koupil jsem dnes novou vidly Marzocchi a dal jsem na krk misku ale ta mi sklouzla sama dolu a ještě mi tam jen tak lítá,proč. Má snad Marzocchi jinej rozměr krku než Rock Shox?? Jak to mám pořešit,výměnou hlavového??
koupil jsem dnes novou vidly Marzocchi a dal jsem na krk misku ale ta mi sklouzla sama dolu a ještě mi tam jen tak lítá,proč. Má snad Marzocchi jinej rozměr krku než Rock Shox?? Jak to mám pořešit,výměnou hlavového??
Miska patří do rámu, na krk vidlice se naráží kónus.
Taky se tomu říká „prstýnek“ každopádně s tím běž do servisu a nejezdi na tom,vakl tam určitě bejt nesmí! Všechny krky u jednobrejlovek by měly být kompatibilní. Ten prstýnek by na spodek toho krku měl jít vcelku těžko.
Chtel si rict vsechny krky u vidlic na MTB v rozmeru 1 1/8", ze jo? ;) Nebo chces par prikladu nekompatibilnich jednobrejlovek? :)
Co presne mas za ram a jakou mas vidlici?
Ze by Marzocchi a predtim mel RS? ;)
No jo, ale treba ma Marzocchi sice novou, ale 6 let starej model s 1" sloupkem :)
A, pravda :) i to se muze stat. Clovek obcas kouka na co v kramech narazi a jaky si odvazi za to rict prachy :)
ak je to 1 palcova vidla, tak na nu sa robia dva rozmery kruzkov aj misiek medzi ktorymi je rozdiel tusim 0.2 mm. Jedno je tusim DIN a druhe JIS, alebo Campagnolo versus Shimano. V kazdom pripade ak mas ten vacsi rozmer diery a mensi hlavovky, tak napriek tomu, ze to najprv vyzera OK, po case to blbne. Viem to presne lebo na jednom biku mam jeden typ a na druhom druhy.
Dalej je mozne, ze nie su spravne opracovane dosadacie plochy vidly/ramu. Kukni web parktool-u.
Kdyz mas vidly s tvrdym Y,tak se nedivim,ze Ti to hapruje…:_)
clovece, hanbim sa, dnes je to uz druha hrubka, asi by som mal zacat pracovat :-(