Cauky chtel bych se zeptat k cemu presne je toto http://www.jensonusa.com/…product.aspx?… ,jaky to ma vyhody a nevyhody? Dik moc!!!
Cauky chtel bych se zeptat k cemu presne je toto http://www.jensonusa.com/…product.aspx?… ,jaky to ma vyhody a nevyhody? Dik moc!!!
melo by to pri razeni delat mensi odpor,nez bowden..
Tusim, ze neco podobnyho dava shimano k XTR?
…byvalo to soucasti prehazky XTR snad v roce2002 ? Jinak je to na snizeni odporu lanka v ohybu bovdenu(ktery se tim vlastne vylouci) u prehazovacky
mozna neco podobneho ale pochybuju ze by shimano montovalo na svou top radu soucastky avidu :-)
jinak myslim ze to ma na biku hanz..tak se ptej jeho jak to funguje
jo, samozrejme, ze to nebylo od Avidu – teda urcite na tom nebylo to logo… :-)
uz se stalo… :) na icq porad neni a u svyho kola v diskuzi taky nic, proto sem to zkusil tady.
je to vodici kladka lanka menice,jejim smyslem je snadnejsi chod lanka v miste jeho ohybu a tedy snadnejsi razeni.Vklada se naa celkem exponovane misto,ktere dela potize(bowden zde casto praska),da se to resit i pomoci vodici trubicky z „V“ brzd.Vodici kladku pouziva i SH, napr.z modelu 05– Nexave C500, Tourney TX . Tato kladka ma vyhodu, ze neni soucasti menice a tak se da domontovat prakticky ke kazdemu menici.Vklada se mezi menic a bowden, tedy nenahrazuje bowden jak zde nekdo psal.
A k tomu co uz tu bylo napsano… jeste se to da resit koupi prahazovacky SRAM, kde tento problem odpada. Pri uvedeni prehazek Sachs s podobnym uchycenim lanka se holedbali oblibenymi triceti procenty snizeni odporu pri razeni. Vsimnete si jak oblibena je tahle cifra v reklamach. Ted me tak napadlo… neni re-klama opakovany klam? :)
To Tě napadlo zcela správně. Jistý pan Vogeltanz na to má dokonce vymakanou filozofickou teorii, a není to žádná cimrmanština, jak takový skrytý smysl dešifrovat v běžné řeči a názvech, které užíváme. Je překvapující, v jak velké míře to funguje. Ta míra je tak moc velká ani ne tak sama o sobě, ale tím, že je mnohem větší, než bychom povrchním pohledem očima zaslepenýma zvykem čekali. :-))
To Tě napadlo zcela správně. Jistý pan Vogeltanz na to má dokonce vymakanou filozofickou teorii, a není to žádná cimrmanština, jak takový skrytý smysl dešifrovat v běžné řeči a názvech, které užíváme. Je překvapující, v jak velké míře to funguje. Ta míra je tak moc velká ani ne tak sama o sobě, ale tím, že je mnohem větší, než bychom povrchním pohledem očima zaslepenýma zvykem čekali. :-))
kurňa sory, ten prohlížeč mě zase vypek. Trojitým opakováním jistě nechci dodat svým slovům více váhy:-))
A je ten rozdil v razeni poznat? jinak receno mam to vzit nebo ne?
nase mila bikerka Luka to vozi taky, tak ji zkus kontaktovat.. (P.S. normalni lidi uz maj davno SRAM :)
kdyz ja gripy nemam rad a na sport lifu jsem si zkoudel na RBckach sram packy a taky mi nesednou… Holt mozna casem, ale sram prehazky se mi libej hodne.
ja kdyz sem kupoval X-7 packy, tak sem je predtim videl jenom na obrazku.. zvykal sem si cca 2 minuty, ted uz mi to prijde naprosto normalni… na RF si palcem neodradis, na SRAMu ukazovackem v pohode jo.. ;)
odradit myslis na lehci nebo na tezsi? moc sem to nepochopil… Na RF jdes ukazovackem na tezsi a to je podle me odradit… No me hlavne ta packa nejak divne drela palec, proste to nejak nesedlo…
odradit na mensi pastorek/placku… na vetsi je to defacto stejny jako RF.. ale opacne uz mam dve moznosti na vyber.. (tim chci rict, ze ja jsem spokojenej…;)
no tak to si rozumime! :) ja jsem zatim taky spokojenej, uvidime jak dlouho… :)
zajimave tvrzeni, to mne pripomina obycej z pocitacove praxe:" normalni lidi uz maj davno Linux"
hua..jsem tu mam to na obouch svých bajcích a spokojenost veliká řazení jde pěkně lehce, neláme se bovden a řadí to rychlejc aj dolu
ps: safra na icq jsem skoro furt tak kdyžtak napiš
co na to bláto? zynáší se bovden víc nebo mín ksdyž tam je ta kladka?
by mě taky zajímalo, jaké je to, když je to obalené bahnem.
Obalene bahnem ani snad tak nevadi. Ta kladka je docela dobre resena, ze lanko samo vytlaci to bahno ven a nezanasi se drazka. Ovsem co to dela uvnitr bovdenu…? Sirenna to vozi a zadne negativni vlivy na razeni nebyly zaznamenany. Osobne bych za to nedal ani ctvrtinu toho co za to chtej. Sam k plne spokojenosti pouzivam ohebnou trubicku k Veckum. Vlastne ted ani tu ne a taky k plne spokojenosti :)
mě to bylo právě taky nabídnuto, tak jsem uvažoval-akorát za poloviční cenu, ale já teď mám nově vyřešeno utěsnění bowdenu za pomocí aligator prachovky a trubičky z koncovky k bowdenu, a obávám se že s tímto bych ten bowden pak už neutěsnil.
Ja to taaaaaaaak moc strasne dlouhooooooooo shanel, az jsem to teda sehnal…vozil to par mesicu a s vymenou prehazky presel na SRAM. Tam to nepotrebuju.
Jinak poznatek s Avidem – je to pohoda :)
Dneska to můžeš vidět třeba na Shimano Sora,dávají se na Authorácké A-Gangy.Má to působit menší tlak na lanko v tom ohybu bowdenu u šaltru.Jinak za 8 dolarů bych si to určitě nekoupil.
A to kdybys vedel za kolik se to prodava v ČR… Tlak na lanko? Vysvetli prosim?
no třeba od acor standartně za 120Kč
Za 109,– , ale to je jiny vyrobek. Imho: primarne urceny na neco jineho a krom toho s tim lide nebyli tak spokojeny jako s tim Acorem.
… nebo spis Avidem? :)
No jo. Jasne. A pak, ze uz jsem tak blbej, ze to vic nejde. Jde. Ja bych byl i v soutezi blbcu druhej. Ja sem tak blej, ze bych to ani nevyhral :)