tak se pochlubte a jaké jsou? a kolik opravdu váží?
tak se pochlubte a jaké jsou? a kolik opravdu váží?
Jestli to jeste nevis, tak cena provedeni 127TPI je pres 900Kc/ks. Takze si myslim ze se mnoho lidi do tohoto experimentu nebude hrnout protoze, za tuto cenu je spousta jinech a osvedcenejch znacek.
Navic jeste ani nejsou k dostani.
ale, ale, k dostání samozřejmě jsou to bych se na to neptal a stojí Charybis 807,–Kč, Scylla 832,–Kč Takže znovu, kdo je máte a kolik opravdu váží nevíte někdo?
Bez DPH :) Jinak Charybis 960,–Kč, Scylla 990,–Kč
Tak to máš pravdu, poslali mi ceny mejlem a úplně jsem přehlídnul ta malá písmenka bez DPH, všem se omlouvám za neúmyslnou mystifikaci. To je fakt už docela dost peněz.
a ještě nemají na webu váhy… doufám že kvůli rubeně vyhlásí kategorii „4X light“ :)
Těšil jsem se na ně a teď si nechávám zajít chu?. Pořídím si něco osvědčenýho, dozadu mám celoročně Pythona a dopředu posháním něco univerzálního.
Hele…sem se dival k dovozci Maxxisu a na strankach uz ma uvedeny i Medusu 2,1"…nechtel by jsi se zamyslet nad ni? Akorat ta hmotnost…ta uz bude trosku vyssi… :)…na ofic.strankach Maxxisu tato verze ani neni :o))
No, čekám na pláš? Maxxis Ranchero, líbí se mi dezén a pokud to bude 2,00" jako Larsen TT, bude to větší balón než Medusa 2,1".
Prave to, ze na oficialnich strankach neni, me zarazi. Neni to preklep ?
Nevim nevim :)
Tam napisu a uvidi se :)
Fajn, pak dej vedet.
Tak uz to vim…
Teda ja vim trosku neco jinyho, ale znamena to jedno :)
Ja se rovnou ptal na hmotnost totiz… :)…
Takze ta 2,1" vazi 560g v dratu a 540g v kevlaru…takze je to muj horky favorit dozadu…uvidim jaky to bude :)
tu 2.1 uz nabizi na velotrade…
To je slusny, uvidime. Ta 1.8 ma v kevralu udajne 510g, ale nevazil jsem ji. Dojezdim ty 1.8 a pak mozna vezmu od obou rozmeru par.
Schwalbe RR mi z toho vychazi po vsech strankach lip, ale nevim co presne se honi hlavou krosarum :)
RR jsem nejezdil, ale ta Meduza fakt vyborne drzi, zabira a brzdi a ani v te 1.8 neni tak nepohodlna, jak nektere jine plaste.
ja zas nevim jestli jsou tyhle dva plaste vhodne k srovnavani…
Asi je to jina liga, co? Nebo proc? Ja o tech Rubenach celkem nic nevim.
no ja ze to vztahujes k tem meduzam…co se tyce tech ruben tak mas asi pravdu.i kdyz dokud to nikdo nejezdil a ani nevime jakou maji vahu, tak nase debaty nemaji valneho vyznamu..opet:-)
premejslim o tom RR..tys je jezdil??napis mi nejaky + a -..dik!!
Jezdi je Sirenna. Ja je jen montoval, takze moje zkusenosti: Hezky baleny, skladny, lehky (na muj vkus), podvyziveny (vzhledem k udaji v palcich), dobre se nandavaj a sundavaj, a napis na boku vypada dobre :) Taky jsem je projel, ale nemam na tom kole srovnani s XC pneu :(
tak vyburcuj sirenu,at sem hodi nejakou recenzi:)!!
…tinku, dneska sem mel tu meduzu ve 2.1 v ruce.no ja nevim, tak dopredu jeste snad, ale dozadu? v noci by me pronasledovala nocni mura jeji zivotnosti…
To je tak tenka ?
nijak zvlast vysoky a hodne ridky vzorek…vzadu bych to videl na vydrz spis tydny nez mesice:-) jasne ze zalezi na tom jak moc se priblizujes do terenu po asfalte, ale proste nevim…nejak me to neoslovilo.
A 1.8 jsi videl ? Ta je taky celkem ridka, nicmene mam minimum defektu (tuktuk) a vydrz na zadnim kole je asi 1500–2000km (na jinych plastich jsem daval kolem 3000km)
Vzadu? Samozrejme ze tam vydrzi min…jako kazda medusa…
A proc ne dopredu???
Tak to je dobrý. Jsem si před vánocema koupil 2× 1,8" Medusu a naučil jsem se s nima řezat zatáčky v bahně, bikovat ve sněhu a držet stabilitu v ledových sjezdech. Jestli bude 2.0" stejně dobrá jako 1,8" tak do ni okamžitě jdu – ale spíše skusím ty 1.55" :-)))
1,55" uz bude asi extrem :)…ale ta 2,1" by mohla byt zajimava…zatim mi ale neodpovedeli.
