• Palo TT

Vcera som nahodou na TV Prima zachytil koniec nejakeho dokumentu o typkovi, co robi kartografiu. Celkom ma to zaujalo. Pozrel som potom www.dvanactodvaznych.cz zistil, ze 7.2. bude dokument o Roman Bartosz – vyrobce horskych kol

Mozno to niekoho bude zaujmat.

0 0
    • Franta  

nakej Bartozs, to sledoval nebudu…buh vi o co jde

0 0
      • McBlacky  

že jo, moje řeč, nějakej maďar :-))))

0 0
        • black.horse  

hovada blbý:-)))))))))))))­))))))))))))))))))))))))­))))))))))))))))))))))))­))))))))))))))))))))))))

0 0
    • piskot  

Ten „týpek co robi kartografiu“ byl Bob Háj, jeden ze zakladatelů firmy SHOCart. Osobně považuju jejich mapy asi nejlepší co se dá na trhu sehnat a podle čeho se dá obstojně jezdit.

0 0
    • rb  

Tak to ja hodim oko,když už mam od něho druhé kolo…

0 0
    • fousmen  

Tak co, videli ste to nekdo? ja se rezal smichy kdyz kecy prokladaly zabery z marosany, na kterych se malokdy mihlo RB. Nejluxusnejsi byl teda krauzino s opravdu prehlednutelnym napisem GT na ramu.. :-) KOMIX!

0 0
      • Darkson  

možná se pletu, ale předloni Maroši ještě jezdil(skákal) na RB

0 0
        • fousmen  

to se nepletes, jenze ja myslel video „marosana“ a ne marosiho.. Treba na tech zaberech z rampage tam mockrat fakt nebyl..

0 0
      • Shotek  

njn asi taky musi otestovat konkurenci spis me zarazi ze ted nejde objednat z jejich stranek CRX a ani v ceniku neni:-(

0 0
        • blue  

rekl bych, ze to neni testovani konkurence, ale bandit prelogovanej na GT kvuli sponzorum… nevim, jestli si to pamatuju dobre, ale s GTckem prej nebyla moc dobra spoluprace, takze to by celkem tu vec vysvetlovalo… to ze se pri nataceni dokumentu nedohodli a misto uz existujicich zaberu to nenatocili znova na RBcku, je jina vec

0 0
          • fousmen  

doufam ze to byla ironie a zes tam akorat zapomel pripojit smajlika.. :-) se vsi uctou.. bandit prelogovanej na rb? lol

0 0
            • blue  

bandit prelogovanej na GT… nevim, proc by to mela bejt ironie, je to normalni praxe

0 0
              • fousmen  

ehm.. ty zabery jsou z videa „marosana never dies“ nevim, jestli jsi to videl ale krazik tam opravdu jezdi na GT. to jde poznat na prvni pohled. bez diskuzi..

0 0
                • blue  

tak to rekni hned, ne? ja si fakt marosanu nepamatuju do takovejch detailu a na tohle koukam v divxu v malym okynku, takze to zas tak bez diskuzi poznat neni…

0 0
          • Pá-dlista1  

To byl Orange.

0 0
          • JIRA  

Od kdy má RB „triple triangle“? ;)

0 0
            • blue  

ale no tak Jiro ;-) uz sem nahore jednou psal, ze v malym okynku komprimovanym divxem to tak zretelny neni… navic fakt o spolupraci s GT, kterej jsem zminoval, jen podporil moje spekulace

0 0
                • JIRA  

BTW: to, že by to v televizi spletli by mě ale fakt nepřekvapilo vzhledem k tomu, že třeba při rozhovoru s organizátory BA04' (orientační závod) použili záběry z Rampage. :) O otočených fotkách (převodníky vlevo) ani nemluvím. Třeba katalog Adventury asi 5 ks. Časopis EXTREME (???) – prakticky každá druhá a to i když je přes celou stranu.

0 0
                  • blue  

ja bych spis rekl, ze to nebylo spleteni, ale proste meli po ruce nejakou ukazku extremniho bikingu, tak ji pouzili a nepremysleli o tom

0 0
                    • Pá-dlista1  

Taky mohly z toho rocniku rampage pouzit ty dva nejhezci pady Marosaka s RB a netahat tam jiny. No a streetek…, kdyz ho chteli pouzit, tak asi nemeli moc na vyber. Ono na RB streetek moc lidi asi nejezdi, resp. tohle byl az trial. Jinak vlastne streetek jezdi ueeee, ale jeho zabery asi nemeli :)

