velikost rámu-výpočet dle www...

54 nepřečtených
  • Daník

zkoušeli jste porovnat výsledky výpočtu dle http://www.wrenchscience.com/WS1/default.asp, klikni vpravo uprostřed WS sizing system, nutno stále potvrzovat cm namísto palců.. Vyšel mi pro HT relativně menší rám než jaké jsem jezdil (při 181cm jezdím 20", na 18" jsem se cítil jak vosa na bonbónu, 19 bohužel předmětná značka nedělá).

0 0
    • Pá-dlista1  

Vosa je oproti bonbonu mensi, ne?

0 0
    • Daf  

To ze ti to spocita nakej program vubec nemusi znamenat ze ti to bude vyhovovat. Geometrie ramu ruznych vyrobcu jsou tolik odlisne, ze podle me nejakej univerzalni nastroj na presne urceni velikosti nemuze existovat.

0 0
      • Daník  

vyhodí ti to taky doporuč. výšku sedla a daktivní élku rámové trubky+předsta­vec.I tam jezdím delší a třeba by mi kratší více vyhovoval, jen jsem neměl možnost důkladně vyzkoušet. Spíše mě zajímalo, jestli se ten prográmek většině trefí do skutečnosti, nebo se najdou nějaké podivnosti.

0 0
        • Nemrava  

Já myslím že to docela sedí, tedy hlavně ta aktivní délka. Mám 192 cm a Meridu 22' a je to na mě dlouhý (nikoliv vysoký), cejtim že pár centáků kratší by bylo OK (představec 12 cm). Kámoš má mrdidu 20 s 10 cm představcem a když jsem na to sednul, bylo to to vono :-) a pak teprve jsem našel tyhle stránky s výpočtem a jenom potvrdili moje pocity, takže bych to nezatracoval ani se podle toho slepě neřídil.

Ted jen řešim co bude dřív: kratší předestavec nebo menší rám :-)

0 0
      • Vilém  

Vubec bych ty stranky nezatracoval.Pocita to podle hodne telesnych rozmeru a vypadnou z toho vcelku rozumny data.

0 0
    • libi  

když sem dal výpočet pro FR tak mi při mejch 189cm vyšlo že mam mít 16÷17" rám a jezdim 13"÷))))

0 0
    • vlk  

velikost rámu HT mi výpočtem vyšla 20–21 a mám v reálu 20,5.Velikost ovlivňuje především zadaná hodnota délky nohou od rozkroku.Zkus tuto hodnotu znovu přeměřit.Ještě doma musím překontrolovat ostatní hodnoty především délku rámu a výšku sedla.Pak dám vědět.

0 0
      • vlk  

tak velikost mi to vypočítalo přesně 20–21 mám 20,5 in.Podle té stránky bych měl mít delší rám o 4cm a výš vysunutou sedlovku o 4 cm-to se mi už ale nějak nezdá.Ale jinak to docela odpovídá

0 0
    • Rolei  

Mně to vyšlo docela přesně v porovnání s tím co mám, nebo mám pocit, že bych měl mít. Jako základní orientace je to myslím vcelku dobré. Stejně nakonec ladíš posed, výšku sedla etc. až po docela dost najetých km.

0 0
      • Daník  

Třeba vzdálenost vršek sedla-střed mi vyšla o 4cm méně než jezdím. Dát to o 4cm dolů, mám kolena pod bradou…

0 0
    • tradic  

Na tech strankach je full Giant NSR air za 495 dolacu!!! Je to mozne?

0 0
    • MartinXC  

Ono to počítá HT na XC použití, což je pro drtivou většinu lidí bike o půl čísla menší. Pro pohodlí, turistiku nebo :-) maratonské ježdění vyhovuje maličko větší rozměr.

0 0
      • Daník  

a tak, to je zajímavá myšlenka…

0 0
      • Pá-dlista1  

Ja si teda na vetsim kole nez je na XC necitim pohodlnejc nez na mensim. Ale jestli myslis jako ze delsi trubky vic pruzej… :)

0 0
        • MartinXC  

Až tak asi ne, ale na větším kole se přece jen pohodlněji usadíš, je míň citlivé na chybky atp.

0 0
          • Pá-dlista1  

No me uz to krosovy prijde jako mucidla a dost dobre si nedovedu predstavit pohodlnejsi posed na jeste vetsim kole. Pohodlnejsi si predstavuju vzprimeny posed se snadnym ovladanim kola. Spis smerem k city bikum nez tandemum.

0 0
          • bagr  

Trošku menší kolo je vždycky lepší,hlavně u bika.Je obratnější v terénu a rám je i tužší.

0 0
            • Daf  

Obratnos je vzdy v rozporu se stabilitou. Takze malej kratkej ram se dobre uplatni v klikatych XC zavodech, kdezto u na maratonech je to vylozene duparna. Tam jde o to aby kolo dobre drzelo stopu ve sjezdu a nezvedalo se predni kolo pri prudkych vyslapech.