Jak znam Maxxis, tak 1,55" to ma jen oznaceni, aby se to veslo do rozmeru pro MTB. Jinak je to regulerni silnicni plast :)
Nahodou Meduza 1.8 je poctiva 1.8 a stejna jako Rubena 1.9 :o)
K Pythonovi vzadu jde docela slušně dopředu RacingRalph 2.1 jak jízdními vlastnostmi (v zatáčkách je mnohem čitelnější), tak i designově (přední kolo není větší balón než zadní, jako u třeba s Mosquitem).
To se mi nějak nezdá, ovšem mám teď 4 Pythony (Air Light) a jeden (dokupovanej dodatečně) je menší! (Sundanej z Giantu?). Mám zkušenost, že Mosquita z Mongoosů jsou taky menší. Každopádně k tomu menšímu padne Big Jim 2,25" a když ho kombinuju s tím větším, vypadá to legračně. Měřil jsem Mosquito Gold a je stejně širokej jako ten větší Python.
Az budou vahy, tak to bude neco jinyho. Kdyby s takovym TPI vazily tak do 430g tak bych ty prachy mozna i investoval! Ale moc v to nepredpokladam. :-)
2.0 od Rubeny pod 450? Idealisto..
no právě po tom co vážily „bezvzorkový“ modrý trilobiti a acrisy :(
Krom toho RR se dá koupit na netu kolem 700, často i mnohem níž.. tak co se v tomhle threadu vlastně řeší?!
napis mi prosimte odkazy na ty obchody,kde sou tak levne..ja je nasel akorat na koloshopu za 760,–.jaka je normalni cena??
Ja je kupoval na bikezone za 670.
S odstupem času, stejná otázka. Jezdili jste je letos někdo? Jedinou recenzi jsem našel http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…
zeptej se jecnaka :-)))
cau mam je tedy jen ty Scyla,koupeny pres kolopro.cz – jinak fakt dobry, zadny defekt, super sedi v zatacce, a vubec s nima nebyl problem bahne :-)
jeste, jedin problem co s nima mel Beeda tak ze byl krivy, ale vymenily kus za kus…
Az se k tomu dostanu, tak pribude jeste na Scyllu.
tak jen takový předkrm – rozdíl proti Charibdisům – rychlejší ??? jak drží??? životnost???
Je to celkem logicky podle vzorku – rychlejsi, min drzi (ale neni to takovy rozdil – spis se to pozna za mokra a v bahne kvuli vzorku), zivotnost stejna tzn. neco kolem 3k km na zadnim. S tou zivotnosti me ale neber moc vazne, je to jen odhad a navic ja se ted s plastema moc nemazlim.
3 tis na zadním je dost slušný i kdybys je šetřil :o)
Bahno mě netrápí, chtěl bych je nasucho, RR jsou sice skvělý gumy, ale chtěl bych zase zkusit i něco jiného.
Ja uz se k Ralphum vracet nebudu, protoze jsem konecne nasel idealni gumy. Zvlast kdyz mas bika v ruce a dobrej moral, tak se na nich daj delat neuveritelny veci. Proti RR je adheze v zatackach opravdu nekde jinde, ale chce to si verit. Ted se daj sehnat v nej verzi za 450, takze je to jasna volba.
Myslíš Scyllu nabo Charibdis???
Scyllu. Charybdis bohuzel moc nejede. Viz ta moje recenze na Bajk.cz.
ty sjety charybdisy po tobe jedou moc dobre:)
Tak jestli mi budeš tvrdit, že jsou stejně rychlí jak RR, přitom líp podrží, nepodkluzujou na kořenech, jsou pohodlný, vydrží 3× tolik a stojí polovinu, tak si do 5 minut objednávám nový pláště :o)
kolik prosim vazej? ted sem nekde videl 635g a to se mi zda nejak hodne…
PS: můžeš srovnat na šírku RR2,25 a tu Scyllu 2,1. RR jsou v téhle šířce poctivý 2,1 a užší pláště než reálná 2,1 bych už raději nechtěl.
Kdepak mají takový ceny?
Když už tě tady všichni kamenujou datazy, taky jeden přidám – dá se použít na předním i na zadním?
jo.
to by myslím neměl být problém, jen bych jej asi otočil
Myslel jsem to, co se jízdních vlastností týče.
já taky :o)
je zajimave, ze sipka je jen v jednom smeru, zadny „front/rear“ jako jinde.
šipka nešipka, asi bych to stejně zkusil otočit :o)
ja to nezkousel, a taky to jede;)
pěkně jsme se do něj pustili, myslím, že napsat tu recenzi bude jednodužší :o)
Tak tak, hezky si pockejte.
jenže to je taky můžou do té doby za ty prachy vyprodat :o)
Nekupte to, kdyz je to tak levny.
teda ty si tajnůstkář :o)
To napiš sem a pak to je zkopíruješ :o)
Až teď jsem si všiml té váhy, 635, teda nicmoc.