0 0
                      • Franta  

Podle me Rampage zabery mely ukazat na cem to kolo bylo a co prezilo. Tomu KRausovi jsem se taky divil, nicmene zaverecna hlaska ze Bartozs je jedinej (nebo neco v tom smyslu) schopnej konkurent cyklistickych velmoci Francie a Italie me rozesmala :-)) A to nemyslim v tom, ze by nebyl konkurence schopny…

0 0
                        • Pá-dlista1  

No prave. Proc tam teda nedali Marosaka s RB? Tolik zaberu co tam z Rampage bylo by jeho zabery urcite dohromady daly. Zas na druhou stranu budme radi, ze aspon neco, ze? I na Hostyn si vylezli, ne jako pupkaci ze zpravodajstvi CT co cekaj az kdo jim sjede k autu dole na parkoviste :)

0 0
                          • blue  

sem si nevsimnul, kdy to bylo natoceny, i kdyz mesic tam stejne ani na konci nepisou… treba zabery z lonsky Rampage jeste nemeli k dispozici

0 0
                          • fousmen  

To je pravda, i tam mluvili o tom, jak se marosak brutalne smotal, pak vzal kolo, ktery to prezilo a odjel.. A ze ty fotky oblitly celej svet.. Jenze k tomu bezely naprosto jiny zabery.. Nastesti me celej porad nezklamal.. nesliboval sem si od toho vic.. Ale RB by si zaslouzilo lepsi dokument..

0 0
                            • Meesha  

Me pobavilo jak rek, ze to kolo spadlo z 20ti metrovy skaly, nebo tak nejak, ale bylo tam tech 20metru. To by byl Marosak asi jen tak nerozdejchal… A to kolo spadlo kus vedle nej…

0 0
                              • Pá-dlista1  

Stredne velkou, ale opakuji stredne velkou lavinu odporuzis. No normalne ji odpruzis.

Ty dva horosluzebnici co je to vcera zasypalo zrejme pupendo nevideli. Nechapu, ze to nepatri do povineho vycviku.

0 0
                          •  

hm mozna nemeli prava? protoze ty zabery co meli byly toceny vhs a tam to co olitlo net asi vhskou toceny nebylo…

0 0
            • Pá-dlista1  

Co si pamatuju, tak zadny Krausikovo GT nemelo triple triangl.

0 0
              • hýbňoš  

mám pocit že Krausík nikdy žádný GT neměl protože rám na kterym pracoval s Hans Rayem se dělá až letos a vím že jezdil na orangi s nálepkama a designem GT psal to i kdysi v komentářích u svého rozhovoru na freeride.cz

0 0
      • Mike 21  

Viděl a mě se to líbilo.Jen více a houš?!Myslím si, že při dnešní frekventovanosti jakkoliv cyklisticky zaměřených pořadů, by mě stačil například 20-ti minutový pořad točícího se zadního kola s detailním záběrem na šaltr! :o))

0 0
        • Pá-dlista1  

Vzdyt to davali v lete. Dokonce opakovane. Turde… a jeste neco se to jmenovalo. Ale asi to nebyla puvodni tvorba. Bylo to prevzaty ze zahranici.

0 0
      • JJ  

Me se nejvic libila ta duralova kolibka:)

0 0
      • McBlacky  

sem to sledoval na půl oka, už jsem si myslel že jsem blázen když jsem četl GT :)

0 0
    • Azagthoth  

to decko malo dobru kolisku…no, treba zacinat uz od utleho veku :-)

0 0
    • grafik  

taky jsem videl a mam to i nahrany :)

0 0
    • czertd  

Jediný co mě dost zarazilo byl komentář k XC a silničním kolum, kdy většinu své výroby dělá pro lidi „co na tom jezděj pro lepší fyzičku nebo tak něco“.

0 0
      • Pá-dlista1  

No a k cemu to jinak je? Nerikej, ze tebe to bavi :)))

0 0
        • czertd  

Baví.

0 0
        • vlk  

přesně takovou reakci jsem čekal.Baví aspoň se projedu někam dojedu a poznám zase kousek naší krásné přírody- mnohem víc než se jen vozit z kopce-stále dokola z těch samých.

0 0
      • vlk  

Tak nějak.Mě to tak připadlo jako že dělají těch 80% produkce svých kol -xc kol a silničních aby si na tom vydělali na vývoj těch co je opravdu zajímájí a to sjezdových a kol a kol na „blbnutí“.U mě mají jeden velký mínus.

