Zajimalo by me, jestli je nejak narocna montaz predni hydr. kotucovky, nebo jestli to budu muset sverit servisu.
Zajimalo by me, jestli je nejak narocna montaz predni hydr. kotucovky, nebo jestli to budu muset sverit servisu.
rekl bych, ze montaz je asi tak stejne narocna, jako montaz vecka… zalezi ovsem na tom, jak hodne jsi zrucnej ty
no ja nevim, tele nejsem, ale tohle sem nikdy nedelal. S kotoucema mam je takovou zkusenost, ze si je umim seridit.
a co v tom hledas za vetsi vedu? nandat paku na riditka a prisroubovat trmen na uchyty?
ja nevim, co v tom mam hledat. Proste se ptat. Nekdo rikal, ze muze nastat prtoblem pri zkracovani.
Problem pri zkracovani?Dyž to umíš seřídit,měl bys to umět i vodvzdišnit,ne?A uříznout hadici,to taky neni technicky náročný,jen nasazovat olivu.To pochopíš,až to rozebereš…Neboj se toho,dy? na brzdách může záviset tvůj život,ne? :)
no právě :-)
a to je jaká kotoučovka? Shimano s olejem v lahvičce, a mnoha dalšími nezkompletovanými díly (hadice, olivy, koncovky,…)?
Takyfackt,shitmano z toho děaj dobrý pucle…
ne je to Hayes HFX
tam nemas co zkazit (maximalne znicis srouby na objimce paky, ale myslim ze letosni modely uz to maji lip resene), a k tomu zkracovani: ja sem jezdil asi tyden s dlouhou hadici, pak sem se odvazil a zkratil to, vsechno uplne v pohode, staci to delat pomalu a v klidu…
Chystám se na koupení pozzle od Shimana – všechno zvláš? nenaplněné (alespoň si nastavím ideální délku) – dá se to smontovat bez spešl nářadí nebo service. Olej koupit Shimano, nebo se zastavit do Citroenu pro hydraulický olej?
co si tak matne vzpominam, tak na 525ky potrebujes: imbus c.5, sroubovak PH1, plochy klic c.8, nuz a kladivo… sverak vyhodou… otazka par minut.. ;)
no a k 525kam sem dostal i origos olej, z jedny lahvicky sem naplnil v poho obe brzdy…
hele fousáči, bez ironie, co to je šroubovák PH1 ? Kolo s LX hydrou stojí doma, večer se mrknu, ale pro teď: je to na hvězdičku, kříž nebo drážku ?
je to obyc mensi krizovej sroubovak standardu Phillips (jednoduchy kriz).. ;) na 525kach je potreba na nadrzku na pace..
Můžeš se trochu rozepsat, jak se pracuje s těma olivama a k čemu je potřeba kladivo a svěrák?
to vsechno pisou v navodu.. ;)
je to jednoduchy.. do konce hadicky je potreba dostat takovej mosaznej trn.. no a k tomu je takovej bazmek (prilozen v krabici), pomoci kteryho sevres hadicku do sveraku bez deformace a poskozeni, abys se tam kladivem ten trn zatlouk.. teda de to i pomoci vetsich klesti, ale sverak je pohodlenjsi.. pak uz jenom „prevlecnej sroub“, olivu a zasoubuje se.. hotovo..
By mne zajimalo co to je za zavod nebo akci… ;o)
Zalezi jestli ji koupish uz naplnenou a odvzdushnenou, nebo ne… Ja ji koupil naplnenou, takze sem jenom nashrouboval paku, adapter, kotouc a trmen… Zvladne to i moje 8 leta sestrenka…
za zarazeni se omlouvam (jednou rukou jim,druhou klepu do klavesnice a z druhyho pokoje posloucham drahou polovicku). No a kdyz to zvladne tvoje dcerka, tak sem se rozhod, ze to zvladnu taky. Tak.
teda sestrenka, ne dcerka (ale kdo vi,ze)
Dej pokoj… Je mi 22!!! :o)
Kde to budesh kupovat? Ono by mohl byt maximalne problem s tim zkracovanim pokud budesh, ale zase to neni nic tezkeho…
internet. Odvzdusnena je.
Tak to je fklidu… Staci namontovat… V obchode totiz nekdy maji jenom dlouhe verze, ale vetshinou to zase bezplatne zkrati…
no ja pocitam s tim, ze kdyz nabizej predni a zadni , tak ta predni bude zkracena. Teda kdyz uvazuju logicky :))
No jasne.. Na netu by to tak melo byt…
tak sem si myslel, ze to bude v pohode, ale…Mam tam ted razeni Deore i s pakou. Jak tam pak prichytim to razeni, kdyz na ty novy pace zadnej uchyt nejni?
aha… to s´jsi meůl napsat, ze mash razeni spojene spakama…Bud koupit nove razeni i s objimkama na riditka, nebo treba mozna jde sehnat jenom ty objmky, ale to nevim, eshte sem to neshanel…
To se snat ani neděá,ne?Aspoň sem si vždycky myslel,že je to neoddělitelný…
no musim koupit jeste rezeni.***** a jeste jednou *****! draze zaplacena blbost. No kdyby nekdo chtel ty moje soucasny (jsou temer novy) tam mi dejte vedet. Prodam je za slusnej peniz.
Vitej v klubu „v supliku mam uplne novy brzdovy paky s razenim“:-)
No,jestli se ti jeví koupě hayesek jako blbost…Myslim si,že řazení je maličkost,a počkej,až to uvidíš ter rozdíl proti čemukoli(asi mechanickýmu),co tě brzdilo doteď.Myslim,že to blbost neni…
no po pravde, zatim zas tak zasadni rozdil oproti mechanikam nevidim. Ale muze to bejt tim, ze ta brzda jeste nejni rozjezdena.
ja ti ani nevim… vim ze to u starshiho Alivka bylo, ale jak to je ted? J sem mnel vzdy razeni zvlasht…
teď jsou alivka taky 1 verze zvláš? a 2 dohromady.Stejně jako ostatní sady deore apod.
To jo, ale ja myslel, ze to shlo sundat z tech pak a dat to na ty objimky… Ze to sedelo, ale nevim, jestli shlo koupit jenom ty objimky…
takze vyreseno. Nakonec sem zjistil, ze je ma na kole segra (jenom prehza paky) a tak sem ji je prohodil za ty moje pakobrzdy. Takze sem usetril. Brzda sedi a dokonce i brzdi.
Ted jsem to cetl cely najednou a je to pribeh jak z Harlekynek :)
taky to bylo od zacatku cely do mrte promysleny.
jo a priklad sem si v zal ze serialu „24“, pac vsechno sem to stihnul behem dne
aha, jack bauer nebo jak se jmenuje, sem naštěstí viděl jen upoutávky vaší naší televize, ale až budu potřebovat pomoct s brzdama, tak se na nějaký díl podívám :-)
To meno od nekud znam… Neni to z 24 hodin?
Montaz nemusi byt ruzova. Me soudruzi z italie nechali prilis hodne barvy na uchytech pro iso – kupoval jsem m525 takze jsem tam potreboval dat adapter na postmount. a jeste srouby dodavane k adapteru maji podlozky, ktere nejsou sundat a docela mi vadily pri montazi. Takze do ferony pro srouby, trosky sundat barvu z vidlice a jako vrchol pilnik na prizpusobeni adapteru, aby sedl k vidli.