Možná je to ptákovina,ale velmi často při delší jízdě nebo maratonu se mi stává ,že mě stéká pot do obličeje a hlavně na brýle.Zkoušel jsem různé spec čelenky ,ale potom špatně seděla helma. Můžete poradit nějaký fígl??
Možná je to ptákovina,ale velmi často při delší jízdě nebo maratonu se mi stává ,že mě stéká pot do obličeje a hlavně na brýle.Zkoušel jsem různé spec čelenky ,ale potom špatně seděla helma. Můžete poradit nějaký fígl??
to mne dela hlavne pri jizde do kopce, takze bryle sundam a je to vyresene
Na horáku jezdím téměř pořád po kopcích a sundávat a zase nandávat to je blbost.
jo, do dlouhejch krpalu je ve vedru taky sundavam. videl jsem i nejaky modely bryli s takovym lemem nahore, prave proti potu, ale jaka je ucinnost netusim
dost pochybná… Já to měl starejch brejlích a funguje to tak nějak všelijak… zvláš? když je fakt vedro tak je to na nic. V prvním větším kopci to nacucne a pak ti to tam kape stejně…
A kam je dáváš ? Na přilbu nebo do dresu ? Pár jsem jich už v kapse totiž zlomil.
bud do kapsy, nebo si je povesim za nozicku za dres u krku. na prilbe mi nedrzej…
Bryle se jeste daji vetsinou „posadit“ na hlavu obracene, taky za usi ale sklama dozadu, delam to tak se slunecnima, kdyz se nahodou vracim potme.
jezdit bez
to je teda jeste vetsi ptakovina ;-)
to máš pak všechen bordel a muchy v očích
s'to evidentne nepochopil resit tenhle problem mi prijde jako totalni kr*vina ;)
Slabá uvazovací čelenka z propocováku je u mě spolehlivá.A přilba mně s ní sedí snad ještě líp.
Já se potím jako prase a problém s tím nemám. Řekl bych, že to je helmou – mám helmu Etto Dinoxus s Coolmaxovými výstelkami, které úplně geniálně odvádí pot. Ten pak zůstává v helmové čelence (dá se vylejt přejetím prstu při sundané helmě), nebo když už není zbytí, tak stéká do pásků kolem uší a z nich neškodně odkapá. Helmu vozím rovnou na hlavě, žádné další čelenky, čepice nebo nějaké specielní brejle. Dobrá helma to určitě do značné míry vyřeší.
hmmm… mám stejnej problém, vadí mi slaná voda v očích – pálí to a víc mě štve že mám zadělaný brejle (sundavat je nemůžu páč sem i v civilu brejlovec, čistit plasty když jsou zaprášený není příliš v pohodě), to s tou helmou a vylitím výstelek dělám ale je to takový provizorní a musel bych se více věnovat helmě než jízdě :o( Viděl jsem pod helmou šátky. Je to ale zase asi mokrej hadr na hlavu. Tak nevím :o(( Rád se chopím dobrý rady :o))
no tak já s tím mám taky docela problémy a většinou do kopce jezdím bez brýlí. Nejvíce mi letos vadily propocné oči a brýle, když jsem šel pěšky s lyžema na zádech jeden žleb v západních tatrách. Sluneční brýle jsem mít musel, protože svítilo slunko a všude kolem bílý sníh, takže bez brýlí jsem neviděl nic. Tak jako tenkrát mě snad ještě oči neštípaly. Plné soli.
mám stejnej problém a proto bez čelenky nevyjíždim:)
Vyměň u helmy vycpávky za o číslo menší a čelenka se ti vejde.
U mě to vyřešily vlastnotučně vyrobené molitanové vycpávky na čele. A mám klid. Dělám to tak skoro u každé přilby.
no je fakt, ze lepsi vycpavky hodne pomuzou, byl jsem prekvapenej, kdyz jsem si misto klasiky poridil nejaky „funkcni“… ale ve fakt velkym vedru to vyjde nastejno…
vo velkom teple som nuteny pouzivat satku do prilby nakolko vystelky pot nezachytavaju a ani ta paska na okuliaroch ktore pouzivam /briko clip/
jenze kdyz ve velkym vedru pridas jeste satek = jeste vic potu, ne?-) chci rict, jestli nestaci jen celenka…
nie osvedcilo sa to viac ako celenka na odsavanie samo ide o tzv.funkcnu
Já nevozím šátek, ale takovou tenkou čepici z Moiry a hlava je suchá a do očí to neteče.
Jo cepicku z moiry taky doporucuju. Pak taky doporucuju v klidnym useku si pot z helmy vymackout :)
Staci dat hlavu dolu a rukou zatlacit na helmu smerem k celu, pot z celny vycpavky pak vytece pryc… :) Tak to aspon jsem delal ja, kdyz jsem nevozil tu cepicku :)
Mám úplně stejnej problém. Bohužel se mi ho nepodařilo uspokojivě vyřešit. Navíc nejenom, že mi stéká pot po brýlích, ale ještě se mi i rosí. Třeba teď o víkendu na Jistebnickým maratonu jsem dojel na kopec s tak zarošenejma brejlema, že jsem viděl uplný kulový. Co s tím fakt nevím. Většinou to řeším tak, že brejle skoro nevozím.
Docela mi pomohlo si vzít pod helmu šátek, kterej pot saje a letos sem si koupil brýle KAYAK, který maj takový potítko na čelo. Brejle si natřu takovým sajrajtem proti mlžení a všechno dohromady funguje docela uspokojivě.
Ja jezdim bez brejli a plne mi to vyhovuje. Mas mnohem ostrejsi rozhled. A krome toho mam od narozeni porad ruzovy brejle pres ktery se koukam na svet.. :)
Zadny figl nemam, pot na brylich jsem vyresil celenkou od infitu, ale narozdil od tebe mi s ni helma sedi dobre.
Jsem rád, že má někdo stejný problémy.
ja sem nedavno vymenil prilbu a je po problemu. ale v dlouhych kopcich, kde ji sundam bryle stejne nevozim a tak mi to do tech oci tece:-/
Problém se stíkáním potu na brejle jsem částečně vyřešil úpravou brežněva . Vytrhat, zastřihnout a teď už to teče většinou bokem a na brejle jen v extrému. Nehledě na kladný ohlas u opačného pohlaví.:-))