mám takový dotaz zda li se dnes ještě dá sehnat kazeta, řetěz, náboj(zadní), nebo i převodníky , a p=řehazka na 7kolečko? Rád bych něco ve vyšší řadě, ale vzhledem k mému skromnému ježdění se spokojím i s nižšími řadami.
mám takový dotaz zda li se dnes ještě dá sehnat kazeta, řetěz, náboj(zadní), nebo i převodníky , a p=řehazka na 7kolečko? Rád bych něco ve vyšší řadě, ale vzhledem k mému skromnému ježdění se spokojím i s nižšími řadami.
A proc 7kolo?…Ty chces menit skoro kompletni vybavu, tak nak nechapu, proc chces zrovna stary 7kolo…
…nic měnit nechci, protože 7kolo doposud jezdím a vyhovujemi. Jen jsem chtěl dokoupit nový protože už mě dosluhuje. Měnit za 9tku nebo 8čku nemůžu protože na to nemám (aby to za něco stálo tak bych musel jít do aspň LX a výš a komplet převody i s páčkama a to je nad mý možnosti.
Tak to jooo…
Tak to sem zvedavej na tvou reakci, az zjistis, ze 7mi kolo je stejne drahy jak 8mi kolo :o)))
Dnes uz na sedmikolecko sezenes leda tak sady na urovni supermarketovych kol. Byt tebou tak poridim prehazku a nabu alivio a nejake otocne razeni rocket a kazetu s retezem od sramu.
Na mudrce nedej, pokud máš pocit, že ti řazení, přehazovačka a náboj vydrží ještě alespoň 10 tkm, tak ti stačí koupit kazetu a řetěz. Kazeta LX stojí asi 700, řetěz klidně SRAM 48 a máš to za litr. Pokud to chceš levněji, tak kazetu z nižší sady seženeš kdekoli. Pokud dosluhuje přehazovačka uvažuj o 8mičce.
da sa kupit aj 7-kazetu.(aspon u nas ano) a ak by nebolo mozes kupit 8 a vymenit podlozky zo starej.
Podlozky ani menit netreba. Rozdiel je tusim len 0,5 mm na podlozke. Ja som kedysi v pohode pouzival 8ckove radenie(prehadzku) na 7 kolecku.
Kazeta v pohode. Retez se kupuje 8-ckovej (treba PC58), naba se da koupit libovolna. Prehazku jsem minuly rok sehnal akorat Alivio. Razeni se koupil nejake obyc Shimano, integrovane s brzdama – chodi to docela dobre, ma to akorat dlouhej krok a houbovity paky na brzdy. S prevodniky nemam zkusenost.
Všechno seženeš a pokud jsi tak trošku něco jako sváteční jezdec, tak ti 7 kolečko bude pořád bohatě stačit… No a pokud přecejen pošilháváš po vyšší řadě a tedy asi 8-kolečku, tak počítej s nutností nového řazení – alívko 390,– Kč ( na trojpřevodník nový žazení nepotřebuješ)
No a taky brzdovou páku, protože to 7 řazení je určitě společný…
Veci o kterych pises neni problem sehnat ale kdyz chces tohle vsechno koupit a vymenit nebude lepci koupit to v 8 a dokoupit nove razeni :)
Nebo se podivej na SRAM 4.0 prehazovacka zvlada 7/8/9 kolecko.
protoze mam jedno 7kolo na starosti tak asi takhle, prehazka tam muze jit jaka chce, jedinej rozdil v nich byl ze devitkova a osmickova ma celkove sirsi rozsah takze mozna budes mit oba dorazy zasroubovany na max. Kazeta se sehnat da i celkem kvalitni ale bohuzel i dost draha v shimano service centrech (v praze napr, cykloprag). Naba opet libovolna, zbytecne sirokej orech u devitkovy vypodlozis. Jediny co nedoporucuju je kombinovat osmikazetu a sedmovy razeni. Nazory na to zda to lze ci ne se diametralne lisi, me to kazdopadne neslo.
Pujdes do beznyho zapadlejsiho kseftu a koupis co potrebujes. Spousta lidi ma zimaky a potrebuje furt neco menit, vsechny kola nejsou na nejnovejsich sadach.
To mi pripomina, dneska sem videl n4v servisu nadherny GT ocel ram i vedle True Temper, XTR, LX cely cerny, rok vyroby asi 91, nadhera…
No neviem. Co si ja spominam tak 8 kolo na 7 kolovy orech nedostanes. Ja by som to skusil s tymi podlozkami…
ořechy se dělají na 7kolečko nebo na 8–9, alespon si to myslím. Na 7 orech by jsi možná mohl přídat nakonec ještě jeden pastorek, musel by jsi ho ale trochu vykovat :-) tohle jsem si nevymyslel, četl jsem to někde na vebu, možná dokonce na bajku, taková věc by mě fakt nenapadla, ale autor to popisoval jako pohodovou prácičku…
S tym obrabanim dobry napad! Ale davat 8 kolovy orech na 7 kolo, musis menit aj osku za dlhsiu pravdepodobne. A cena orechu je kolkorazy tolko co cena naboja.
Loni jsem kupoval nové sedmikolo a nebyl problém. Přehazku jsem si koupil Alivio na 8-mikolo a chodí bez problémů i na sedmičce (proč by neměla že) :-)
ja myslim ze i prehazka na devitku by mela behat no problem rozsah urcis dorazem a packama