je mezi nima zasadni rozdil? Da se All Mountain pouzit na FR?
je mezi nima zasadni rozdil? Da se All Mountain pouzit na FR?
zalezi na tom co si predstavujes pod pojmem FR. na Redbull rampage to neni, ale na nejaky to poskakovani to dle meho nazoru pouzitelny je. samozrejme pevna osa.
Redbull Rampage v planu nemam. Jde mi spis o to, v cem je jedna lepsi nez druha, kdyz vezmu, ze cenove jsou na tom stejne (kdyz vezmu Z1 3ku). No a pevna osa…nemam moc penes na to kupovat jeste novou nabu a nechat preplict kolo atd… proto sem si prave rek, ze bych tam soupnul tu AM. Kdyz uz bych tam pevnou daval, to bych asi rovnou vzal tu Z1-jenze to uz jsem zas u sve otazky- v cem je lepsi AM nez Z1 (nebo naopak)
peneZ (se nemuzu divit,ze nemam prachy, kdyz neumim psat ani cesky)
Hlavní rozdíl bude asi v hmotnosti (AM 1950g a Z1 2300g). To bude ale nejspíš dáno rozdílným pružícím mediem. Jinak To bude asi vše, teda krom te pevne osy. Nebál bych se toho.
mozna jeste vyfrezovana korunka u allmountainu.
Korunka dle fotek vypadá úúúplně stejně. Tak nevím, co si mohl kde vidět. Neříkám ale, že to tak nemůže být.
AM maji skutecne v korunce vice odfrezovaneho materialu nez Z1. Otazka ale je, zda to opet nezpusobi likvidaci vsech vidlic v tomto miste a zda od toho Marzocchi pristi rok zase neupusti :D
nj, ale vidle podobny kategorie jako pike, rc40, nixon atd. ten odfrezovanej kus nemaj vubec, proste to neni potreba. marzocha si chtela akorat usetrit praci s navrhovanim novy korunky, ktery by byla neco nezi tou na mx a z1, tak vzali tu pevnejsi a trochu ji odlehcili.........
Ne ze bych nesouhlasil, ale mam i neco malo proti. Podivej na RS 2006 :) Jo a subjektivne si myslim, ze to precejen prispiva k vyssi tuhosti.
no, netvrdim ze to neprispiva k tuhosi, ale xc vidle to proste nepotrebujou, proto je to odfrezovany, jinak nevim co nas proti RS 06:)
To zatim nebylo nic proti. To byl jen dukaz, ze i XC vidlice to maji. http://new.mtbs.cz/…recon_cl.jpg http://new.mtbs.cz/…6tora_cl.jpg No jsem rad, ze i dalsi vyrobce nasleduje (korunka, 32mm nohy… :) Jinak v tech mistech, kde to ma AM odfrezovany je to skoro naprd. To je treba jako s osou, kdyz je duta nemusi byt zrovna min tuha nez plna. Zalezi na tom kde je ten material ne kolik, ze? ;)
dyt sem psal, ze to je odlehceni. na „prd“ to u z1 neni, pri urcitem smeru namahani(zespoda,krut) se to naopak projevi. p.s. mam vyhrabat v tabulkach ze plna osa je pri stejnem prumeru tuzsi nez duta?:)
Pri stejnem prumeru… to jsem taky nikde nepsal :) Vsak AM je delana pro mensi zatizeni nez Z1 :)
no na ohyb urcite ale v krutu bych se hadal :) pac v ose je nulove namahani
v ose…ktera ma pouze delku:-D
Z1 je podle me bytelnejsi a odolnejsi nez AL, o neco tezsi. Pevna osa je podle me na 130mm vidlici, pri pouziti kotouce a s vidinou nejakych skoku absolutni nutnost. tot muj nazor.
