Tak jsem tu zase jednou jako pojiš?ovák. Narazil jsem na jednu novou pojistku, která by vás cyklisty mohla zajímat. Klasické úrazové pojištění má jednu zásadní nevýhodu – funguje pouze jednorázově. Když si zlomím ruku a za 2–3 měsíce jsem OK, tak je to v pohodě. Ovšem pokud se stane něco vážného (na kole je to co by dup) a zůstanou mi doživotně vážné trvalé následky, tak mi pojiš?ovna vyplatí za dobu léčení třeba 50.000 Kč, za trvalé následky třaba 1.000.000 kč a tím to pro pojiš?ovnu skončilo, už mi nikdy nic dalšího nedá. No ty peníze mi vydrží tak na 1–2 roky (koupím si invalidní vozík, zařídím si bezbariérový byt, předělám si řízení v autě na ruční atd.) a pak budu žít do smrti ze směšného invalidního důchodu. Pro člověka je to ve většině případů životní katastrofa. Victoria-Volksbanken pojiš?ovna teď nabízí zajímavé pojištění – dalo by se říci doživotní úrazový důchod. Pojistím si důchod třeba ve výši 10.000 Kč měsíčně. V případě, že se mi stane úraz, který mi zanechá alespoň 50% trvalých následků, tak mi pojiš?ovna jednorázově vyplatí 10-tinásobek sjednaného důchodu (tedy 100.000 Kč) a pak mi DOŽIVOTNĚ !! vyplácí sjednaný důchod 10.000 Kč měsíčně. Tato pojistka mne bude stát POUZE 106 – 145 Kč měsíčně!! (v závislosti na zdravotním stavu a zaměstnání, nezáleží na věku, lze to sjednat i pro dítě). U registrovaných sportovců může být ještě nějaká přirážka, řeší se vždy individuálně. Už to mám sjednané.