Nejakym zpusobem se mi podarilo zlomit (nebo ukroutit) staveci sroub v zadni prehazovacce a samozrejme jeho cast zustala v tele prehazovacky. Jakym zpusobem ho mam vyndat? Vrtat novy zavit se mi zda blbe, kdyz tam je jeste ten zbytek sroubu.
Nejakym zpusobem se mi podarilo zlomit (nebo ukroutit) staveci sroub v zadni prehazovacce a samozrejme jeho cast zustala v tele prehazovacky. Jakym zpusobem ho mam vyndat? Vrtat novy zavit se mi zda blbe, kdyz tam je jeste ten zbytek sroubu.
maly sroubovacek naklepnout do zytku co tam zustal a vysroubovat nebo mensi vrtak a vtacka s levym chodem. Taky jeste existuji spesl vytahovaky na zalomene srouby :)
pouzij opacny zavitnik, neboli vytahovak steftu. Ovsem u sroubku o prumeru 4–5 mm, to bude dost hodinarska prace. Postup je takovy, ze do zalomeneho sroubu vyvrtas diru potrebneho prumeru na vytahovak steftu. ten srubujes to toho otvoru a protoze ma opacny zavit a konicky tvar, tak se „zakousne“ do toho sroubu a pokud nemas nejak dorasovany zavit, mel by se snadno ten zalomeny sroub vytocit. Dalsi metoda muze byt napr. odvrtani zalomeneho sroubu a vyrezani zavitu, ev. pokud sroub precniva na druhe strane ,vytocit ho pomoci klesti, navarenim sroubu na zalomeny (ale to lze aplikovat u vetsich prumeru) a td. Urcite bych to provadel na odlehcene a demontovane prehazovacce.Jen pro zajimavoat, ma na Tebe dotaz: Ty mas na svem kole zadni a predni prehazovacku? Spravene ma asi byt zadni a nebo predni menic, ne?a nebo kdyz tak prehazka a presmyk..Predpokladam, ze stavecim sroubem myslis jeden ze sroubu dorazu krajnich poloh prehazky.
mozna jsem se vyjadril blbe, ale myslim zadni menic prevodu (myslel jsem, ze to vsichni pochopi :)). A stavecim sroubem myslim sroub, kterym se doladuje napeti lanka vedouciho k menici.
Asi uplatnis postup, jak pise BH, akorat uz nemusis vrtat a pouzijes vytahovak ZS vetsiho prumeru.
Nesel by vytocit z druhe strany?
elektroerozivni masinou to vyjiskrit
myslim ze z ekonomickeho hlediska bude vyhodnejsi laser, popripade plasma. :D
doporučte něco pořádného, a? nejde kakat jenom šaltr, ale celý kolo