Určitě jste se někdy pokoušeli rovnat zkřivenou patku (koncovku) na rámu nebo vidlici. Bez speciálního přípravku, který není nejlevnější je to práce na hov.. a s nejistým výsledkem. Tak jsem si udělal přípravek, který je zadarmo! Potřebujete starou osu ze zadního náboje (nesmí být zkřivená), nejlépe kalenou, a 2 staré matice na tuto osu. Matice našroubujete na osu cca 1–2 cm od konce tak, aby mezi maticemi byla cca 5–10 mm mezera. Pak osu zasunete do koncovky rámu místo kola tak, že koncovka je mezi maticemi. Delší konec osy musí směřovat směrem k druhé koncovce („dvnitř“ rámu), od koncovky musí být cca 2–3 mm (tuto vzdálenost nastavte posunutím matic na ose). Pak matice utáhněte, aby osa v koncovce pevně držela. No a pak je třeba popadnout osu za delší konec a nasměrovat ji tam, kde má osa procházet druhou koncovkou. Chce to trošku síly, ale jde to v pohodě, problém může být u silnějších kovaných koncovek, proto to chce kalenou osu, která se neohne. Pak přípravek dáte do druhé koncovky a tu také srovnáte. Výsledek je perfektní. Snad jsem to popsal srozumitelně. Dal jsem fotku přípravku do sekce FOTO – Kola a komponenty, ale nějak to tam nemůžu najít. Pokud to foto budete chtít, tak mi napište na email, pošlu je.