Zdar chlapi. Až malá vyroste z 20” rád bych ji trošku upgradoval kvůli synátorovi ( teď začíná na 14…)
A mám dilema ohledně pohonu, kterej bych určitě chtěl upgradnout. ( Možná zbytečně, ale … chci mu / si udělat radost.
Momentálně je vepředu 32 převodník a vzadu šestikolo 14–28. Zkrátka oldschool.
Pochopil jsem ze všeho načteného, že teoreticky by tam šlo sedmikolečko 14–34, výměna hazky a řazení. A když tak hodit jednu podložku na osku kdyby tam měla nastat kolize stavby a nejmenšího pastorku/řetězu.
Pohoda.
Druhá cesta je nacpat tam 130 silniční náboj a člověk by dozadu mohl nacpat osmikolo prakticky dle potřeby seskládané uplně oprimálně.
Pročítal jsem témata i tady a … vím že někdo tam nacpal těch 130 (pardon) na prase. Patar pak dle toho co psal ‘ upravoval’ zadní stavbu. Jednalo se o nipper 20”.
Ty dva dotazy – co znamená u malého hliníkového rámu ‘ úprava zadní stavby’ ?
( na cizích forech silničáři často řešili to samé jenže … to byly velká a hlavně ocelová kola)
A ten druhý … Dva milimetry na každou stranu … není to moc, ale u hliníku na malém kole … nerozumí někdo materiálům aby mi řekl … je to v pohodě nebo naopak … při jízdě v terénu se v zatáčkách byť pod malou vahou dostává ta stavba na svoje limity a ty dva milimetry můžou být ******* a stavba se může zhroutit.
Nechci jezdit s prckem s paranoiou ….
Jedná se o Core Nipper rám…
( občas jsem v inzerátach nějaký osmikolo viděl, ale jestli to byla sofistikovaná úprava rámu/nába, nebo ‘
na prase’ … to netušim.
Dík za jakýkoliv postřeh.