• JJ

Jezdi nekdo z vas XC na singlespeedu? Zajimalo by me, jaky prevod se vam osvedcil

0 0
    • steel is real  

to by me taky zajimalo (melo byt 2:1, ne ?) a da se vubec tady koupit zadni naba na siglespeed. mam doma starej ocelovej ram z roku 94 xt kliky 94 – chtel bych to zkusit.

0 0
    • vinca  

Mam ho 2 dny, prevod 32/16 nejvetsi zdroj inspirace je na http://gallery.mtbr.com/showgallery.php?…

0 0
      • JJ  

Teda to jsou nadherny stroje!Neco takovyho si predstavuju. A nejvestim podnetem bylo, ze sem sehnal skoro zadara brzdy od Mrazka, ty tam musi byt:)

0 0
      • steel is real  

mtb-news.de – je mozna jeste lepsi nez mtbr – nemci jsou vetsi sperkari:-)) – nejdulezitejsi jsou ty nalepky one fucking speed :-))

0 0
    • hydrant  

jsem teď koukal na nějaký na těch stránkách, moooc hezký, mít rám a kola navíc, už bych to strojil

0 0
    • steel is real  

mrknete na tohle(je to galerie z „mistrovstvi sveta“ singlespeed 2004 z berlina) je to hlina – rekl bych, ze je to dost o piti piva :-))(coz rozhodne neni spatne)http://fo­tos.mtb-news.de/fotos/show­gallery.php/cat/4666

0 0
    • R.1  

Mozna se vas to dotkne, mozna ted neco placnu, ale k cemu je to dobry?

0 0
    • Honza z H  

Je to nějak na hlavu, začalo to 3 kolečky vzadu, došlo to až na 3 vpředu a 10 vzadu a teď se vrátíme na jeden převod? Ale na dojíždění do práce po rovině to stačí. Asi si dam na zavitovou nabu klasický volnoběžný kolečko.

0 0
    • Floydie  

Nevite jestli bych mohl pouzit prehazovacku jako napinak retezu na SS ?

0 0
      • náčelník  

Pokud ji lze nastavit spodním dorazem tak, aby „dosáhla“ k pastorku, tak proč ne?

0 0
        • Floydie  

to me prave napadlo, kdyztak by se tam dal delsi sroubek, no tak vecer uvidim :)

0 0
          • náčelník  

Záleží na přehazce, já to zkoušel se SIS a ten delší šroubek by šel už mimo doraz. Dej vědět jak si dopadl.

0 0
    • Bohumyl  

Tak nevim, co tropite, mam jednoho singlespeeda doma, vybornyho, znackovyho (cervenyho, je na nem cosi azbukou :)) a jezdim na nem skoro furt. Ve meste ho nemusim zamykat, u rybnika kdyz se jdu koupat taky ne, retez bratru 120kc a pastorek 20kc = pohoda. Zadni brzda torpedo, vepredu nemam nic – leda na pekare. Jo, prevody mam 42*16 pri plastich 622*45±. Tzn. spis do rychlosti – v terenu je to na krev. Jo, hlavne mi prosim vas nepiste odkdy se dela cannondale v rusku :)))

0 0
      • Floydie  

potrebuju to na zavody, jinak bych to neresil, je to jeden z poslednich favoritu (ram), ostatni ruzny shimano, na ukrajine sem to uz jel, ale je to moc velka drina, tak chystam tohle. Navic to vypada ze tyhle „drahovy specialy“ budeme mit 3, takze pojedem pekne v haku a to by bylo abychom konecne nevyhrali.

0 0
        • Bohumyl  

V tom pripade strasne zavisi na profilu trate. Pokud budete mit favority, tzn 622(630?)*25–30 a prumernej profil tak bych sahnul na 42*17 (tedy spis tezsi nez lehci), protoze kdyz uz na tebe prijde Kopec (s velkym K), tak je rychlejsi to vytlacit, nez se s tim lamat. A nezanedbatelne je, ze das pri tlaceni odpocinout noham. – S touhle kombinaci by to mohlo davat na rovinach ±40kmh a pri nizsi kadenci – rekneme 80 – neco pod 30. Radsi si to vsechno spocitej (z obvodu kola, poctu zubu), projed si trat a koukej na tachometr, na ktere rychlosti se pohybujes nejcasteji. Hlavne at neztratis moc v depu pri vymene pneumatik :))

0 0
          • Floydie  

je to na www.tourdebiere.cz, nicmene zde profil trate chybi ale mam ho doma v mape co se rozdava. Je to dost hardcore co se tyce kopcu, 80% asfalt, zbytek turisticky cesty, tak sem prave spis premyslel o prevodu 2:1, protoze v kopci ziskam vic casu nez makanim po rovine nebo z kopce.

