Zdarec, přežije rám author opus 17" namontování vidlice manitou splice super aniž bych z biku měl čopr, nebo jezdil neustále po zadnim? Nebo se mam radši podívat po menšim zdvihu
Zdarec, přežije rám author opus 17" namontování vidlice manitou splice super aniž bych z biku měl čopr, nebo jezdil neustále po zadnim? Nebo se mam radši podívat po menšim zdvihu
v neděli jsem namontoval 120mm vidli na moje první pevné kolo (určené pro pro zdvih 0–63mm a na kterém jsem dlouho jezdil se 100mm vidlí) a je to paráda.
i do kopce(pokud nemas it)?
i do kopce. Co je to it? Sice je tam ETA, ale jsou na ní pavučiny, vůbec nepoužívám, opravdu vůbec.
it je vicemene eta od manitou,akorat z riditek.
přemejšlym totiž o výměně vidle(teď axel comp) a ta splice vypadá za tu cenu kolem 6600 velice lákavě ale 13 cm je asi pro me moc, co byste doporucili za vidli kolem ty ceny, na MZ sem moc lehkej 65 kg.
co tohle: http://eshop.bikezone.cz/index.php?… ? na65 kg staci, pokud ti nevadi 80zdvih…
jj, to je jeden z mych favoriu pak jeste axel super 05 ale nevim jak je to s mekostí.
a myslim si ze ta marzocha by taky stacila, kdyz ji das nizsi tlak tak taky zehli.
myslis tu Mx comp za 7000? me zase láká ta výbava tech manitucek (lockout, rtwd …) Co bys doporucil ty? ja az takovej rozdil mezi MZ a skarebem, jezdim 50/50 terén cesty 4000 km za rok ajezdim celkem jak prase :)
jak prase? tak to skareb „ni v koem slučae“* jezdil sem skareba a od plaste se mi vysoupal lak a magnezium na vnitri strane podkovy a to sem vozil plast 2.0 a v klidovem stavu tam byla 0.5cm mezera…mozna sou novejsi trochu tuzsi, ale…
*rusky: v zadnem pripade
a naky refrence o tom axelovi nemas? na mtbr.com ho moc nechvalí. ale rozdíl mezi Mz a Axelem bude asi trochu brutalnejsí. Jinak vidli chci kupovat o prazdninach(brigada) a tak abych mel motivaci makat vybíram uz ted :)
Tak dej cenu a my ti uz neco vyberem:)
do 6500, mam pod 70 kg
RS Duke + neco prisetrit MARZOCHU MX Comp Manitou Splice
ta splice s lockoutem je hustá, ale 13 cm zdvihu se mi zda na muj ram moc, kazdopadne ten Duke jde z kola ven musim jeste z brigady vydelat na autoskolu(to bude mrtvejch) :-)
na lock se vykasli,vetsinou neni potreba. 13cm bude dost(az moc) sel bych do ty mx, proc vlastne chces vymenit toho axela?
je celkem hooodně měkej a rychle ztrácí olej.
jak ztráci olej, to jako že to chčije přes gufera ven?
2 McBlacky: no za rok sem mel z maximalni hladiny 2 cm dolu a vidle byla meka, nedavno(0,5 roku) sem menil olej a mazal a ted citim zase postupnou mekotu. Vnitrni nohy mam pravidelne dosti zasrané od cehosi, olej, vazelina??. fakt nevim ve vidlich se nak super nevyznam. co bys doporucil ty za vidli do 6500 na 17" rám?
Dával jsem ženě na Tractiona Manitou Super 70 – 100 mm. Při zdvihu 100 mm je vzdálenost misky hlavového složení po úchyt kola stejnej se Suntour XCP – D 80 mm zdvihu, kterej tam měla před tím. Prostě je potřeba to změřit.
Axel Super
zkousel sem na netu hledat velikost ty splice ale nasel sem velky h…o, nevite nekdo jak je splice dlouha od hlavovyho slozeni ke stredu? estli je o dost delsi nez axel super(asi jo podle me)
To se budeš muset stavit asi někde v obchodě, protože Manitou to fakt asi nikde neuvádí.
a co ten axel super jak maká?
No nahradil Suntourku, takže je prej boží. No ale znáš baby a jejich hodnocení.
Pri zdvihu 130mm ma nejak 505–510mm mam dojem. Mam ji doma, tak ti to nemuzu zmerit presne, ale takhle jsem to nejak zmeril o weekendu.
ted sem měřil toho myho axela a ma jenom 45 cm :-(, takze splice asi nebude nejlepsi napad
Ja bych se tech peti centeku zas tak nebal… Ja mel na trctionu Omegu TL, a ta byla asi o tech 5 cm vetshi nez Marzocchi, kterou mam ted a na geometrii sem to nijak nepoznal… Ale je fakt, ze nevim kolik ma ta Marzocchi. Jestli jsou vyshkove nejak stejne s Axelem…
asi mas pravdu, koukal sem na kolo a zkousel nasimulovat zvednutim riditek tech 5 cm a nebylo to tak strasny. a navic by mi ladila barevne :-)