Když to shrnu, tak je Z1 AM s pružinama a pevnou osou to? vše. Jiný rozdíl v nich nebude.
tak nejak to bude
taky to vidim tak nejak
To je jasny ze z RS nebo Manitou muzes mit takovy pocit, ale ja vozil loni Z1 s Gustavem na sjezd a pohoda. Jasne, ze ted uz jdu do pevny osy a jeste bytelnejsi vidlice, ale nutnost to proste neni … ne v tomhle pripade :)
netahej do toho trideni dle znacek. myslim si ze jakakoliv vidle se 130mm s 200mm kotoucem a bez pevny osy vydrzi rozhodne min nez s pevnou. s pevnou bude navic tuzsi. jinak urcite to neni nutnost, ani ta odpruzena vidlice koneckoncu neni nutna, ze? nevidel sem te nikdy jezdit (doufam ze pojedes vsenory :-), ale jestli tvrdis, ze pevna osa neni nutnost, pak sem zvedavej, jestli jezdis jenom po zadnim nebo tak pomalu. nenech se ******, to mel byt vtip :-)
Jasne, ze bude tuzsi. O tom zadna. Jen si myslim, ze je rozdil jestli to je treba krosova Foxka nebo Fr Marzoccha. Umis si predstavit Shivera s rychloupinakem? :) O zdvihu to neni :) No Vsenory asi pojedu, ale zazraky odeme necekej. Jako obvykle si to v kvalde (letos snad nebude) poprve sjedu. V prvnim kole ocihnu trat a kdyz to preziju tak ve druhym uz nemuzu :)
no dobre – ukecals me. ad. Vsenory: strasne sem si planoval, ze pojedu, ale teprve v sobotu sem byl konecne schopen jit na kratkou prochazku, takze asi nepojedu, protoze este nebudu uplne OK. nicmene byl sem ve vsenorech v nedeli a je to narez co provedli se vsenorem uplne dole a s „asfaltakem“, oboje delsi a v pripade asfaltaku musis zatacet az na odrazu coz je bomba a nekteri s tim krute bojovali (viz foto na dolekop.com – Emak na modrym frantovi akorat opousti palubu). No aspon udelam nejaky fotaz na zavodech a budu drzet palce tem co znam a hazet klacky do vypletu tem, ktery neznam :-)
jj, korunka stejna http://www.bikestore.cz/…_obrazek.asp?…
Neni stejna.
http://www.bikestore.cz/…_obrazek.asp?…
http://www.bikestore.cz/…_obrazek.asp?…
Ja tam proste vidim diry…nevim co vy ostatni, ale ja je tam vidim :)
No jo, jenomže podle tech fotek má díry AM ;-)
měl tam bejt otazník, tak znova:
No jo, jenomže podle tech fotek má díry AM ;-)??? Já je totiž vidím u Z1
(není vzduchová)
Jinak se s Tebou ale nehádám, AM má opravdu odlehčení, jen nevím jak je to s tím ventilkem, když na bartoníčkovejch stránkách píšou, že Z1 jsou pružiny… Tak jsem z toho jelen…
Ja se taky nehadam…ja jenom ze AM je vic odlehcena nez Z1…ale podle myho lze pouzit AM i na CP DH na pevnaku…tak to je fuk :)…
Doporucuju spis www.marzocchi.com :)…tam to bude na 100%…
Právě tam jsem to našel:-) Jenže s tím ventilkem mi to stejně nějak uniká :-(
mas tam rpsote pruziny a kdyz ses tezsi nebo chces progresivnejsi charakteristiku tak to prifouknes vzduchem, takhle to ma i DJ, nebo alespon modely 2004
to bude asi tim ventilkem
Vzduchem se jen ladi predpeti pruziny. To co se driv delalo kroucenim cudlikama.
Jestli chceš mít klid, tak si kup Shermana Flick plus – teda pokud nejsi pevně rozhodnut pro Marzocchi
takze, podtrzeno secteno, AM na FR kolo s pevnym ramem staci. Pevnou osu tam mit nemusim, protoze jde o FR v ceskejch podminkach (myslim tim zadny skoky z Everestu nebo Grand Canyonu)? Ten muj pojem FR je vlastne danej uz tim, ze ram je pevnej :).
Ale to mluvis o XC… :)
Jak pise Tink. To co popisujes neni FR, ale All Mountain, tak si na to kup vidlici. Na pevnym ramu se da jet i Rampage.
nemluvim o XC. A Rampage na pevnym se urcite da. Da se i na jednokolce, dyz se to tak vezme.
Nevim. O tom jsem jeste ani neslysel.