Mám přehazovačku Shimano Alivio. Má „najeto“ cca 8000 km. Mám nový řetěz i kazetu a na nejmenším kolečku začal příšerně skákat řetěz. nevím čím to je… Patka je rovná.. Čím ještě to může být?
Mám přehazovačku Shimano Alivio. Má „najeto“ cca 8000 km. Mám nový řetěz i kazetu a na nejmenším kolečku začal příšerně skákat řetěz. nevím čím to je… Patka je rovná.. Čím ještě to může být?
Zkus to chvili nechat sednout.
tipuju spatne sestelovana (doraz) nebo ojety kladky…
No dobře ale kladkový kolečka se stejně nedaj koupit ne?
daj
daj.. ale to bych snad radsi koupil novou prehazku.. mam pocit, ze original shimana stoji asi 2 kila a nejaky jiny (acor, exu) kolem tri stovek.. po 8kkm uz bude mit alivko prehazka stejne uz slusny vakly i v kloubu a paralelogramu..
Už sem na to přišel hodim tam LXko
objednej si za 1400kc rovnou XT!LX stoji cca 1100 tak te tri kila nezabijou
Keby postovne nestalo viac ako tie kolecka tak ti ich venujem z mojej prehazky co som urval pred troma tyzdnami:)
Diky,vona je cela nejaka strelena,jak kdyby ju nekdo rizl nejakou kladou. Pujde do bikovyho nebe… Zitra du koupit to lxko,uz se tesim…
Budeš mít špatně snýtovanej řetěz nebo vomletou kazetu a zbytečně vyhodíš prachy. Jestli není přehazka zdeformovaná, tak nevidím důvod proč by neměla chodit.
Takhle se chova spatne snytovany retez. Zkontroluj clanky retezu, jestli nejsou zatuhle.
Na Aliviu jsou obyčejné kladky..za cca 19Kč.Já tam po cca 10500km dal BBB kladky s ložiskama a Alivio funguje bezproblémů dál.
Originální alivio-kladky mne v r.2003 stály 89+75 Kč.
Retez je novej cca 800 kilaku a vymenovanej zaroven s kazetou.. Skace jenom na nejmensim kolecku..
A jakej máš řetěz?
Je tam hozenej SRAM PC 68 stal me cca 700,tim to neni je tam silena vule v kladce…
No přesně tak se chová otočená rychlospojka connex.
Ale vzdyt ta spojka je soumerna (nebo tak aspon vypada)
Nezapomněl jsi náhodou rozhýbat nýtek po nasazení řetězu?
Zas tak spatne na tom technicky nejsu… To bylo prvni co sem zkousel..
jasný-špatně seřízený doraz přehazovačky-ty šroubky vzadu na přehazce-zkus si s tím poštělovat
Ne tim to neni kladka prehazky ma vykyv asi 2 cm a tak asi pri zaberu nevede retez jak by mela
JAK POZNAM JAK TAM TU SPOJKU UMISTIT??
Ticho! Všechny vás zabiju!