• fousek

Do ted (asi tak 1 rok) sem jezdil prehazovacku LX a nedavno sem zjistil ze blbe radi, pricina je ta ze jsou vyvaklany cepy v paralegoramu, coz bych rek ze vydrz 1 rok je dost na nic, takze se ptam, jaka prehazka vydri vic nez LX a nebude stat 2× tolik? Co treba Sram X7? nebo to mam resit tak ze prehazovacka je spotrebni material a kupovat kazdej rok alivko? Zas u levnejsi prehazovacky (centera) sem mel problem ze pri sjezdech mi dost skakal retez, takze se vpodstate nedalo slapat.

0 0
    • MARIN  

Pokud budes chtit nejakou SRAM, tak ta nebeha s razenim Shimano. Jinak doporucuju XT me vydrzela 6let ale byl to model roku 96 :)

0 0
      • climber  

Souhlas XT je docela držák jezdíme na tom v podstatě celá parta a nevím, že by kdy měl někdo větší problém.

0 0
      • fousek  

No to bych dyztak poresil (to razeni), no na ostatnich kolech co sou doma tak prehazovacky vydrzely od novyho kola do ted a jeste chvily vydrzej (Acera, Sora, cca 4–5 let) akoraze problem je v tom ze tohle kolo co na nem jezdim moc nesetrim, teda spis vubec, takze to LX uz par ran kamenem dostalo, jako vsechny komponety, vetsina veci se da sikovkama nebo kladivem narovnat, ale tohle asi kladivem spravit nepude? Takze potrebuju neco co skoune ranu, nebo to nemusi skousnout ranu, ale musi to bejt levny a nesmy to motat retez

0 0
        • Raydowe  

Tiez som akurat zacal jazdit XT, su dve verzie s dlhym ramienkom a kratkym. Ten s dlhym je o dost levnejsi, aj ked neviem preco, telo je rovnake.. kratkym stoji myslim takmer o cca 1000 SK viac.

Ber to ale tak ze prehadzovac je dost krehka vec, a mozes mat aj XTR, ked to za sviznej jazdy opres niekde o pen alebo nejaky silny konar, tak vacsinou v lepsom pripade ohnes patku a pojde to este spravit, horsi pripad ked ti to vlezie do kolesa..

0 0
    • RomanH  

LX 99 mi vydrzel 6 let (25tkm) a dale zustane na zimaku. Jsi si opravdu jisty, ze je to cepama ?

0 0
      • fousek  

Nevericim muzu poskyknout fotodokumentaci, ale az tam dam novou prehazku, ted se mi to nechce rozebirat a nemel bych na cem jezdit, nebo ze bych z toho udelal single speed?

0 0
        • RomanH  

No dobra, ja Ti teda verim. Ale prijde mi to (vzhledem k vydrzi u ostatnich), ze bud jsi mel smulu na spatny kousek, nebo radis jako cune :o)

0 0
          • fousek  

No oboji je mozny, ale treba na silnicnim mam 5 let Soru (horsi prehazovacku snad shiimano na silnicni kola nedela) a funguje porad krasne, asi to zatim vypada na to alivko, protoze penez je cim dal tim min (blahove sem si myslel ze to bude naopak) a zahrnu prehazovackzu mezi spotrebni material, to uz bude ve spotrebnim materialu skoro cely kolo, snad krome predstavce:-(

0 0
    • Pá-dlista1  

U centery to nebylo cenou, ale spis konstrukci a materialem. Schvalne zkus to Alivko.

0 0
      • fousek  

a neni jeste neco levnejsiho, co by chvilku fungovalo?

0 0
        • Pá-dlista1  

Jsem vozil, kdyz jsem sehnal, silnicni SunRace za 250Kc a to bylo hodne muziky za malo penez.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.