• jonti

Nazdar,znovu tema bezky,chcem si kupit topanky na bezky, chcem na tom najme korculovat,ale bolo by dobre keby sa na nich dala aj klasika. Oplatia sa mi nejake lepsie kombi, alebo je to nic moc ani na jedno (ako su lyze podla dalsieho vlakna)? Ake znacky doporucite, prip. mate skusenost kde sa daju kupit v kosicach a vych. slovensku? Vdaka

0 0
    • Vrci  

Boty ti musí především sedět. Pokud už máš vázání na lyžích jsi trochu omezen. Je lepší první vybrat boty, pak až podle nich vázání.

Na kombi bych doporučil něco jako tohleto http://www.salomonnordic.com/…products.asp?… s odnímatelným zpevněním kotníku.

0 0
      • jonti  

idem si zrejme kupit aj nove lyze a viazanie, takze to nie je problem ake, no zrejme uprednostnim sns z dovodu kompaktibility s rodinou. Skor som myslel na to ze ci tie topanky nie su ovela maksie a ci to nie je velka nevyhoda pri korculovani? Tiez som pozeral najme salomony a rossignoly

0 0
        • Vrci  

Někdo z rodiny má stejnou váhu a vejšku jako ty?

0 0
    • Bleda tvar  

od cinanu

0 0
    • MARIN  

Na klasiku i skate jsem spokojenej s http://www.botas.cz/index.php?… Lyze jak uz je v jinem prispevku jsou lepsi jedny na klasiku a druhe na brusleni

0 0
      • boulder  

při srovnání s kombi salamon ty botasky neobstojí, hlavně při bruslení

0 0
    • blue  

ja mam na skate Hartjes Kombi (www.axonsport.cz), vyborny boty… to kombi v nazvu je podle me ale trochu matouci, klasika se v nich moc neda, takze dneska bych uz radsi vzal za stejnou cenu dvojhrazdickovy skejtovy

0 0
    • Pytlik  

Nevim, jak salomony, ale rossingoly max combi nejsou uplne vhodny. Na brusleni by to jeste jakz takz slo, ale na klasice budes mit dost odreny paty. (spousta problemu od dost lidi) Boty maji tvrdou spicku a tezko se ohybaji…

0 0
      • Mamut  

Dnes som osahaval topanky v obchode (rossignoly, botas, salomon a alpina) a tvrdost podrazky (ohyb, zhruba pod klbom palca) mi prisla v podstate rovnaka u vsetkych modelov, bez ohladu na to, ci skate, kombi, alebo klasika.

0 0
        • vitan  

doporucoval bych asi Salamony, protoze maji asi nejlepsi vazani. zamer se hlavne na brusleni, jelikoz ten pozitek pri brusleni v botach na brusleni je bomba.

0 0
        • blue  

to by me zajimalo, na jaky boty si koukal… moje kombikovy maj skelet plastovej jako u prezkacu, ten neohnes pod palcem ani o milimetr

0 0
          • Mamut  

Modely neviem, ceny 2500–4000, Hudac Na Perstyne.

0 0
            • Jorje  

Když už o tom mluvíte nemáte někdo na prodej jetý lyže s botama na bruslení? popřípadě kombi boty 42 a lyže tak na 178cm vysokýho jedince:o))

0 0
    • orgoj.chorchoj  

Vytahují tuhle mrtvolu abych se optal na zkušenosti s bezkarskyma botama BOTAS. Koukal jsem ze se do toho u Botasu dost obuli. Líbí se mi clasic carbon pro. Měl jste je někdo na noze?

0 0
      • Maadaf  

Na noze bohuzel ne, protoze s nohou velikosti 47 mam u topmodelu Botasu smulu, ale mel jsem ji v ruce, a podesev byla tvrda jak prkno, coz nepovazuju u klasicky boty za dobrou vlastnost. Mluvim o lonske, cerne variante.

0 0
      • McBlacky  

na klasiku ti neporadím, ale na skate bych se jim vyhnul. Já měl 93pro bez carbonu, po přechodu na Salomony RS carbon je to neskutečný. Známý se kterým často jezdím si koupil v Liberci loni na závody (93carbon) a letos je rád zahodil a šel do S-labu.

Ta bota je podle mě blbě navržená. Bolí z ní klenba a když ji hodně utáhneš tak i nárt. Po 30km to bylo utrpení. V RS dám padesát a nevím o tom. Vedení lyže taky horší, celkově ta bota není tak tuhá jak se zdá, podrážka ok, ale zbytek ne. Odolnost vodě taky horší než Salámy.

Více méně podobný zkušenosti má i Jonti, taky šel z 93pro no RS.

Botas dává smysl na kratší tréninky kolem dvou hodin, to je tak těch 30km a to se dá. To celé za předpokladu, že výrazně cenově ušetříš.

0 0
        • orgoj.chorchoj  

Momentalne mam Salomon ACTIVE 9 CLASSIC a muj problem jsou puchyre na prsteniku (obe nohy) zpusobene asi ohybem boty ve spicce. A neni to tim, ze by byla bota mala. Tak hledam neco s pevnejsi podrazkou pripadne jinym tvarovanim boty.

0 0
          • McBlacky  

já mám na klasiku starší kombíky Vision od Botasu a musím si dávat na palce tejpku, jinak puchejř :)

Vzhledem k tomu, že klasikuju tak 2× ročně tak to trpím. Ale moje je model tak 7let zpět, dávno už to je jinde -doufám

0 0
          • Maadaf  

Mam stejny typ bot a stejny problem. Nejspis pujdou do sveta a nastoupi RC Carbon.

