jakou volite skladbu stravy 10 dnu pred startem zavodu??dekuji
jakou volite skladbu stravy 10 dnu pred startem zavodu??dekuji
jestli jedes na bednu tak to res,jinak se furt preziram
Mylím že zásadní změna 10 dní před závodem by ti spíš mohla uškodit, než prospět. Já žádnou, dokonce i ráno před závodem si dávám párky, které už mám vyzkoušené a vím, že mi po nich nebude blbě. Jo a jestli mě dokáže třeba na Drásalovi po 80km něco postavit na nohy, tak je to půl krajíce chleba se sádlem a cibulí (mimo jíné).
Pokud chceš drobet více info tak nakoukni do knihy „Rozhodující závod“ ale vcelku tam nic moc konkrétního není snad jen strava se zvýšeným přísunem uhlohydrátů.. . Ale pro naši amatérskou úroveň je důležité co máš v nohách než co na talíři…
dobre o tom pisou na www.mtbo.cz clanek neco jako „Tohle nedelejte“…
neodporucam vecer pred zavodom zjest vacsie mnozstvo feferoniek. mam osobnu skusenost z posledneho vikendu, ked sme v piatok vecer boli grilovat u kamarata a pozral som cca 15–20 zavaranych feferoniek. :) spravne feferony maju stipat 2×. no tieto mi totalne rozhodili crevnu floru a rano stipali druhy krat viac krat :) a este aj na prvej obcerstvovacke, ked son do seba natlacil banan mi zacalo nieco divne zblnkat v crevach a nebol som si isty, ci sa v pripade nudze stihnem dostatocne rychlo vyzlict :) no nakoniec som to ustal. takze: feferony NIE! :)
Kua, dobre píšeš, takže nie som sám. Keď večer pred závodom chytíš dobrú opicu, na druhý deň ?aháte dvaja, v alcohóle je energie ojojóóóóój.
Tak ja som si raz pred behom (10km do kopca a potom 10 km spaet) dal rano krupicovu kasu. Je to ved lahke jedlo,vytravi mi za tie 2 hod. do startu… No… Zbehom dolu som kazdy kilometer odbiehal do lesa si usrat a aj medzitym som si nesmel uprdnut. Takze som par ludi predbehol, potom pred nimi nahle zabocil do lesa a za par minut ich zase predbehol a tak az do ciela :)) NEVERMORE
tak toto je velmi poucny pribeh :-)))
Ono blbe bolo, ze organizmus dostal kladu, o.i. dehydratacia, domov som dosoferoval len vdaka RedBullom. A z toho vsetkeho som nachladol, 2 dni na to sme sli s kamaratom na tyzdnovu cykloturu, takze som si ju „uzil“. Preto to NEVERMORE
já jsem si jednou dal na snídani před závodem ovesnou kaši. taky jsem si říkal – spousta energie, lehké,pohoda. v pulce trasy jsem v podřepu pod smrčkem smutně pozoroval projíždějící davy bajkerů:)
Tak teda něco konkrétního co baštím já (nevím jestli opravdu pomáhá) zhruba dva dny před něčím významným Hodně těstovin a ráno před závodem dál 1/2 L jogurtu s pšeničnýma vločkama , to mě zasytí a hlad nemám. Jo a ještě vždy jeden malinkatej šáteček :) šálek kávy a normální š?ávu. A na závodě krom občerstvovacích stanic (banán zásadně) jedině muslli tyčinku jogurtovou a v bidonu čistou vodu.
podobna strava, len si to dochutim medom a hroznovym cukrom.
Zeru normal
Prase žere prase.
tak to si napsal genialni myslenku, gratuluju ! sem prase a mam spokojenej zivot…
Ze bys mel na mysli superkompenzacni dietu??? :-) To si ji ale musis nejdriv nekolikrat zkusit, abys vedel, co to s tebou udela… :-)
tak tak. Plus imho pokial nejde o snahu byt „profi“, nema ani cenu s tym experimentovat.
To bych ani nerek, aspon pozna co s jeho telem dela ruzny jidlo a paxe mu to muze hodit, kdyz bude fakt krize.. (na horach atd..)