0 0
        • Pá-dlista1  

U me plus. Ale u me uz ho meli :) Smirte se s tim, ze jste jen kurata na oskubani, aby zbylo neco pro nas :) Ale zase si to tak neber. Na FR a DH vecech je modni prirazka, takze nas skubou taky :(

0 0
          • xstefi  

Jak pro nas? Ty jim snad varish kolibky, fyzicko… :)) Fakt je, ze mel pan majitel kecy jak uhlobaron.

0 0
        • blue  

nechapu, co je na tom za minus, kazdej si musi nejak na zabavu vydelat

0 0
    • Kohout  

Obdivuju, že v dnešní době ještě někdo svolí s natočením takového dokumentu a že pustí kameru do dílny, kde má mašiny a výrobky za X set tisíc. Je to super pozvánka pro různý čórkaře a ruskojazyčný vyděračský mafie. Nejvíc je mo líbila dětská kolébka z Alu 7020.

0 0
      • Milan  

Konečně někdo k věci. Mne překvapila ta jeho skromnost, spoře vybavená kancelář atd. Myslím, že kdybych teď měl utratit peníze na dalšího bajka, tak se bavím o RB. Tam si ty peníze asi zasloužej.Celkovej dojem z toho šotu je skromnost, až mu to uškodilo.Ale jak řek, maximálně 1500 rámů, to stačí.Nikam se necpe a prachy asi nejsou pro něj to nejdůležitější. Držím mu palce.

0 0
        • Cejlon  

Také mě pan Bartosz příjemně překvapil jako člověk.Jako člověk na správném místě,který dělá věci s láskou a s přesvěčením.Je dobré vidět,v jakém prostředí vznikal můj CRX:-))

0 0
          • vlk  

myslím, že zrovna crx dělají jako takovou jejich masovku-co patří do té 80% produkce co je jen okrajová.Mě se práve moc na rb nelíbí, že ho má snad už každý a poslední dobou začínám pochybňovat i geometrii CRX-co jsem měl možnost vidět jak to jezdí ve sněhu.Ale obecně docela dobré kolo.Ty jejich sjezďáky to budou asi suprmašinky

0 0
            • blue  

to je nejaka nova metoda to posuzovani geometrie podle toho, jak se chova na snehu?

0 0
              • vlk  

má nějak divně položené.Těžiš­tě.Ale to je taky subjektivní.To taky záleží jak se posune sedátku a jak dlouhá se tam dá vidla.Obecně je to kolo docela krátké.

0 0
                • wroum  

me se taky na CRX nejezdi dobre, se 130 vidlou to je mnohem lepsi, ale stejne mam pocit jako bych jel na koze. tvrdy to je taky az dost. a prijde mi to takovy krecovity, k hravosti to ma daleko.

0 0
                  • vlk  

No CRX chce opravdu delší vidlu-větší zdvih.Je poněkud krátké.takže to chce delší představec.Do kopce se s ním ale kupodivu jede dobře.Z kopce bych s ním měl trochu strach.Designově dobré.Pohodlnost myslím že průměrná, to se dá těžko soudit.Každý máme jiné sedátko.Ale zatím se zdá, že to něco vydrží.Ono to chce taky zvyk, pak se ti to určitě bude zdát být lepší.

0 0
            • Pá-dlista1  

No. Treba jednou budou. Kdo vi? Nikdy nerikej nikdy :)

0 0
        • hanz  

no mě ta skromnost připadala hraničící trošku s něčím uplně jiným, co by pak vysvětlovalo aj postoj ke zminovanému zvedání výroby a zisku a zvyšování výrobz nemusí nutně znamenat strátu kvality atp., nicméně mě ten dokument celkem nenadchl.

0 0
    • blue  

pokud nekdo chce, tak http://modrej.info/…B320x240.avi (120 MB, DivX)

reklamace ohledne kvality komprese a rozjety synchronizace obrazu a zvuku se neprijimaji

0 0
    • honzarb  

Jen nechapu, jak se se svymy ramy R.B. prosadil mezi ramari z Italie a Francie (myslim, ze takhle to tam bylo receno), pokud vim, ve Francii a Italii moc mtb ramu nevyrabeji… a RB jich silnicnich take moc nevyrabi. Stejne tak je tam Bartozs nedovazi, tak nevim, jak to tvurci dokumentu mysleli???

