Já Remerx Dragon 719, při defektu v terénu si užiju. Zatím jsem jezdil asi 5tej ráfek ale tento je děsnej.
Já Remerx Dragon 719, při defektu v terénu si užiju. Zatím jsem jezdil asi 5tej ráfek ale tento je děsnej.
najhorsie Ritchey OCR … ale bolo to urcite aj plastom Innovader ci ako sa ten bazmek vola :)
Presne tak, Ritchey je v tomhle hroznej. Naopak treba Rigida je v klidu.
Taky nejakej Ritchey (mozna tenhle) vs. Tioga Factory DH 2.1
Brutalna zostava. Kamarat ju ma a prezuva cela rodina. 4 ruky su malo :). Raz nepozorne oprel paku pri spoji rafka a zohol stenu rafku dnu.
Taky uz jsem ten rafek davno poslal do vecnych lovist:o)
hmm,ja taky Ritchey rock comp nebo jak to jenasadit nato neco je dcela humač, nejde ani Maxxis ani nejakej noname,je to tak na pul hodky minimalne jedno kolo se 4 montpakama
jj,taky jsem mel tenhle rafek a taky si s nim uzil:-)
Ten rafek jsem mel 1.5 roka, bez problemu s prezouvanim.
Naprosty souhlas s Ritchey. Nasazovani novych Hutch. Aligator (kevlar) bylo napos.ani. Jedno kolo mi zabralo cca 45 minut.
Nojo Aligator.. Taky sem u kevlarovy verze nechapal, ze se nasazuje hur nez Python drat
Ritchey OCR Comp – Panaracer nešel dolů až se 4 pákami (!), ContiExpolrer tak tak (a to je velice volná pláš?), na Hutchinsonech jsem si málem zlomil prst. Zlaté Mavicy, ty jdou holou rukou obout i vyzout
Hmm, ja mam Ritchey OCR, Continetal Explorer, a plast nasadim a dam dolu jenom rukou a to tak, ze velice rychle.
Však já neříkám, že nejde, ale nový (kevlar) šel taktak. Po pár obouváních se maličko povolil, ale rukou nejde. Na Mavica ale ano.
Nemel jsem problem (kevlar) ani s novym ani se starym, ani s Mavicem, ani s Ritchey. Ale je klidne mozny, ze muj a tvuj plast neni uplne stejny. Kdyz i vaha u plastu kolise nekdy i 40g, tak tohle taky muze byt.
Na Shimano WH535 jsem mel taky Panaracer (nakej slick), narvat tam sel tak tak, ale sundaval jsem ho klestema na plech a chtel jsem to vzit i kladivem:-). Na tech rafkach musim vozit bud Michelin nebo Rubenu.
silnicni Bayer, zda se mi nejaky vetsi
souhlas – oproti tomu je i ten ritchey pohoda
Jo pod to bych se taky podepsal :) Jednou jsem to tam páčil snad půl hodiny. Ale dost taky záleží na plášti. Ten co nešel sundat byl nějakej Hutchinson (drat), pak jsem koupil Michelin tuším že Dynamic a s těma problém nebyl.
jj presne rafek Bayer a plast Hutchinson drat… sundat (servat:-) jde, ale zpatky nasadit je prace pro 2… ted mam vzadu obyc. Rubenu a s tou to slo o neco malo lepe (ale mam jen tkovou herku zimaka)
silnicni bayer a vitoria k tomu je NENASADITELNA kombinace:-)
ritchey
Point ze zapletenych freeridovych kol…strasne tezkooooo sly dolu plaste…jakykoli.
tak jestli ma nekdo neco proti ritchey rafkum tak bud neumi s montpakama nebo ma blby plaste,ale rafkama to neni.samozrejme mi to budete vymlouvat,ale to zalezi na tom jak je kdo zhyckanej.ja neocekavam od plaste s dratovou patkou,ze ho sundam a nandam rukou.
s těmi ritchey to de ztuha hlavně když sou novy pláště. Byl jsem svědkem v Brně u Pavky, když z toho ráfku nemohl sundat Zmaxi. Od 3 výměny už to bylo v pohodě, ale třeba s mavikama se to dá těžko srovnávat.
Tak mozna bych se hadala. Neni to tak dlouho, co jsem nazouvala stejny plast s dratenou patkou na jeden rafek a pak na druhy, a reknu vam, na Obiko Assymetric to slo nandat i sundat naprosto klidanko, ale Alex TD-17 to byl na me orisek, se kterym mi musel pomoci zdatny bajker…
to je docela mozne, jsem ted meril kdesi prumer Obika a uz byl mensi, nez u tech co jsem se kdysi na ne marne pokousel nasadit plast.
Obiko asymetricky MTB – des a hruza (jednak ma vetsi prumer nez treba ten Ritchey a chybi mu zlabek uprostred, kam by se pri nazouvani uklidila patka plaste) , dale jakysi Remerx silnicni – stejny problem jako u Obika. Ritchey OCR rafek naprosto v pohode, plastu jsem na nich zkousel vice, tak mohu vyloucit vliv plaste.
nebo ze by to Obiko bylo Bayer? Vcil teda nevim.
Nevim jak se jmenovali ale byli to BAYER jeden V-rafek na MTB byl strasne uzku a navic asi i vetsi prumer – umele montpaky lamal byli na nic pomohli pouze kovove To same jen o malinko lepsi to bylo s druhym. Ten uz mel sirku dobrou ale prumer asi taky velky a navic nesly poradne astelovat spalky. Na brzdove plose byl uz z vyroby zlabek ale ve tvaru U prozte brzdil jen kousk spalku.
jo taky problemy s bayer na mtb.
Ritchey OCR. Nazouval jsem na ně tři různý pláště (kevlar i drát) a všechny šly dost těžko (samozřejmě montpákama). Kdežto u Mavicu co mám teď není problém nasadit rukou i pláš? s drátěnou patkou.
Zalezi na kombinaci rafku a plaste. Mam SUN Rims a vsechny plaste jsou v poho az na nejakej hodne starej Continental, ten jsem tam rval strasne dlouho + 1 zlomena montpaka.
ritchei rafek + ritchei plast = pětiminutovy porod kdy uvažujete o cisarskem řezu
to nesmis kupovat rafky a plaste u vetnamcu.ty pravy se poznaj podle toho ze je na nich napsano ritchey a ne ritchei.
jazdim vacsinou maxxis na ritchey ocr idu bez problemu pouzivam aj schwalbe 1,5 a to je uz sranda
taky docela ted nechapu – na ritchey OCR jsem zkousel Hutch Python, Aligator, Mosquito, Michelin XL, IRC MYthos, Continental Vertical a Explorer- vse drat a vse absoulutne v pohode,nandat to jde jen rukama a sundat jen jednou montpakou.
U mne totez , mozna neni Ritchey jako Ritchey ..
to je mozne, rafek ma velikost obvodu podle toho, jak se cinanovi zrovna povede.
Dobra predstava cinana, kterej na koleni striha plechy :o)))))))))))
silnicni J.Bayer nebo dneska Obiko a defekt, to je opravdu kombinace, ktera me dokaze privest a praktikovat nasledujici postup: se*u na ten zkenej rafek, vycpu ho novinama a travou a jedu domu, plast vetsinou vydrzi a kdyz konecne nejak dustojne zdechne ten zas rafek budu nejstastnejsi clovek na svete…
Rigida ZAC 19 a Trilobit ( drát) – nasadit to ještě jde, ale sundat… Nechtěl bych to dělat někde v lese.
Ječňák je borec!