Kto viete porovnat podmienky na bike v tychto mestach, najpravdepodobnejsie skoncim v PRG alebo BA, Brno sa mi ale z hladiska biku zna naj.
Kto viete porovnat podmienky na bike v tychto mestach, najpravdepodobnejsie skoncim v PRG alebo BA, Brno sa mi ale z hladiska biku zna naj.
myslim MTB, nejaku prirodu, a tiez na trening na ceste.
V Praze nic moc – v ulicich mraky lidi a aut a v parcich duchodci a pejskari. :-) Ale kdyz vyjedes kousek za Prahu, tak se daj najit pekny mistecka a trailiky.
Brno ma na kolo dobry podminky. zima tady mirna, na JV je tu sama rovina, malo snehu a relativne teplo, na sever treba zase lesy s kopcama (Moravskej kras)…
BTW: co to je za akci, ze si muzes vybrat kde (asi dlouhodobe) budes podle toho jaky tam jsou podminky???
Zhanam si pracu, v IT, pomer kvalitnych ponut je asi 6:3:2 Praha>Bratislava>Brno. Ten bike je sice len druhotne kriterium, ale predsa :)
Nazdar Jonti, možno aj ja nakoniec skončím v BLA tak to by sme mohli ís? semtam spolu na bike, aj ja mám čierneho karbonového Endorphina s čiernou vidlo… :-) Ale ako som bol už párkrát v BLA tak fakt neviem kam by sme chodili keď tam je jeden kopec a nič viac…
nejake tie vlnky tu su…
JEDEN KOPEC V BA? :-) Bola to skutocne Bratislava? Ak si zo Stredneho Slovenska potom chapem tvoje rozcarovanie, ale prejdi sa z BA na Bukovu a najdes aj viac „kopcov“. Na zaciatok si pozri mapu Malych Karpat :-)
Sorry, som zo ZA, všade kam sa pozriem sú kopce, preto tá reakcia :-) Stále však neviem kde v BLA by bolo najjednoduchšie býva? aby som mohol po práci ís? bikova? aj do centra (potenciálne zamestnanie) to mal bližšie?
Kramare, Koliba, Raca. Ja byvam na Kramaroch a popred dom mi vedia cervena na Kamzik, takze pohoda.
chapem, aj som to napisal :-) nuz drz sa lokalit blizko lesa a bratislava je malicka :-) mne by vyhovovali krasnany-raca, lamac, koliba :-) nie vzdy to je blizko centra
Mne sa to to zdalo tiez tak nejako, najvacsi problem sa mi zda moznost byvania na druhom konci Bratislavy, podobne je to aj s Prahou, ten problem dostat sa z mesta je asi najvacsi. Tu v KE to som mam sice tiez dost cez mesto, ale za pol hodiny som v lese a v kopcoch.
za pol hodiny si v ba v kopcoch s prstom v nose a v prahe to z mnohych lokalit tiez ide.
Nestartuje přímo z BLA bikemaraton Karpatský vlk ? To by mohlo znamenat, že použitelný terén je nadosah – ale jen se dohaduji, neznám to tam …
takto – z ba je teren ovela dostupnejsi ako v prahe, sa nenechaj zmylit tym, ak niekomu z „blizkosti“ beskyd nestacia kopecky od 500–700m :-))
:-) Ono sa nenechaj zmýli? ani ty, taký hodinový výstup stále hore s kilometrovým prevýšením je často lepšie ako telenovela po rovine :-)
a tusim som nepochopil :-) myslel som dostupnejsi= na dosah, nie lahsi
A-ha, už som to pochopil, informačný šum, asi dajaký maďar ruší káble :-)
docasne by som z toho vinil kanadanov!
bajkoval som sa po viacerych pohoriach na slovensku, ale male karpaty povazujem za naj. staci zajst polhodinu od bratislavy a v lese clovek nestretne nikoho, na xc su prevysenia a sklony uplne skvele. v lesoch pri bratislave su aspon 3 northshory, kazdy max hodinu cesty z mesta. zjazdari to maju na trenovanie este blizie – jazdia z Koliby pod lanovkou, ktoru by mali za par mesiacov spojazdnit.
ale kde je ta dynamika /hore-dole/?
karpatsky vlk je xc pretek ktory sa nejazdi na okruhy… to uz radsej RC&P Specialized maratón… tiez sa zacina v bratislave ale z karpat vyuzije ovela viac ako len cervenu turisticku znacku.
A to bolo silackych reci, ze do BA sa prestahujes, az ked ta bike nebude bavit. ;)
Ja mam chut vyhodit toho endorphina z okna, nie ze by to bol zly bike, ale uz ma svoj vek a prejavuje sa to, najme vsetky komponenty. Teraz som si este naviac odkuril vidlu, takze tocim iba cestu a korcule.
Praha je dobrá, ale musíš znát někoho kdo už to má proježděný. Já se věnuju hledání cestiček na každý vyjíždce co jedu sám a i po letech pořád nacházím nový kousky, už sice ne nějaký zásadní, ale často překvapí :)
v porovnání s terény u naší chaty na kopci ve Ždárských vrších to ale znatelně ztrácí :)