http://www.svetoutdooru.cz/…y/clanek.asp?… Znáte někdo?Neví někdo zda se to u nás dá sehnat a kolik to koštuje?
http://www.svetoutdooru.cz/…y/clanek.asp?… Znáte někdo?Neví někdo zda se to u nás dá sehnat a kolik to koštuje?
no teda netuším kde a za kolik, ale mam takovej pocit že podobný pokusy už tady byly a prdlajs, prdlajs zlatá rybko akvárium nebude. jestli hledáš mechaniku tak jdi do avidu a bude 100% že bude brzdit a že vydrží, tot muj názor.
Myslíš, že by Jihokorejští soudruzi někde udělali chybu ? Nevím sice kdo to konkrétně testoval, ale to srovnání s Hayesem nevypadá zle.
no abych tedy řekl pravdu ve srovnání s mechanickým hayesem nevypadá zle spousta brzd. Spíš jsem chtěl ale říct že by to muselo stát strašně málo (tak cca do 1000kč) aby se nad tím dalo uvažovat. A avid je prostě jistota která se s hayesem ani srovnávat nedá.
me by akorat zajimalo jak to funguje, vim ze neco takovyho dela RST, ale ma to dve ramena pripojeny na jeden bovden.. tady vidim jedno rameno – a ze by neco bylo vevnitr co ovlada druhej pistek?? ale vypada to dost levne.....
tam ale zadny pistek neni:) ale to jen taková drobnost… Já myslím, že ta jedna deska přitlačí kotouč na druhou ne?
jen taková drobnost…v každý brzdě je pístek, že není hydraulickej neznamená že tam není. a konstrukčně to ten kotouč přetlčovat nemá, je to v tom článku napsáno.
je to zvlastni, na plovouci trmen to totiz nevypada…
vypadá to strašně, ten článek je o ničem. jak to asi zajistí mechanicky posun obou destiček když je lanko chyceno jen k jedné páce?
Třeba má pohyblivá destička na sobě magnet a přitahuje při přiblížení tu druhou k sobě :o)))
Ten článek je plný potřebných informací:) Podlě mě to je blbost, že chodí obě, a pokud jo, tak to bude hrozně fórový a moc dlouho to nevydrží..
no v kotuckach sa moc nevyznam, tie co mam na kike som este rozobrane nemal. nefunguje to tak, ze to 1 lanko z bowdenu taha na kotucke 2 ako na cantliveroch?
lenze za cenu mechanik Avid mate slusne hydrauliky (hfx9,525…)
ještě bych doplnil LX05
O tom uz jsem cetl ve Velu a tam jsem se tomu divil teda vic. Panove asi zapomeli na mechaniky od RST a ty ač obdareny stejnym systemem brzdnym vykonem rozhodne neoplyvaly :))
Asi jsem někde zaspal – Velo si kupuju už tři roky a nic? Nevzpomeneš si v kterém číslo o tom byla řeč?
Bohuzel. Ale mam dojem, ze tak 3–4 cisla zpatky. Byla to jen zminka na nejakych prvnich strankach.
zrovna tohle velo mam koupene (byl tam prehled vidlic) a je to 10/2004. je to na str. 11, ale ty kotouce nejsou winzip, ale IRD.
Aha. Tak pak je to tedy opravdu ojedinela zalezitost tenhle system :)) Moc bych jim pral, aby to brzdilo. Jenze asi zustane jen u toho. Spis by me zajimalo jak je reseny ten prevod pohybu na druhy pistek. U RST to bylo jasny a jednoduchy.
Co jsem tak prelouskal na jejich strankach tak je ten prevodovy mechanismus uvnitr trmenu tak to by me taky hodne zajimalo jak to funguje.Taky tam v profilu psali ze firma funguje od roku 2001 a o par radku niz ze maji dlouholete zkusenosti se spracovanim hliniku s cnc a tak :-) No myslim ze jeste nakou chvili preziju ten pocit ze muj avid ma zcela zastaraly system s ohybajicim se kotoucem :-)
Jo díky hledal jsem dál a našel tohle:http://store.interlocracing.com/dubamef.html
Sice pozde, ale prece :)
Znam, sehnat to pude za chvili u me – cena pod 1500,– :)…mam to tedka testovat, tak jsem zvedavej :)
Hm, Suntour, Winzip, co bude dál, author?:)
Nahodou – nejlepsi jsi zapomnel – Crazy Horse. Dalsi? Co takhle Vinetu? :)
To je fajn, tak potom hoď do placu objektivní hodnocení.DÍKY.Chtěl bych jít letos do kotoučů, ale protože nechci měnit celé řazení (integrované), tak bych šel zatím do mechaniky.
Zajimalo by tu nekoho, jak to brzdi? :)…
Tak se nenech prosit a napiš co si zjistil!? :-)
Asi se Tink mezi tím než stihl napsat recenzi díky brzdám rozsekal a budeme si muset počkat až se dá dohromady:)
To zas ne…ja jsem nesmrtelny a nezranitelny :o)
Takze…zkusim to velmi shrnout, prece jenom sem nechci davat roman a myslim ze poznatky budou lepsi nez blaboly okolo. :)
Takze co poradit – na zacatky dobry…na sjezd to neni
Zas az tak strucny jsem byt nemel – jedna vyhoda – ta brzda ma stejny desky jako 525.
Tak už nenapínej:)
na www.tandem-bike.cz je maj v akci za 800 i s kotoučem
Máme rádi zvířata!