Mne vaha navazila u Charybdisu 510–530g.
no to uz zni dobre… :)
dy mají trošku jiné číslo http://www.kupkolo.cz/…uct_info.php?…. To by mě trochu odrazovalo.
Zalezi na jaky kus as ina trefis, ale ja navazil u vic kusu 510, 505, 515, 530 a u jednoho tech 630.
Rozdil 120g u stejneho typu to je sakra dost, Rubena si asi na presnost moc nepotrpi.
mam je, najeto na nich mam tak 200 km. jinak muzu potvrdit, co uz bylo vyse receno, na tvrdym povrchu moc nejedou, clovek se dost nadre (dokonce mi v tomhle prijde zmena z RR na Charybdisy vetsi nez prechod z HT na fulla), v technickejch pasazich, na korenech nebo kamenech (i mokrejch) drzej jak nic z toho, co jsem dosud jezdil. je fakt, ze jsem toho moc nejezdil… ;-)
Tak jo, slibena recenze je na http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…
díky a teď můžeme všichni spokojeně objednávat a rychle je všechny vykoupit :o)
Ale jedno jsem se nedočetl a to je reálná šířka pláště – jak už jsem se ptal můžeš to srovnat s RR 2,25, protože o moc užší pláště než jsou ty RR bych nechtěl.
Kdyz plast roztahnes tak je ma patka ↔ patka 126.
aha..no…tak dobře sundám svoje RR a zkusim je přeměřit, ale šířka nasazeného pláště změřená šuplerou by se mi hodila víc, ale i tak díky :o)
A pokdu to vezmeš vizuálně – co ti přijde širří, mě RR ve 2,25 přijdou robustnější.
Mereni na rafku je na dve veci, jelikoz kazdy rafek je jinak siroky. Jinak kazdopadne RR 2.25 jsou objemnejsi a sirsi.
Nekde v nejakym starsim threadu je to i zmereny.
Nemas nahodou nejake info o UST Charybdisu? Cena, hmotnost?
nejake info: prej existuje;)
Tak jsem psal na kupkolo ohledně té hmotnosti a přišla mi tahle trochu zarážející odpověď. Tak a teď si vybrat… Celý mail: „Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na reálnou váhu plátě Rubena Scylla Racing Pro 127 V75. Vámi udávaná hmotnost je 635g, zároveň mám jiné informace o váze 520g u téhož pláště. Chtěl bych se proto zeptat, jestli se jedná o chybný údaj na vašich stránkách nebo se jedná o dva různé výrobky. Děkuji Červinka“ a odpověď „Rubena niky více ! V té slevě se jich pár (docela dost) prodalo a je to hrůza kus od kusu jiná hmotnost občas špatný popisek. Ale to zjiš?uji až teď zpětně od lidí S pozdravem M. Kuk“
To mělo být zařazené k té zmínce o slevě na www.kupkolo.cz, pardón.
já jsem si koupil dvě SCILLY na kupkolo.cz a jedna váží 689g a druhá 699g obě mají 127 TPI ale ještě jsem je nejel ale doufám že jízdní vlastnosti budou lepší než to zděšení když sem je dal na váhu.
Tak to je docela sila. Ja bych si zkusil zjistit jestli se opravdu jedna o provedeni 127 TPI. Jestli tam neni jen spatnej popisek. Ty plaste nejsou zas tak levny aby to clovek jen tak hodil za hlavu.
Na to, ze v provedeni 127 TPI stoji okolo 1tkc to je sila. Kdyz si vezmu jako dalsi minus obcasnou hazivost, tak si u Rubeny asi s kontrolou moc hlavu nelamou.
Z toho mailu jsem to pochopil tak, že právě proto jsou ve slevě.
Jo ale to bude spis tim, ze na tomhle shopu prodavaj nejaky zbytky nebo zmetky atd. Ono kdyz se clovek podiva na cenu, tak mu to asi bude jasny. Osobne se divim Rubene, ze takovy plaste radsi neznehodnoti a nevyradi.
Tak to jsi mě moc nepotěšil, já je objednal s přesvědčením, že to budou kvalitní pláště. Teď jsem zvědavý, co mi tedy z Koloshopu pošlou.
Omlouvám se, ne z Koloshopu, ale samozřejmě taky z Kupkolo
Zbytek to byl ale zmetek rozhodně ne, to že každá x tá rubena je zmetek to je „riziko“ značky, to je právě to když to je laciné tak každý hledá chybu,a já se ani nedivím… S těma rubenama to je složitý, oni si vyrobí par kusů jako prototypy, ty zváží a pošlou na testovaní dál. Namlsají lidi, ale jak se to začne sekat ve velkým tak kvalita i hmotnost je kus od kusu, hází nehází atd… Prostě Rubena…