Zdravím. Mám na krosové kolo použít ráfky Alexrims DH22, nebo Rigida ZAC19, jde spíše o turistiku. Díky za vaše zkušenosti.
Zdravím. Mám na krosové kolo použít ráfky Alexrims DH22, nebo Rigida ZAC19, jde spíše o turistiku. Díky za vaše zkušenosti.
Predem pisu ze zkusenosti nemam :) Z tech co pises bych si koupi DH22 protoze tusim ze ZAC19 je na MTB. Ale jinak bych spis uvazoval o A319 od Mavicu.
ZAC 19 se dělá i na krose, být tebou tak bych na tenhle ráfek zapomněl. Mněl jsem ho cca 3 měsíce ale 26 a můžu říct, že jsem ho pořád musel centrovat.Fakt hrůza…
zac 19 rozhodně nebrat!!! Teda pokud si nehodláš nacvičovat centrování po každý vyjížďce. Měl jsem je sice na MTB, ale choval jsem se k nim slušně. Ještě jsou někde ve sklepě…
Měl jsem na silnici Fir, remerx, na biku teď Rigida Taurus Disc. Kámoš vždycky, když mi centroval kola, naposled ty nové Rigidy, tak říkal: je to bláto, Mavic je Mavic. ( Už jsou aspoň na té silnici )
Hmm… cross necross
Alexrim je nejlepší poměr cena ku výkon.
Kvalita s cenou u Rigidy je kolísavá.
Mavic je takovej „nemastnej neslanej“, ale docela drahrahrej
SunRingle aka Sunrims je u docela drahej
jsem asi jedinej kterej je s zac19 spokojenej ale nemam ji od rigidy ale od weinmana (nebo je to jedna a tataz firma?) – rafek za 400 s dvojitym kaliskovanim jsem spokojenej a rozhodne necentruju casteji nez 1 za 4000km. Ale nejsem taky nejakej chorobnej lestic kterymu vadi desetinova osma na rafku (co je pod 1mm to neresim – stejne jsem ho uz tolikrat bouchnul ze je to jedno:-)
Ja dva Weinmany zac19 rozstrelil… no kolik se jich taky da najednou znicit, ze jo :) To treba Mavic X221 byly skoro nesmrtelny… vzadu na HT teda nevydrzel vsechno, ale vpredu jsem ho vozil dlouho i na skakani… nez jsem zjistil jaky je to s poradnym rafkem.
tak mam asi neuveritelny stesti:-) me holt nejcastejs praskaj ramy pod sedlovkou:-)
Me jeste zadnej neprask. Zato ty Zacy vydrzely presne tyden.