existuje nějaký sazebník pokut?

62 nepřečtených
  • Glum

Příhoda: moje žena včera viděla policajta, který pokutoval kluka za jízdu na kole po chodníku. Kluk objížděl stojící kolonu v Karmelitské, po chodníku jel asi 20 m a jel prý velmi ohleduplně. Policajt za to chtěl pokutu 1000 Kč (ten kluk mu pokutu nakonec dal). Moje žena se ptala, jestli taky dá pokutu těm několika autům co na chodníku stojí, na to byl dost arogantní a číslo odmítal ukázat. Existuje nějaký sazebník pokut určující rozpětí pokuty za konkrétní přestupek? Litr za 20 m po chodníku mi přijde teda dost, stejnej litr platil řidič, který mě předloni z kola srazil, když z levýho pruhu najednou začal odbočovat doprava.

0 0
    • Koala MC  

Toho chlapce poměrně lituji..Ale podobných policajtů jsem viděl již dost.Měl prostě vzít za pedály..a ujet,policajt by neměl šanci. Vzpomínám si živě jak před cca 2 roky s velkou slávou v J.Hradci byl pro městskou policii zakoupen bike..a že prý nebudou jezdit po městě autem,ale na kole..Policajta na kole jsem viděl od té doby přesně..1×! Dnes již zase vesele jezdí auty..včetně jejich vyjížděk do ulic se zákazem vjezdu..a protisměru..a buzerují z auta cyklisty. V autě se snažím maximálně dodržovat předpisy..Ale pokud mne městský policajt bude stavět proto,že jedu krokem po chodníku,protože se jinudy jet nedá,pak nezastavím..a přejedu mu kecky i s tkaničkama.

0 0
      • Honzas  

ujet? bych mel strach ze po mne zacne strilet.

0 0
        • R.1  

To pak spis trefi nekolik prihlizejicich, nez tebe :)

0 0
          • Honzas  

no prave, a ja pak budu mit spatny svedomi;-)

0 0
            • R.1  

Prosimte, jsou to uplne cizi lide :) A mozna meli ve svem zivote i nektere charakterove vady :)

0 0
              • Koala MC  

Znám se s jedním majitelem střelnice.Chodí k němu na výcvik apovinné střelby i policajti..His­torky co nám vyprávěl..bych Vám přál slyšet:-). Myslí že pravděpodobnos­t,žeby mne trefil „běžný“ policajt (nemluvím o speciální jednotce) je téměř rovna nule..snad jedině z metrové vzdálenosti..

0 0
                • fousmen  

no aby ses nedivil.. (-: jestli jsi z Hradce tak si urcite pamatujes, ze to neni zas tak davno co u Itala postrelila kluka zbran policajta, kterymu vypadla bambitka z opasku.. (-: nebo nedavna honicka po meste mestske policie za podezrelym autem, do kteryho byl vyprazdnen nejmin celej zasobnik.. ((-:

0 0
                  • Koala MC  

Na tu první historku si pamatuju..Ale pokud jde o tu druhou..jak policajt střílel na auto ožralého idiota,tak to jsem spíš na straně toho poldy,a pokud vím na jeho straně jsou skoro všichni lidé co znám..krom soudců.

0 0
                    • fousmen  

adekvatni reakce na nezastavitelnyho vola to urcite byla, nevim jak moc byl ale adekvatni pocet vystrelenych naboju.. jestli jich pulka trefila to auto tak to je moc.. to zas pak souvisi s tim jak jsi psal o ty strelnici no.. (-:

0 0
    • Daf  

To je fakt docela sila :(

0 0
      • BiSon  

To je. Navic mam takovej pocit, ze policajt ti musi na pozadani dat svoje sluzebni cislo, stejne jako ty mu musis prokazat totoznost, kdyz bude chtit. Neco je spatne :-(

0 0
        • Lance  

sluzebni cislo ti dat musi,mas pravdu,ale vis jak to tu chodi: vis kolik veci se musi a na co mas pravo,ale realita je bohuzel zcela jina:(((

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Lance  

Holt jeden z mnoha zakomplexovanych cajtu,nic nenadelas,litr bych nedal.Sazebnik pokut neexistuje,zalezi pouze na vuli dotycneho

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Volf  

To je strašně těžký pokud nejsi přímo účasten tý situaci. Ten kluk na chodníku se dopustil přestupku a to je fakt. Policajt má možnost to řešit domluvou nebo blokovou pokutou. No a nevíš co třeba ten kluk řekl. Moje zkušenost je taková, že pokud se s policajtem nehádám, tak se drobný věci vždycky vyřeší bez finančního postihu.

