Zdravím. Nezkoušel někdo, na jakou vzdálenost funguje bezdrátový přenos od čidla do compu? Teď bude v Penny comp za 299,– tak docela uvažuju použít ho na trenažer (na zadní kolo). Má někdo vyzkoušeno?
Zdravím. Nezkoušel někdo, na jakou vzdálenost funguje bezdrátový přenos od čidla do compu? Teď bude v Penny comp za 299,– tak docela uvažuju použít ho na trenažer (na zadní kolo). Má někdo vyzkoušeno?
Na to bych moc nespolehal. Ten vysilac vysila smerove, takze pochybuji ze se ti podari vysilac sestelovat tak ze signal nerusene prosel az k riditkum.
tatik ma Sigmu a bylo to tak tak, napred jsem mu to chtel co nejbliz ke stredu a to uz nebrala, ale vis uz to slo v poho, jedinej problem je ze jsou v tom baterky a je to dost nizko u ze me, takze ackoli je tam tesneni obcas se tam nejaka kapicka vody dostane a pak mas zeleny baterky a jdes si pro novy … tak asi jendou do roka
Včera jsem namontoval nový VDO 1+. Krásná krabička (bodej? by ne, za ty prachy), super ovládání a zajímavé funkce, ale s nastavením jsem docela bojoval. Výrobce uvádí maximální funkční dosah čidla 75 cm, v návodu proto doporučuje pro bezproblémový provoz max. 60 cm. Já jsem čidlo namontoval 50 cm od compu a ani ?uk – při rychlostech nad 6 km/hod. se mi trvale zobrazovala nula. Když jsem čidlo posunul o deset čísel nahoru, comp začal fungovat bez problémů.
Ještě jsem schválně zkusil dát čidlo na opačnou (levou) nohu vidlice, než mám comp na řídítkách, tak, aby čidlo a comp nebyly nad sebou (což výrobce nedoporučuje) – přece jen bych poměrně velké čidlo měl radši na „nepohledové“ straně kola, kde mi nezakrývá nápisy na vidlici. Ale narazil jsem – rychlost se zobrazovala správně, ale měla výpadky – jel jsem z kopce 45 a comp ukazoval 6 km/hod.
Z výše popsaného je jasné, že ideální vzdálenost je co nejmenší.
Tak dík za reakce. Vidím, že to můžu pustit z hlavy. Ta vzdálenost na zadní vidlici je určitě větší než 75 cm.
U bezdrátových computerů ovlivňuje dosah čidla stav baterie ve snímači, při zakoupení computeru jsou přiložené baterie většinou staré.
Presne tak me odesla po pul roce :(
hoj.až budeš s tím nastavením hotov a s computerem spokojenej dej mi sím vědět.uvažuju o koupi téhož a ale teď nevim nevim.čus
VELO 4/2005 – reklama na VDO – podla nej je dosah prijimaca pri digitalnom prenose vacsi (spominali myslim az 1.5m).
model 1+ je s analogovým přenosem, ne s digitálním. Chtěl jsem ho taky, ale počkám, až bude s digit.( příští rok ? ), zvláš? potom, co tu čtu.
Tak jsem ho za ty prachy koupil,doporuč.vzdálenost je 60cm,mam 56cm,v pohodě.Ukazuje i teplotu(ovzduší:-)),akorát mi nepřijde moc utěsněnej,takže až zaprší.. Ale za 3kila a 2 roky záruky se to dá risknout.Jinak na Sigmy bezdrát základna stojí na netu kolem šesti kil a mam dojem,že snad digitální,kouknu se,kde sem to viděl.
Třeba Sigma RDS kolem 550,– píšou,že už je digitální,je to model 2003,má už otočný nasazení počítače.Já mam ještě starší model, eroticky nazvanej „s přímým zasunutím“:-)
mam sigmu a musim souhlasit s vyse recenym opravdu je to smerovy vysilac ktery funguje dopre jen v horni poliovine vidlice,z zadniho kola by nefungovola urcite
Svitava je řeka řek!