• Automat_1

Ahoj,

potřebuju zkušené požádat o radu, jelikož na to asi nepřijdu. Jde mi o to, že jsem se dočetl, že remedy 2011 je na 135×12mm osu. V tom domění jsem tedy koupil i kola.

Zjistil jsem, že rozměry os nějak nesedí.

Na současných kolech(které do patek sedí) mám osu viz. obrázek, kterou se protahuje něco jako klasický rychloupínák(ma­jitelé Treků s ABP asi budou vědět). – vše funguje

U nových kol je problém. Koupil jsem kola na 12mm osu, až když je mám doma přicházím na to, že je použít pravděpodobně nemohu. Rozměr otvoru pro 12 mm osu v náboji je přibližně o 2mm větší, než závitová tyč na obr. Znamená to tedy, že mám použít 10mm osu(což by snad šlo vyřešit výměnou matic na náboji), přestože všude se píše, že je remedy na 135×12mm? To že by někdo dělal nějaké úpravy na rámu vylučuji.

Vím, že jsem to popsal trochu nešťastně, no nevím jak víc bych danou věc přiblížil. Zajímá mě, co mám pořídit a vyměnit, aby mě přestavba vyšla pokud možno co nejlevněji.

Výměnu patek příliš řešit nechci, je celkem nákladná. Zároveň si dovedu představit, že mi stačí váleček vnitřního průměru, který by seděl na původní „závitovou tyč“ a vnějšího, který by zas odpovídal 12mm ose – což nevím jak shánět.

Je nějaké snažší řešení? Možná z toho dělám vědu a přitom je to naprostá prkotina, opravdu se v dané problematice neorientuji.

Za každou radu děkuji

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.