Prosim poradte, ktora vidla je lepsia, Rock Shox Pilot XC alebo SUNTOUR AXON LO? Dik moc
Prosim poradte, ktora vidla je lepsia, Rock Shox Pilot XC alebo SUNTOUR AXON LO? Dik moc
dle mého názoru (a asi nebudu sám) určitě ta pilotka…
Pilot…
Dik, a este jedna otazocka…ktora je lepsia podla vas Manitou Axel Comp alebo Suntour Axon-D? Vopred diky.
ja bych se opet vyprdnul na suntoura a bral Axela… po skušenostech se suntourem…
Dik za radu, mohol by mi este niekto pls vysvetlit jak vlastne funguje ten lockout a aky ma vyznam?Viem, ze su to detske otazky, ale sak je to bike-forum a chcem zistit co najviac.Diky
Tim si chtel rict, ze bike-forum je pro deti?
ano bike forum je pro deti, sak admin ho chtel prejmenovat na children forum to nevis ???? (((-:
Ne tym som myslel seba, ze mam detske otazky, ale tie technologie idu zavratnym tempom, nestiham vsetko stihat
lock out ma ten vyznam, ze s nim zamknes vidli, cimz snizis ztratu energie (treba po silnici nebo v kopci) kdy by se ti vidla zbitecne pohupovala, princip – kazda znacka ma svuj princip…
ale okrem lockoutu ma kazda vidla volne nastavitelnu tuhost, je tak? A ked na vidle nastavim uplne najtvrdsiu tvrdost neni to vlastne lockout?
no tak to urcite neni, vyhoda lock outu (podotykam ze ho nemam) je v tom ze ti vidla normalne funguje a kdyz chces zamezit pohybu te vidle jak jsem psal vyse zapnes lock out, dyz potrebujes aby ti zase poradne chodila, lock out vypnes a mas odpruzenou vidli. Znam lidi co maji lock a vubec ho nepouzivaj, tedkom nedavno jsem se ale byl podivat na chrtim zavode XC a tam ho elita pouzivala i na 80 m silnici a pak ho zase hned v terenu vypla… je to asi vec nazoru a chrteni…
jaka je vlastne nejlepsi znacka pro vidle? Z diskusie som sa dozvedel, ze teda Suntour neni nic moc.
:-D
uuuh tak tos tnul do ziveho esli se teto doskuse nekdo chyti tak to zase bude....., jiank kazda vidla ma neco, ja osobne doporucuji Marzochi nebo FOX
sak ide o forum, tak nech sa diskutuje…a co rock shox?
Kdo?
pouzij vyhledavani, resi se to tu furt
No ja myslim, ze na tohle se jeste jednoznacna odpoved nenasla. Chtelo by to probrat znovu :)
asi mozna proto, ze zadna jednoznacna odpoved neexistuje…mimo vec…nemate nahodou skusenosti s nakupem kol pres internet?
Tady nikdo pres net nenakupuje.
a proc?.....sak je to lacnejsie, u nekterych kol az 8–10 litru a to se vyplati!
Kdyby to nekdo delal, tak by o tom uz urcite nekam napsal Jarine.
cece, tak sa popozeraj na netove bike shopy, som tam objavil Ravo Racing XC o 5 litrov mene…
nasla marzochi
ftipalku :)
aaaa uz to zacina huraaa, co mas proti marocham sou bezporuchovy a chodej super…
jak který model
vidle ktera ma pres 2kg proste za ty prachy musi byt bezporuchova. chodej normalne jako cokoliv jinyho…
To by si clovek o RS mohl rict taky.
však sou takové i některé RS
asi by se spíše hodilo diskutovat o jednotlivých modelech vidlic značky než o celé značce jako komplet.Znám např marzocchi nebo rockshox modely vidlic co jsou shity a na kolo bych si je nedal.A zrovna tak znám rockshox vidlice a marzocchi co jsou dobré a rád bych je vozil.U foxů nemám zatím moc zkušeností, ale podle ohlasů na ně to vypadá, že jsou všechny jejich modely docela podařené-to ale nemohu soudit.
du nakupovat…
dik panove toto som potreboval, takze kupujem macochu :-)
dobra volba MX comp eta doporucuji 5 ze 4 bikeru…
rozhodne tyhle: http://www.maverickamerican.com/ pak tyhle: https://www.pacecycles.com/ a FOX,
Az na par chybicek :)
napr.?
maverick – co ta torzni tuhost, cena, upnuti osy, nestandardni osa… a ze se s tim vubec pisu.
kolik 1600gramovych vidlic ma takovou tuhost? upnuti kouskem prechu taky moc nechapu, ale budiz. nestandardni osa to sice je, ale jak casto menis naboje?
…po kazdym vystrelu
Treba tahle: http://www.acros.de/…MAG%20FR.gif Ale to je jedno.
jeste muzes prihodit link na suntour condor a bude to uplny:)
Ta asi nebude mit tech sestnactset. Jsem chtel puvodne dat za priklad jinou, ale nemuzu si vzpomenout ja se jmenuje:( Kazdopadne je to dvoukoruna co ma 1550g.
votec?
Mam dojem, ze Votec tam dava prave Acros vidlice. Mel jsem na mysli tu firmu co delala vidlice sync a letos dela pod svou znackou.
ani omylem-1940g…
DUC? ale to ses seknul o 38g… a k tomu acrosu- neni divny ze vidle na pevnou osu vazi stejne jako verze na rychloupinak?.....
marzocha, to bylo uplne k veci doufam ze jsem ti poradil