jaké máte zkušenost s kterým modelem? Který je podle vás nejlepší (poměr cena/funkce) ?
jaké máte zkušenost s kterým modelem? Který je podle vás nejlepší (poměr cena/funkce) ?
Pouzivam tu od Velly a jsem spokojenej. Zatim jsem vzdy v pohode kolo nafoukal. Pouzivam ji jen na zavody ponevadz bombicky nejsou moc levne. Plast o sirce 1.95" to nafoukne bombicka 16g docela na tvrdo. Sirsi plaste jako treba Python to nafoukne nameko, ale da se na tom v pohode dojet. Clovek musi ale byt opatrnejsi aby pak nekde necvaknul dusi.
jasně že jen na závody…jde mi hlavně o zkušenosti…třeba o těsnost při hustění…zdali opravdu bobmička je využita na 100pro případně jesli stačí standartní 16gr po defektu aby to bylo fakt tvrdý (na kamení)
Pro jistotu vozim bombicky dve, ale jeste se mi nestalo ze by mi nekde neco ufouklo bokem. Jak uz jsem psal uzkej plast to nafoukne natvrdo objemnejsi ne.
no pumpu na CO2 bombicky nevozim ani nebudu, ale sifon doma delam, jenze se dost casto stane, ze v „plne“ bombicce zadny stlaceny plyn neni. Pritom je ten plisek nepropichnuty. Takze neni treba jeste k CO2 pumpe vozit i nahradni obyc. pumpu ?;-)
nebo se taky stava ze je tam CO2 malo
Vážením sa dá zisti? celkom presne, koľko tam je plynu, prázne a poloprázdne vyradi?.
Ahoj, používám SKS. Bombičky jsou sice drahé, ale foukal jsem s jednou i dvě gumy. Na pumpě je dávkovač, který Ti zbylý vzduch udrží dost dlouho k dalšímu použítí. Tenktát se jednolo o Maxxisy Larsen, 1.90. Co se týče pump na sifon. bombičky, je v nich stále málo tlaku, i když jsou plné, oproti Zéfalu, SKS, ap. – je to taková „česká“ verze něčeho, co vzniklo jinde.
no, Larsen 1,9 ma o dost mensi objem ako bezne 1,9 plaste, ja by som povedal ze je blizsie takemu standerdnemu 1,7
Větší 16g bika nafouká v pohodě i silnici. Akorát mám vždycky strach, aby neušla mimo a já byl nahranej ( mám jen nástavec s trnem, ne s uzávěrem ). Nikdy se mi to zatím ale nestalo. Ty menší bomby nafouknou bika jen na dojetí po silnici, na silnici nemaj.
Mám nově CO2 pumpičku. U ruční mini pumpy jsem si vždy při defektu připravil duši a lehce ji přifouknul. Je to vhodné dělat i u CO2? Tam se bojím abych nevypotřeboval třeba půlku bombičky omylem. Jinak je lepší pro plášť 2,20–29" vzít raději 25g bombičky?
Záleží na tom zda máš CO2 nástavec který umožňuje dávkování.
Ano, na takový plášť resp nafoulnuti na standardní tlak jedna 16g nestačí. Často je ale výhodnější mít sebou 2×16g místo 1×25g.
Mám ten nástavec s dávkováním.
Galusku anfouknes trochu pusou
Koudelka :-)
Je lepší tedy vzít bombičky 2×16g než 25g (29", 2,20) ?