Mam cr-mo rám a potřeboval bych zvětšit průměr sedlový trubky o 0,4 mm.Pujde to??U kovis jsem našel, že prodávaj výstružníky,ale nevim jestli se to nechá realizovat
Mam cr-mo rám a potřeboval bych zvětšit průměr sedlový trubky o 0,4 mm.Pujde to??U kovis jsem našel, že prodávaj výstružníky,ale nevim jestli se to nechá realizovat
clovece nejsem strojni inzenyr abych ti mohl dat odbornou radu, ale do takoveho dobrodruztvi bych nesel. Pochybuji, ze by konstrukter kola nekde nechal prilis mnoho materialu jako rezervu a navic by ta uprava mohla nejak narusit tu trubku.
provest to v praxi bude sranda, sehnat masinu bude horsi, to bude chtit najakou fabriku s dobrym tech. parkem… a stejne bych do toho nesel, dve desetiny na stene trubky sou uz dost…
Odpověď strojaře – NEJDE TO. Pokud tam už je udělaná drážka pro sedlovej zámek , tak v tom jakejkoliv zubatej nástroj rupne, nebo to nabourá celý.
Jedině to ustavit hodinkama a rozjet nožovkou, ale… to se dostane max. 80mm hluboko a dál to nevleze
Leda na to nechat udělat speciální nožejk, to by stálo… odhaduju… litr až tři.
A stejně by to nebylo moc přesný.
Raději přizpůsob sedlovku
Kdysi jsem měl podobný problém. Vyřešil to soustruh. prostě ubral na sedlovce. Označil jsem si tam kde se nejvíc používala a od zdola samozřejmě se to odebralo. Navíc sedlovka je rozhodně menší investice než kupovat nový rám.
Kočička! Haf!