0 0
      • McBlacky  

ale jo vyrábí se jenže nejsou tak profláknutý, nebo teda ví se o nich asi tolik jako ve francii o českých :)

0 0
      • grafik  

a nebylo to takhle nejak? ze jako jeden z mala z evropy dokaze konkurovat IT a FR ? vecer ‚odvaznyho‘ asi zkouknu znova …

0 0
        • blue  

jo… uplne presne to tam je takhle:

„Je jedním z mála ve střední Evropě, který dokáže svými produkty konkurovat cyklistickým velmocím Itálii a Francii.“

0 0
          • Pá-dlista1  

No vidis. Tady ani nikdo nevi, ze se tam delaj nejaky kola a oni to jsou cyklisticke velmoce :) Jako kola se tam delaj. To zase jo. Ale rekl bych nejvic se jich vyrobi na taiwanu a nejvic cyklistu je nekde v cine/indii. Tak v cem to jsou velmoce? To uz je na tom lip holandsko, ne? :)

0 0
    • Roman  

Nějak tomu nerozumím. (RB fandím, koupím tam kolo – asi, přeji jim rozvoj, fandím jim, ale proč byli v tom pořadu? Jen v mém okolí je několik firem, které začínaly s 120cítkou, další s žigulíkem, dnes mají výrobní haly, vozí ven… Duratec nekoupím, ale proč tam v tom pořadu nebyl taky?

0 0
      • Pá-dlista1  

Pac by na to potrebovali samostatnej kanal, kdyby si nevybirali. Krom toho to nebylo o RaceBike, ale o Romanovi Bartosu.

0 0
        • grafik  

a taky malokdo si pusti nataceci stab az do ‚kuchyne‘ …

0 0
    • Radek Broz  

Ja to videl az vcera po precteni vsech tehle prispevku a byl jsem hodne prijemne prekvapen. Podle toho, co se tu psalo, jsem cekal, ze se tam RB snad ani neobjevi. Fakt nechapu, co prijde nekomu tak smesnyho na tom, ze se v zaberech ze sjezdu objevili i jiny kola (Jsi fakt „borec“, ze jsi to poznal!) nebo co ze je tak nesmyslnyho na tom, ze XC kola jsou, narozdil od kol na skakani, na zlepseni fyzicke kondice. Jak byste rozdil v tech kolech vysvetlili totalnim laikum, pro ktery je rozdil v ukrajine, na ktery jezdili v mladi po vesnici, a v modernim kole v barve a v poctu prevodu? Z lonske Rampage by se urcite daly vybrat i lepsi zabery, ale nevim, jaky material byl k dispozici a zda si to nevybirala TV (schopnost nasich medii zachytit z techto sportu vzdy to nejnudnejsi, je obdivuhodna a snad uz jste se naucili brat vsechny fotky a zabery z adrenalinovych sportu s rezervou), a tohle mi prislo docela ok. Podle me to byl velice dobre natoceny a zajimavy dokument. Nevim, proc hledate chyby za kazdou cenu.

0 0
      • DeX  

jj hezka reakce na spoustu blabolu. Me to prislo taky fajn. RB support :)

0 0
      • RomanH  

Souhlasim. Kdyz jsem nekdy v 88 zadal o povoleni udelat metalovy koncert, psal tam tenkrat kulturni referent slovo BIGBEAT. Tehda jsem byl jeste hloupy a na misto toho, abych byl rad, ze nam to proslo, jsem se jeste citil dotceny. Zrovna vcera jsem si vychutnaval jizdu po lese. VZhledem k tomu, ze jsem vyrazel az hodinku a pul pred setmenim a najel jsem po lese jen cca 20km, prislo mi, ze to presne vytihuji nazevy jako rekreace, udrzovani fyzicke kondice, psychicke uvolneni atd. Urcite to nebylo ostre XC (moc jsem si to vychutnaval) ani turistika (na to to bylo moc malo km).

0 0
    • Radek Broz  

Pokud to cnekdo nevidel: http://etbikez.com/video/rb.avi

0 0
    • Luka  

Ahoj, taky neco pripisu k tomu dilu o RBesech :)

Sami nemame televizi a tak jsme se objednali k moji mamince, ze se prijdeme na to podivat. Bohuzel, nejak se to semlelo a my sme se k tomu nedostali a tedy to nevideli, druhy den me matinka vyvedla z miry teito slovy: „No, jaktoze jste vcera neprisli??- No, to stejne nebylo moc o kolech, to byly spis motorky“ :)) Tak jen pro pobaveni, kamarad s Norcem A-line se nad timhle prohlasenim sesunul k zemi :)

0 0
      • Pá-dlista1  

To toho mamka sice vi malo o kolech, ale dost o motorkach :) Jsem byl svedkem i rozhovoru.. //Ty mas odpruzeny kolo? Jak jako odpruzeny? No jako to maj motorky Motorky? Ty maj prece mekky sedlo! // :)

0 0
        • náčelník  

Kamarádova manželka místo termínu „kabriolet BMW“ říká „to auto na léto, jak mi sluší“ :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.