0 0
    • R.1  

Tak ja bych mu ujel a jeste bych mu vynadal, at jde stavet cyklostezky a nebuzeruje. Mam za to,ze cyklista ma proti jinym ucastnikum premavky uprena, nebo oslabena prava a tudiz ja porusju predpisy taky proto,ze je to nekdy bezpecnejsi.

0 0
    • Schumi  

Taky občas jedu po chodníku.Ale po přechodě chodím zásadně vedle kola (pokud jedou auta).Údajně v případě srážky na přechodě (auto a cyklista jedoucí na kole) má ten cyklista dost smůlu, a to nemluvím o příadném zranění (on i bike).

0 0
    • Eila  

me uz chytli za ruzny prestupky a vzycky jen rekli „a jak by se vam libila pokuta, treba tisicovka?“ ale nikdy mi nic nedali, jen vychovnou promluv

0 0
      • Lada1  

--„a jak by se vam libila pokuta, treba tisicovka?“ ale nikdy mi nic nedali, jen vychovnou promluv – takze te proste ignorovali ? :P

0 0
    • kralovek  

nechtel ukazat odznak??? … ten snad musi mit permanentne pripnuty na uniforme, ne? Jinak pokud ze policajt neprokaze odznakem … nemusi ho nikdo brat jako policajta.

0 0
    • Mnemonic  

Hmm, kámoše chtěli pokutovat za přecházení mimo přechod. Tak řikal tomu policajtovi, že mu prachy nedá pokud nebude pokutovat i tu babičku co přechází o kousek dál a když se za ní ten policajt otočil a chtěl za ní jít, tak kámoš nastartoval svý cedmimílový boty č.48 a utek mu. Ten policajt se za nim snad rozběh, ale za chvíli to vzdal :)

0 0
      • houmi  

JO, neco podobnyho potkalo i me. Chtel mi dat kilo pokutu. Za 2 mesice prechazel na tom samym miste ten samy policajt. A zpousta jinych prihod,…

0 0
      • Volf  

V Americe by ihned po pokusu poukázat na babičku měl na rukou klepeta. No a pokud by utíkal, tak kdoví jestli by ho ten polda nezastřelil.

0 0
        • Mnemonic  

No podle toho co jsem tady čet, tak jestli střílí jak naši ochránci zákona tak by moh bejt nebezpečnej i sám sobě a použití služební pistole by si asi rozmyslel :)

0 0
    • VA3  

Ptal jsem se instruktora z autoškoly,jestli se může jezdit na kole po chodníku. Dostalo se mi odpovědi, že může pokud neohrozím chodce. Dokonce i přejíždět po přechodu …

0 0
      • Volf  

Ten učí snad v nějaký pomocný autoškole ne?

0 0
    • Rufio  

Nevim několikrát sem potkal floydy, který na mě normálně koukali, jak jedu po chodníku a žádnou pokutu mi nedali. Takže nevim. Jo ale jinak sou to hrozný vocasi. Pokutujou ostatní ale na pokutu sou většinou hlavně voni. Viděl sem policejní auto, kde nebyl ani jeden policajt připoutanej a eště ta ***** na místě spolujezdce neměla na práci nic lepšího než hrát karty na nějakym kompu co tam měli. Jinak všechno dobrý.

0 0
    • admxx  

ja sem kdysi v bystrici pod hostynem dostal 100kc flastra. hasim si to takhle po chodniku do papirnictvi a kdyz vylezu z obchodu tak organi tam na me cekali.

pred mesicem dostali dva moji kamosti v brne pokutu 1000kc za to ze sli na cervenou!

utikat…to je fak tak na to aby te zastrelili:-))))

No a odmitnout ukazat cislo odznaku…tak kur*a za co je platime! bohuzel nekde si stezovat je neucelne, cas ubirajici a uplne zbytecne…takze nic.

0 0
    • Otaku  

ty voe nedeste mne, musim dneska jeste dopravit kolo ze servisu a vyhnout se chodnikum nejde :(

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.