0 0
              • Pá-dlista1  

Stema vyjezdama nevim, neznam. Ale nechapu proc vsichni pozadujou dlouhy XC masiny pro pripadne sjezdy. Jako kdyby na tom jezdili nejak rychle nebo v narocnym terenu, ze to musej mit delsi nez sjezdaky. Asi to bude uzkejma riditkama s kterejma se neda udrzet smer :)

0 0
                • Daf  

Vzdyd sjezdaky maji stejnej, nebo i delsi rozvor nez XC biky. Jo ramy maji kratsi ale taky tam mas posed jako ridic nakladaku. Proste to neni na dlouhe vyjizdky.

0 0
    • tradic  

Me to vypocitalo velikost 17–18. A to merim 192 cm. Nevim nevim jak bych na tom kole vypadal. Mozna ze jsem zmeril blbe vysku od zeme ke gulim. :)

0 0
      • Raydowe  

meriam podobne, a mam 18.5" ram je to ale full, na XC by mi to prislo malo, na santenie v lese to je good

0 0
    • HonzaV  

Me to spocitalo efektivni delku horni trubky presne, kdyz jsem to pak zmeril na biku, tak to sedelo. Vysku sedla jsem nezkoumal, tu resim podle pocitu. Velikost ramu mi to urcilo 18–19´´, coz odpovida.

0 0
    • jihra  

Ten výpočet mi vyšel přesně tak, jak mám teď seřízené své horské kolo. K tomu seřízení-nastavení jsem dospěl postupně asi po 2 letech laborování s rozměry kola.

0 0
    • RomanH  

Vypoctem mi vyslo 690, ale na kole mam nastaveno 715mm (delsi ram + 10cm predstavec). Ted na novem ramu mi to pri stejnem predstavci vyjde na tech 690, ale pokud mi to nesedne, dam tam delsi predstavec (120). Nenecham se omezovat nejakym vypoctem. Je pravda, ze v tocivejsich pasazich je delsi kolo trochu neohrabane. Jinak souhlasim s MartinemXC a Dafem – na delsi jizdu to chce delsi posed.

0 0
      • Daník  

V podstatě to vidím podobně, vychází mi 67.5cm a mám 71 a sedí se mi na tom fajn, takže už to neřeším. Řekl bych, že ještě více nežli délku vnímám výšku řidítek vůči sedlu. Jen nevím, jestli má delší představec negativní vliv na ovladatelnost – to spíše rozvor kol, délka zadní stavby, popř. horní rámové trubky?

0 0
    • Martin  

Taky tak nějak nezapomeň, že matematika je jedna věc a pocit druhá.

0 0
    • Raadim  

Na kterých stránkách WWW je tabaulka pro výpočet. Díky

0 0
    • CZiko  

no mi vyšlo 20 nebo 21 a jezdím 18.5:) Ale jezdí se mi akorát. Na 21 jsem si připadal, že je to strašně velké…

0 0
    • gummo  

hele ja si myslim ze fakt nema cenu si nechavat spocitavat velikost ramu podle nejakyho vzorce, skusil sem si to merim 179 cm a dalo mi to jako idelani ram 17. coz mi prijde dost maly. ja sem zviklej jezdit 19.

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • BOREK  

mam 177 a dalo mi to 19" ram, mel jsi dobre jednotky????? :)

0 0
        • gummo  

jo mel sem spravny miry ale vono to taky jeste bude zaviste na tech dalsich vecech ne jenom na vejsce. proto ti to dalo vetsi ram nez me a pritom ses mensi

0 0
    • jecnak  

Ale ja si naopak myslim, ze je to docela presny, ale problem je hlavne v tom, ze tak presni nejsou vyrobci. U nich neni palec jako palec, jeden meri velikost stred stred, druhy stred konec sedlove trubky atd. At zije chaoz.

0 0
    • jihra  

Tušíte někdo, jak do toho výpočtu na webu správně zadat velikost obuvi?

0 0
    • admxx  

No…mi vysla velikost ramu 21 a to taky jezdim a vyhovuje mi. Nicmene stejne je to o pocitu, takze osobni dojem zadny program nenahradi.

0 0
    • Honza z H  

Tak jsem se poměřil, jenom hrubě, navíc nevím jaké číslo bot přesně zadat, ale to co vyšlo je celkem přesně, jako na biku. Akorát posez mám o cm výše a taky na délku bych cm přidal, ale jinak pro orientaci to sedí na mou výšku 180 hodně přesně.

0 0
      • moskyt  

Chlapi piste u tech svych rozmeru ramu taky svoji vysku at se to da taky trochu porovnat,aspon orientacne.Dik

0 0
    • grafik  

skutecne rozmery vyska 83 cm ram 19' OVERALL REACH: 69

Saddle Height: 78

vypocet na www: OVERALL REACH: 69cm FRAME SIZE: 19 Center-to-Top / 18 Center-to-Center RECOMMENDED SADDLE HEIGHT: 76.82cm

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.