0 0
            • Bohumyl  

Na tom webu toho moc neni, nemas nejake propozice? Jinak s tou prehazovackou to muzes udelat tak, ze do ni das natvrdo kratky lanko ~5cm, a pak uz to jen dostelujes a hotovo… Jinak si myslim, ze 2:1 je prilis lehky prevod .. teda na takovy zavod a pro me.

0 0
            • vinca  

já jezdím singláče s převodem 2:1 po Jizerkách (foto v profilu), a na tohle bych dal určitě nějakej rychlejší převod

0 0
              • Floydie  

tak jsem to dokoncil, zvolil jsem 2:1, stacil delsi sroubek do prehazky, nejaka Shimano 300 SX (nebo ZX, uz nevim) jeste vyrusim male pastorky a nahradim pvc trubkou, je to bomba, stary kolo se stalo skvelym :)

0 0
                • Floydie  

navic, kdyz to bude moc pomaly, tak muzu pomer behem zavodu sroubovakem zrychlit a dojet to na 2,8:1 :)

0 0
              • Floydie  

BTW ten SS v profilu je dokonaly :)

0 0
              • náčelník  

Já na něm jezdím do práce – rovina + mírné kopečky, žádný terén, takže 44/18.

0 0
    • náčelník  

Takže po dvou měsících dojíždění do práce na singlespeedu jsem ho zavrhl. Ono to asi stačí tak na blbnutí „za barákem“, ale když se chce člověk někam dostat, tak převody citelně chybí. Montuju řazení.

0 0
    • Veeteck  

Kdyby mel nekdo zajem, vali se mi ve sklepe docela dobrej zaklad na singlespeed. Ram Giant Condor velikost 17" (Tange trubky, tusim ze je z roku 93), kola na nabach Exage, sroubovaci hlava, canteliver brzdy, paky, predstavec, sedlovka. Chybi vlastne jenom vidlice.

Chtel jsem si SS postavit, ale ten ram by mi byl asi malej. Kdyby mel nekdo zajem, vic na mailu.

0 0
    • JJ  

Tak uz sem to taky nejak konecne dokoncil.. Jen to potrebuju doladit barevne, ram by se mi libil asi bilej, komponenty fialovej elox www.bike-forum.cz/…se_biky.html?…

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • jonti  

Tak ma napadlo, neviete o nejakých čisto SS pretekoch? ČR, SR, nemecko bližšie k Prahe? Tiež ma to trochu láka. A keď zisťujem za čo sa dajú staré veci z biku predať…

0 0
      • Vilém  

az na tu cenu.Jinak bych ho bral hned,je to dobry a elegantni reseni na klasickej ram.

0 0
    • jIrI___  

Mám na všechny singlaře a všechny ostatní jednu prosbu. Už hodně moc roků se nám válí v kůlně staré nevyužité kolo (viz. přiložené fotky). Napadlo mě, že bych si ho upravil na singla na popojíždění po vesnici. Moje otázka je: půjde z té mašiny vyrobit singl bez nějakých extra velých nákladů? Vyplatí se to vůbec nebo si udělat cestu do sběrného dvoru? Velkou neznámou jsou pro mě:

1. kliky – šly by nějak upravit na použití jedné placky, resp. jaké nové kliky koupit?
      2. brzdy a páky – taky nevím o co jde. Je to nějaký silničářský systém nebo atyp?
      3. kola – tady se bojím největší investice. Nejsou nijak bouchlé ani nemají osmici, ale mají neskutečně rezavé dráty. Nejraději bych je nechal tak jak jsou, dráty jen přejel smirkem ať chytí jinou barvu :)
      4. zadní náboj – šel by předělat jen na použití jednoho pastorku?

Všechno ostatní bych chtěl nechat tak jak je. Na žádné další problémy jsem nepřišel. Předem díky všem za odpovědi a plodnou diskuzi :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.