna nejak nenapada jakej to ma dopad na jizdu a razeni… Sice XTR ani X.0 jsem nikdy nejezdil – jen XT, ale to bude asi to samy a nikdy jsem nemel problem s razenim… Mozna, ze mi parkrat spadl retez z prevodniku?

0 0
      • Twisp  

mne boucha XT o ram, sram mi tohle nedelal

0 0
        • robero  

ja jsem si niceho takovyho nevsiml, lita nahorudolu urcite ale do ramu mi nemlati… tak ji zkus odtahnout tim vymezovacim sroubkem vic dozadu… mozna muzes mit kratsi patku…

0 0
        • Daf  

Tohle je vetsinou problem ramu. Nebo presneji receno tvarem patky prehazovacky. Nekdy je moc kratka, jindy zas je ocko pro prehazku moc vpredu. Nekdy taky zalezi na tvaru patek ramu a zpusobu napojeni spodni vidlice. Rozhodne za to nemuze prehazovacka.

0 0
          • robero  

presne tak… Nedavno jsem dolamal patku a protoze jsem setrilek shanel jsem neco levnejsiho nez original a zjistil, ze je mezi patkama pomerne dost velkej rozdil jak ve sklonu tak v dylce – lita to i vic nez o centak nahoru dolu… mam GaryFishera a ten ma patku docela dost dlouhou, nastesti!

0 0
          • Twisp  

Kdyz je tedy problem v ramu resp. v patce tak jak mi vysvetlite ze to sram nedelal ESP 7. Ale ta patka by mohla byt delsi to mate pravdu.

0 0
            • Daf  

Zalezi co ti na te prehazce mlati. U Shimana casto mlati to raminko s kladkama do vidlice. Shimano nema totiz horni kladku v ose cepu raminka jako sram ale jeste nad tim cepem.

0 0
              • Twisp  

No vida, ja sem to ale rikal uz od zacatku :)

0 0
                • Daf  

V tom pripade by ce mely ramy rozdelovat na Shimano a Sram kompatibilni :) Ne vazne fakt mi prijde divny ze tohle vyrobci moc neresej. Dnes i na funglovce mlati prehazka do ramu :(

0 0
                  • miťo  

Prave proto tam dava japonec ty gumicky, aby to nemlatilo.

0 0
              • Palo TT  

To je uplne jedno. Dovod buchania je v cape, ktorym sa prehadzovacka montuje na ram. SRAM – pevna zarazka, ziadna struna. SHIMANO – bez zarazky + struna.

0 0
    • vlk  

u shimana se dá tím šroubkem vzadu zvýšit přepětí té pružiny.A pokus i to nestačí a stále tolítá tak když se to rozebere tak v tom místě kde je daná pružina uložena je více možných poloh na které se dá druhý konec pružiny zafixovat.Takže se dá docela slušně zvýšit přepětí té pružiny a pak to tak nelítá.

0 0
      • Mamut  

Ta srubka ma ale hlavne iny ucel. Nastavit vzdialenost hornej kladky od kazety. Da sa pouzit aj na stelovanie toho mlatenia, ale s malym efektom. Predpatie 3mm na pruzine nikoho nepasi, kedze ta pruzina potrebuje skor zarazku (ako Sram) nez regulaciu.

0 0
    • Pekáček  

Když jsem přešel na Duratec, byl jsem nemile překvapenej mlácením přehazky Deore (šifty Sram Attack). Tak jsem si pořídil ve výprodeji plastovou Centeru a ta slouží dodnes (na jiném kole). Pak jsem přešel na Sram ESP 1:1 a od tý doby se ho držím. Jinak Duratec má dvě délky patek, delší pro použití pastorku 34z.

0 0
    • TinkTink  

Jo jo jo…pohoda :)…

0 0
    •  

Rozdíl je evidentni, ale těžko říct jestli na to mel nejaky vliv ruzny prevod, myslim pri pohledu dozedu

0 0
    • visby  

tak ma napadlo, sram je tam uplne na pevno, alebo pruzi iba smerom dole?

0 0
      • Jogador  

Ten sram tam přilepili, tak se nehejbe ani dolu ani nahoru. Drží fakt dobře, jediná nevýhoda, nepřehazuje…:)

0 0
        • enjoy  

ze je to nenapadlo u toho shimana,kdyz je to vlastne jejich japonska firma:-)

0 0
          • miťo  

Kdyz budes pravidelne chodit na WAPku, tak ti ten horni cep u japonce zatuhne a bude po mlaceni:) Bude to sice blbe radit, ale......... :)

0 0
      • Palo TT  

Presnejsie povedane volne sa okolo capu otaca. Nema tam pruzinu, vsetko zabezpecuje pruzina, ktora napina kladky(retaz), a tym padom je prehadzovac tlaceny proti smeru hod. ruciciek na zarazku. Dalej sa nedostane :). Polohu zarazky nastavis tym srobom vzadu. Jednoduche a ucinne, skratka SRAM.

0 0
    • Lister  

Video hezký. Jen mě to utvrdilo v tom, že na dalším kole bude sram( asi X.7) Absolutně jsem ale nepochopil jaktože to má 28 MB. Klidně by se to dalo udělat do 3 MB a jěště by to vypadalo mnohem líp.

0 0
      • enjoy  

jo tak to sem taky chtel rict:-).ale komprimovani zas tolik nerozumim,jeste by me nekdo setrel:-)

0 0
        • Lister  

Zkus se podívat na tohle. Jak taky může vypadat 3Mb ukázka. http://forum.codecpack.com/attachment.php?…

0 0
          • Lister  

Jsem ten link zkoušel. V Firefoxu mi nejede, ale v Exploreru by to mělo šlapat( fuj stydím se, že jsem ho musel zase jednou použít :-) ). Ale možná vám to pojede i v tom Firefoxu.

0 0
            • tofino  

ale noo…ked to frci v Opere, tak to musi ist aj vo foxacovi..a hanbi sa za IE..fuj..

0 0
              • Lister  

Nakonec se to rozjelo, ale trvalo to asi půl minuty. Asi tam byl nějaký zádrhel. Takže i ve foxu to běží.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.