0 0
            • orgoj.chorchoj  

:- Tak to jsem rad ze nejsem sam s timto problemem. Rikal jsem si jestli to neni jenom mejma nohama :)

Po techto problemech se Salomonama prave uvazuju o zmene znacky.

0 0
    • Bjerndi  

a co zkušenosti s madshus hyper rps skate, má někdo ? Nebo prostě v téhle ceny ty salomony a žádný debaty ?

0 0
      • Nikovlas  

A hle – tak to je trefa :-D

Já je mám – předtím jsem měl Race RPS (předchůdce) – tam byl problém s odlepující se podrážkou na špičce, což vyřešila reklamace na konci záruky a vrácení peněz. Teď mám ty Hyper RPS – tady ta špička vypadá udělaná líp – mám je rok (cca 800 km) a zatím se nic podobného neukazuje.

Koupil jsem si znovu tyhle, protože jsem nenašel nic jinýho, co by mi podobně pěkně sedělo na noze – možná nějaký Fischerky, ale ty zase byly dost drahý.

Kotník je podle mě pěkně bočně tuhej – třeba mi připadá o dost tužší než u Rossignollek. Špička moc tuhá není – vyšší model Nano ji má tužší. Výborně mi vyhovuje polstrování. Předozadní vůle v kotníku je výborná – dá se to použít na turistickou klasiku nebo nouzově i na kratší závod (zkušenost ze skiatlonu – ale moje klasika je tragická, takže těžko hodnotit).

Letos jsem ale koukal, že sojej 5000 – měl jsem za to, že loni byly výrazn levnějš…

Já mám zkušenost dobrou, ale někomu zase na noze nesedí…

0 0
        • Bjerndi  

já se skejtováním začínám. V akci se dají sehnat za 4 litry, ale to jdou i ty RS carbony. Takže nejdřív vybírám botu. Jinak na klasiku mám boty zvlášť, půjde vyloženě o věci na skate

0 0
          • Nikovlas  

Salomony jsem nezkoušel (jen jsem měl párkrát půjčený od kamaráda nějaký starý kombíky). Moje první boty byly NNN a protože jsem výbavu vyměňoval postupně, tak jsem u toho zůstal.

Tak si prostě obojí zkus a je to…

0 0
            • Bjerndi  

a na co se mám u toho zkoušení soustředit. NEmyslím jestli něco tlačí atd…spíš mají být fakt pevný, nebo tak něco ?

0 0
              • Nikovlas  

Já si zkouším stoupat na hranu jako při odrazu při bruslení, abych cítil, jak mi ten kotník podrží samotná bota a jak moc se musim snažit já. Pak nevím – tuhost špičky poznáš – hlavně aby seděla – to je důležitější než všechno ostatní (teda pro mě, který jezdí pro radost).

0 0
    • Nikovlas  

Kombi/skate:

Klidně kombi – kvalitní boty, co mají v místě kotníku kloub, zase tolik při klasice neomezují a bočně mohou poskytnout dost stability na bruslení. U špičky to samozřejmě nikdy dokonalé nebude – na bruslení je lepší tuhá špička a na klasiku měkká – u kombi bot bych se klonil spíš k měkké. Zajímavé kombi boty jsou např. Madshus Hyper RPU (nebo tak nějak) – měkká špička, bočně tuhý kotník, který zase moc neomezuje v pohybu. (Já mám ty skate a jel jsem v nich i skiatlon (klasika+skate) – špička je tužší, ale ze skatovejch bot spíš míň, než je standard.)

Jakou značku? To ti nikdo neporadí – vyzkoušej toho co nejvíc – ať klidně všichni kamarádi vozej jedny stejný boty – tobě zrovna můžou vyhovovat jiný – nedej na rady konkrétních bot (ani na ty moje Madshusky) – respektive klidně je vyzkoušej, ale nevymezuj se předem jen jedním směrem. Zrovna u bot zastávám názor, že než někde naslepo koupit boty v akci se slevou 50%, tak raději vybrat ty, které ti sedí, i kdybys měl zaplatit plnou cenu. Mě osobně není líto nechat víc peněz v prodejně, kde si mám možnost důkladně prozkoušet, co mi sedí, a ještě mi poraděj, i když samozřejmě možnost konečného nákupu na internetu se nabízí… není to moc fér.

Hm – takže 8 let starý, jo? :-D

0 0
      • McBlacky  

v podstatě s tebou souhlasím.

Pokud víš, že máš ±normální nohu koupí salomonu RS carbon neuděláš chybu. Neznám nikoho, kdo by na ně nadával, což třeba u S-labu už říct nemůžu.

0 0
    • orgoj.chorchoj  

Tak jsem poridil ty Botasky Classic Carbon Pro. Po ctyrech dnech jezdeni jsem zatim spokojeny. Byly to ale jen kratsi vyjizdky kolem 20km. Uvidi se az se dostanu na neco delsiho. Salomony jsou proti nim ale backory.

0 0
    • mr.antik  

Tak mě asi definitivně opustily boty Rossignol NNN, resp. už jsou měkký a bez izolace.

Vázání mám NNN, tak jsem šel zkoušet Alpiny a problém je, že mi i CSK model nepřišel nijak extra pevný v kotníku v podrážka se kroutí.

http://www.hudybezky.cz/…etail_LS.asp?…

Oproti tomu Salomony, i levnější modely jsou lehčí a noha v nich sedí parádně a kontík mi přijde taky pevnější

http://www.hudy.cz/skialpove_boty/…

Tak zvažuju přechod na SNS Pilot. Máte někdo podobnou zkušenost?

0 0
      • mr.antik  

Pardon, zkoušel jsem model Alpina RSK, ale prý ty dražší modely jsou podobné tvrdostí, tak nevím no.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.