ahoj potreboval bych pomoct s volbou velikosti ramau apache chci ho na xc a mam asi 176 cm mate s tim nekdo nejakou zkusenost jestli 16,5 nebo 19 geometri maj na www.bike-eshop.cz ale nejsem z ni nejak moudrej dik za radu
ahoj potreboval bych pomoct s volbou velikosti ramau apache chci ho na xc a mam asi 176 cm mate s tim nekdo nejakou zkusenost jestli 16,5 nebo 19 geometri maj na www.bike-eshop.cz ale nejsem z ni nejak moudrej dik za radu
ja bych vzal do 19 16,5 je hodne mala
jenze maj prave jen 19 a 16,5 co jezdis ?
Tak na XC bych vzal urcite 19
Změř se a nabuš to do http://www.wrenchscience.com/WS1/default.asp, výsledky na XC odpovídají ±2cm, na 16,5" se neposkládáš.
hele kde to tam je nemuzu to najit jinak dik
uz to mam dik
kdyz mi stred na stred vychazi na 42,5 16 ma 39 a 19– 45 tak bude asi lepsi 19?
Já bych volil tu 19 protože použiješ kratší představec (lepší ovladatelnost a stabilita ve sjezdech) a méně vytaženou sedlovkou nebudeš tolik namáhat okolí vršku sedlové trubky – nejčastější místo praskání HT.
dik za radu asi an ani dam
Na xc jednoznacne 19". Kamos ma tu 16,5" ale na street a podobny radeni.. To je hroznej prcek, nedokazu si na tom predstavit cestu delsi nez 15 km aniz by te z toho bolely zada..
taky jsem mel ten pocit ale vsichni prodejci se me na muj dotaz snazili natlacit 16,5 asi jich maj moc dik
Když ti velikost rámu vyšla v cm a ne v palcích tak jsi to asi počítal pro silniční kolo, řekl bych a tam vyjde rám o trošku větší než na MTB (asi). Jinak jak už tu padlo tak ber určitě 19" (na XC).
Já jsem to počítal normálně v centimetrech a vyšlo mi to úplně přesně tak, jak mám teď seřízené své horské kolo. K těm rozměrům (délka představce, vysunutí a poloha sedla, šířka řídítek atd.) jsem dospěl asi po 2 letech různým laborováním s nastavením a rozměry. Takže ten výpočet bude mít asi něco do sebe.