neposlouchal jste dnes nekdo tu hruzu na CRo 2 „Praha“, 9.30–9.50? v „hovorne“ meli posluchaci moznost vyjadrit se k danemu tematu, bylo to opravdu prinosne…
neposlouchal jste dnes nekdo tu hruzu na CRo 2 „Praha“, 9.30–9.50? v „hovorne“ meli posluchaci moznost vyjadrit se k danemu tematu, bylo to opravdu prinosne…
Neslyšel, zajímá mne to, tak alespoň volně tlumoč názory. Jinak pro pobavení, jsem z Brna a toto město vynakládá neskutěčně vysoké částky na cyklostezky odnikud nikam, nemíním-li tím cestu od nádraží k nákupním centrům. Naopak velitel městské policie se o cyklistech s oblibou vyjadřuje jako o hmyzu..
Jo, Brno. Taky cekam, az v Brne spoji jednotlive cast se stredem, a ja se pak budu moci dostat z Kamennaku treba do Marianskeho udoli jinak nez pres bocni ulicky v Zidenicich a hlavni silnici okolo Spalovny.
No v Praze co se týče cyklostezek je to asi stejné jako u vás. A policajti? Když jsem loni vyjel ze slepé ulice a přejel kolmo chodník tak mě jeden zastavil a začal peskovat, že na chodníku nemám co dělat. Když jsem opáčil, že jsem ho jen opatrně přejížděl(šíře cca 3m) tak na mě vyjel a? se nehádám a že mám příště slézt z kola a ty tři metry jít vedle něho. A prej si mám dát příště pozor na jeho šéfa, kterej nemá rád chodce a hlavně cyklisty. To co je v řadách policejního sboru a platíme to ze svejch daní je vážně síla.
Nechci nějak snižovat tvé rozhořčení nad tím policajtem, ale on je placenej za dohled nad dodržováním zákonů. No a ty jsi jízdou po chodníku porušil silniční zákon, který nezná termín přejet chodník. Prostě on ti musel něco říct a buď rád, že ti nedal pokutu. Pokud ti tu pokutu nedal, je vidět že to byl rozumnej policajt, kterej se snaží zbytečně neprudit.
Nemám pocit, že by to tu moc lidí poslouchalo. Přibliž nám o co konkrétně šlo …
slafka dufkova, moderatorka dopoledniho programu, je vasniva turistka a tez cyklistka. proto zvolila pro hovornu (=pulhodinka, kdy volaji lide sve nazory primo do vysilani) tema cyklostezky a cykliste. slysel jsem asi polovinu a byla to hruza… tuto stanici vetsinou poslouchaji starsi lidi(nebo aspon volaji do poradu tohoto typu), takze slo vetsinou o narky na cyklisty apod. plus jeste dost lide zminovali pozitivni zkusenosti z ciziny. vlastne o nic nejde, ale cloveka zamrzi, ze kdyz uz se o"o nas" mluvi, tak jde o cas takhle ztraceny, a novic ve svem vysledku az kontraproduktivni…
Že je to téma velmi živé je vidět i tady, když se bavíme o soužití řidičů, chodců a pěšáků. Napiš jí maila a vyjádři se k pořadu.
dobrej napad…
Musím jezdit od Sv.Anny- kolem nádr, Křenka,kolem gymplu zadem k žid. hřbitovu, spodem kolem Juliánova a pak prima úsek kolem spalovny. Někdy takhle jedu ráno do práce a ta Křenová – to je nářez – volný boj o přežití.
Sorry, blbě jsem to pustil, odpo patří RomanH.
No to jste me potesili. Budu ted o prazdninach jezdit z lidicke pres centrum, krenovu, slapanice do blazovic a zpet. Takze se mam tesit jo? :-(
Ten usek Slatina_Slapanice je pekne hnusnej, tam jde o zivot. Da se to jezdit i mimo silnicu Prvni Brno(ABB?) kolem staryho AAA-vlakova stanicka-pod Julcem-fotb.hriste skola-fotb. hriste?-Sranska skala-strelnice-do kopca na zahradky-Kandie-Podoli-Tvarozna .Tvarozna-Blazovice po silnici, je to trochu delsi, zalezi jak mas cas.
coz o to, ja bych to i zkusil, ale jak jsi to napsal, tak vubec nevim kudma bych mel jet ;) sutuduju v brne teprv rok a moc se tady jeste nevyznam ;)
Presne, je to o casu. Neminim najezdit po meste vetsinu casu z vyjizdky. Kdyz uz jedu do Mar.udoli, chci pokracovat dale smerem do Krasu. Tou nejkratsi cestou dokazu byt za 3/4 hodiny z Kamenaku na Musce, ale ta cesta tam je fakt zazitek. Dalsi moznost, jak se tomu vyhnout, je hodit kolo u nas na konecne do saliny a dojet na konecnou v Lisni, ale to trva jeste delsi cas.
pouze 34 minut, někdy to používám, když se nechcu stresovat na silnicích
Rozumim,ta trasa co jsem popsal je dost po pesinkach a polnackach, tak to je takova priprava na terenek. Ja to mam zas 25km na Prigl k hrazi, diky tomu to tam nemam moc projety, asi to taky prubnu s tou salinou, uz jsem tak jel na Starobrno a dobry.
Jó, Brno je zlatá loď,ne ale pro kolisty. Nevíte někdo, proč radnice primárně předpokládá největší zájem cyklistů o dojíždění za zábavou do Prátru? Myslím tím „skvělou“ stezku S-J, zejména pak super křížení s Hladíkovou / čtyřproudý tah městem /.
Skvělá trasa … užívej si adrenalinu naplno a každý den, protože konce prázdnin nemáš šanci dožít …
Postřehli jste, že dnes, tj. úterý 7.6.2005 je téma dne na Radiožurnálu věnováno rekreační cyklistice?