tak som ohlo petku na prehadzku. da sa to nejak vyrovnat vo zveraku? co stoji nova petka na gt chucker?
tak som ohlo petku na prehadzku. da sa to nejak vyrovnat vo zveraku? co stoji nova petka na gt chucker?
asi zalezi na tom jak moc si ji ohnul … ja sem loni taky ohnul patku, prehazovacka si delala co chtela, ale nastesti to nebylo tak hrozny … hodil sem to k nam do servisu a na miste mi to za padesat kacek narovnali … nastesti to slo v pohode a vse je ted v cajku
no skusal som side hop a jaksik som nedopadol dobre zadnym, to sa tosuchlo a dost to schytala prehadzka. na jednotke mi leze do spici a neda sa ist. ide to az od stvorky. no zajtra zajdem do servisu
ja za 50kc koupil novou:D
Já ohnul patku předloni na GT ZR, šla srovnat, ne ve svěráku, ale pod lisem u zámečníka.
po slovensky se hovori „odtrhove usko“, nie? pokud to neni moc (je vyhnuta do strany, da se srovnat na kole pripravkem na rovnani patek. Ve sveraku to asi neudelas. Ovsem u tech vymenych patek je nebezpeci, ze krupne, nebot se zamerne dela z materialu, ktery ma nizsi pevnost, nez napr. material ramu.Cenu na tyto GT nevim, ceny patek se pohybuji od 150 do x Kc. Patka se da vyrobit i na CNC masine,
Existuje na to rovnaci pripravek v dobrem servisu ho budou mit.
Zkroutil jsem patku. Koupil jsem za dvě stovky novou a když jsem ji vyměnil, zjistil jsem, že je pořád křivě, byla jemně hnutá i ta část patky, co už výměnná není. Srovnal jsem to doma, pomocí dostatečně mohutného (kvůli velké páce a pevnému uchycení) francouzáku … výsledek je perfektní, práce na 10 minut …
Ja to na starym ocelaku rovnal hasakem :-) dyl mi trvalo prinyst hasak ze sklepa nez samotny rovnani.
…zmákol som to podobne. Francuzák a pohoda.
ja ohnul patku na podzim cca o 1cm, nejdriv jsem chtel rovnou kupovat novou, ale zjistil ze cena patky se u GF pohybuje od 300 do 500 Kc, coz je za ten kus hliniku cena silena. Noname patky v cene kolem 150,– nepasovaly ani jedna. Po podrobnym prozkoumani na rovnym stole, ve kterych mistech je ohla, jsem ji strcil do sveraku a vzal osvedcene kladivo (vaha 2kg) a srovnal to… Rekl bych, ze ted je v puvodnim stavu, razeni jde naprosto OK. Jinak jak uz tu bylo zmineno existuje na to spec. naradi (nasroubuje se do patky misto prehazky a ohejba do ty doby, dokud neni rovna – na ty pace je ocelova tycka, ktera vymezuje stejnou vzdalenost od rafku v ruznych polohach – predpokladem je vycentrovanej rafek samozrejme…)
no uz som to zaniesol do servisu. chlapik mi povedal ze za kilo mi to spravi. inak ze nova patka na gt stoji tak 600. inak nema nekto skusenosti s chranicmi na prehadzku na gt? normalny mi tam nepasuje, malo miesta pri patke. nevyraba sa nieco specialne?
Takže tvým cílem je přišroubovat něco na rám, aby v případě rány to nepobrala patka, která se dá srovnat nebo vyměnit, ale aby to schytal rovnou rám.
to tie chranice na ram tomu viac skodia ako pomahaju?
Nomen omen.
Ber to takhle: rám je z relativně tuhýho hliníku, patka je z měkkýho hliníku, chrániče bejvaj většinou ocelový. Takže když spadneš bez chrániče vohneš to co uhne jako první – patku. Když spadneš s chráničem, tak ten to buď nevydrží a praskne, a proto ti moc nepomůže a nejspíš ho namotáš do přehazovačky nebo, v případě nějaký festovnější, půjde celej ten tlak do rámu. Rám je samozřejmě mnohem pevnější (je to trojúhelník), takže se možná nic nestane nebo si uděláš z rámu štafle.
Když Tě všechno zradilo vem do ruky kladivo! Co nepůjde silou, půjde ještě větší silou;-)
aneb heslo strojařiny:-D