Ahoj,potřeboval bych poradit-chtěl bych si postavit jednokolku,ale nějak nemůžu přijí na způsob uložení klik do náby a nábu na vidli. Nemáte někdo zkušenosti??Nebo odkaz na nějakej rys??Díky moc..
Ahoj,potřeboval bych poradit-chtěl bych si postavit jednokolku,ale nějak nemůžu přijí na způsob uložení klik do náby a nábu na vidli. Nemáte někdo zkušenosti??Nebo odkaz na nějakej rys??Díky moc..
zkus se podívat na [URL=http://www.jednokolka.cz/]jednokolka[/URL]
popř ještě
pridam prispevok na obnovenie tohoto trejdu pretoze upadol do zabudnutia
chcemem postavit jednokolku ako nato ???? surne
postavit-nemožný!!já jí nakonec musel objednat z německýho netu cca za 145 ojro(www.einradshop.de).s tou obsluhou sem se domluvil přez maily i já s mou česko-anglickou němčinou:))
Sam postavit… to budes potrebovat docela vybavani, penez a casu na testy a obnovu zniceneho vozoveho parku. Ono to neni zas takova sranda to vychytat, aby to fungovalo a neco vydrzelo. A kdyz jeste ani nemas paru jak na to, tak se ti docela divim. Nicmene muzes zkusit jiz zminovane stranky jednokolka.cz a tam si bud koupit celou nebo aspon stezejni dily jako je prave osa (mimochodem v kuse s „nabojem“). Ale jestli mas pristup k soustruhu, freze, delicce, kvalitnimu materialu atd. Tak ti muzu nastinit, jak by to melo vypadat.
ono nemusel by som si ju vyrobyt kolko stoji na strankach jednokolka ??
pozeral som na zahranicne veby a tam to stoji okolo 300USD a to este vyzeraju smiesne tenke kola tenke rafy mne by stacila ta vidla co maju na jednokolka.cz + naboj, zvisok by som dal na raf DM24 a 3" pointa aby to bolo stabylnejsie… brzdu nejake obycajne V ale nemusela by byt
Tak se s nim domluv. Nez se na ni naucis, tak bych volil spis hladsi plaste. Lepe se to s nima ridi, kdyz se po asfaltu smekaj. Samozrejme pak do terenu klidne neco drsnejsiho.
Vyrabi to tenhle clovicek: http://new.mtbs.cz/obrazek.html?… D.V. [cti: Dý ví] Ale musis do nej poradne hucet, at hejbne kostrou. Odmenou ti bude overena konstrukce od clovek, kterej tomu rozumi.
poviem ti to tak… dat zato take peniaze ake to stoji na weboch s koncovkou com je vela a to neratam postovne a ked pridem po mesiaci nato ze sa to asi nikdy nenaucim pouzivat tak co potom ?:-) budem mi stat doma koleso zo sedadlom a klukami za 8 litrov ? :-) zato som myslel ze vyrobit to bude asi najlepsie .. a ak mi natom pojde dobre tak potom mozem uvazovat a niecom co stoji 11000sk
Tak si kup jednokolku od Vella Standart za 1990,– a uvidis. Pak teprv investuj do kvality.
A co se zeptat po cirkusech, jestli nemají nějakou vyřazenou. A rovnou si domluvit školení u nějakýho medvěda :)
o tom cirkuse som uvazoval :-) brat hodiny od medveda :-) ? no neviem skor od nejakeho šaša
na tom EINRADSHOP.DE je hodně solidní až skoro hard corová :) jednokolka za 4500kč(150 ojro).. má to freeridový pedály s lisovanejma pinama,24" ráfek(3,00 cm) a na tom 3" drapák!!solidní osa a celkem slušná vidle bez návarků na brzdy:(a naučíš se na tom cca za 3–4 dny dost slušně jezdit..kámoš na tom už skáče studny a tak a má to tejden:))!!
Me ji nabizeli v Podoli u Kraba kdyz na ni sjedu tu rampu co vede do jejich shopu… Radsi sem to ani nezkousel. A to byl origos kousek primo od Crise Holma!
to by byla celkem slušná výhra:)ale když si na to sedneš poprvý v životě,tak se na tom neudržíš ani na 2 m:(
No prave…
hele,kdyz sme u tahle podivnejch kolecek,nevite kde by se dala za skusnou cenu sehnat kolobezka?…ale takova ta vetsi s kolama,jak od skladacky nebo i vetsi…a nebo jen ram,muze bejt samotnej,,,zbytek doskladam…
Asi v Kolobezkoshopu…
Za mirny poplatek prodam jednokolku (domaci vyroba), jsem z Ostravy. V pripade zajmu mne kontaktujte na E-mail: parnivalec@centrum.cz.
oped pridam par slov na obnovenie trejdu.....
stale nad tou jednoklokou uvazujem… ak viete nieco nove… od doby zalozenia trejdu… tak prispejte
kdysi byl navod v „ABC mladych techniku a prirodovedcu“
kde zozeniem to ABC ? je to aj na nete ? alebo musim prelistovat v knizniciach kopu casopisov ? :) nato nemam cas… holt v dnesnej internetovej dobe..... nieje niekde na nete nejaky vykres alebo cosi podobne… navod na zostrojenie ?
no, v tom ABC to bylo nekdy 80. letech, stejne jako navod na vyrobu tzv. „snezneho prkna“ :)
A taky „brusloprkna“ (= skateboard) :)
To sem si chtel tenkrat taky vyrabet:)
nejake jednokolky maji na www.zonglovani.cz v shopu. nejlevnejsi kolem 3800.
konkretne: http://www.zonglovani.cz/index.php?…
To budou asi pekny shity, co? Kdybych to chtel jenom zkusit, tak si koupim radsi za polovic od Vella. Koneckoncu je to asi ta sama.
Myslím, že nemá cenu se do domácí stavby pouštět. Kritický součásti (nába + kliky, sedlo) asi těžko jde udělat doma v odpovídající kvalitě. Syn jezdil kdysi doma dělanou jednokolku, ta se rychle rozpadla, jakmile vyrazil do terénu. Doporučuju z vlastní zkušenosti německý obchod einradladen.net/catalog/default.php, jednokolky tam jsou od asi 170 Euro, možná některý i levnější). A taky z vlastní zkušenosti aspoň holenní chrániče…
Ja zrovna jednu podomacku delanou davam dohromady. Problem bude akorat ve vyrobeni poradne pevny naby. Ram je v pohode, kliky sezenes dve obycejny levy + 2 levy pedaly, sedlo se musi koupit. Jestli se zadari vyrobit, urcite sem dam fotku.
okej budem rad…
Doufam, ze sem uz ses aspon dival http://www.jednokolka.cz/vyrobky.php
jasne… rozmyslam o rame, naboji, a sedle..... len tam nemaju ceny… a ten katalog ked stiahnem co tam maju, tak mi nezobrazi ziaden text
Mi to funguje dobre.
ja to stiahnem kliknem nato… otvori sa acrobat a nahodi nejaku chybu… potom dalsiu… a nezobrazi to ziaden text…
pekny foto.. :DD
Diky. Ja jsem silene fotogenickej :) Je problem na netu najit nejakou moji reprezentativnejsi fotku :(