Čau lidi,mý špalky už potřebujou výměnu a rozmejšlim se mezi těmakle třema typama..máte s nima dobrý zkušenosti,doporučíte mi??Dík jimmy
Čau lidi,mý špalky už potřebujou výměnu a rozmejšlim se mezi těmakle třema typama..máte s nima dobrý zkušenosti,doporučíte mi??Dík jimmy
a co kdyby jsi si napred precetl treba prispevek „Jaké špalíky? KOOL STOP?“ To myslim zvladnes. Do toho.
nesnáším tuhle tady všeobecně rozšířenou ironii. copak to neumíš napsat jako normální člověk?
ja se ji ani nedivim, když jedou dva linky za ráz na stejné straně.
BBBcka maji o proti koolstopum vybornou cenu. Za sucha bzdi zhruba stejne za mokra jsou BBB rekl bych jeste lepsi. Koolstopy zase nabidnou vyrazne lepsi zivotnost a za mokra bych rekl ze nekolikanasobne vic vydrzi i kdyz teda hur brzdi. Da se tak s nema bez obav odjet i blativej maraton coz je pro me velke plus.
Myslim ze velmi dobre z hlediska cena/vykon vychazej samostatny gumicky Barradine. Ja videl 955ky Barradine za 100Kc/par a hodne lidi tvrdi, ze jsou nejlepsi co zkouseli (ja zatim jezdim stary, ale az je sjedu, hned je tam davam). Do jagwire bych nesel, prodavac,kterej prodava tyhle i ty Barradine sam rikal ze ty Barradine jsou proste lepsi (a taky levnejsi). BBB prej budou mozna ty samy..
Ja vcera nasadil 955 na rafkovy magury (zbastlil sem takovej adapter:) a oproti cervenym koolstopum je to na suchu vyrazne lepsi. Ale v ty chumelenici co odpoledne prisla a v tom rozbredlym snehu to az zas takovej zazrak nebyl.
kde si je sehnal (baradine)dík
Koupit se takhle daji v kamenaku Ostrave v JumpSportu na Nadrazni (myslim, ze pobocky jsou ale i ve Frydku Mistku a okoli). Trosku vice jsem psal v soubezne diskusi ktera se jmenovala neco jako „Jaky spalky? KOOLSTOP?“), tak si to precti, je tam vice info. Jestli ses z Prahy, zeptej se kovare, jinak co vim, tak nekde na Radlicky nebo kde… pohledej tady v diskusich pres vyhledavac a najdes to.
Obyčejný BBB (2 páry za 300) jsou hrozně měkký, proto mě překvapilo, že brzdnej účinek nic moc. Přirovnal bych je ke špalkum Promax, ale ty jsou 2× levnější.
kdyby se to vse psalo do recenze tak neni problem si to najit,zjistit a udelat si nazor…takhle se stejne za tyden zepta nekdo znova…
Pokud ovsem nebude dostatecne duvtipny a nepouzije vyhledavani;)
Jigvare-pokud tim myslis Jagwire, tak nebrat, psal jsem to recenzi. Hnus, po tydnu jsem je vyhodil, nez bych si nechal dojebat rafky. Vozim ted Fibraxy a maximalni spokojenost.
Cerveny Fibraxy brzdej opravdu zalostne. Kdyz je vycistis, tak to v obyvaku jeste jde, ale v terenu se to neda a za ty prachy… nebrat.
A? zkoušim, co zkoušim vždycky se rád vracím ke klasickejm šedejm KOOL STOPum do cartridgí. Zařil jsem několik blátivejch akcí a tyhle nejmíň ničej ráfek. V brašničce vozím ty nejlevnější jako rezervu „co kdyby“ ale jsou tam už dva roky bez využití.Dal jsem je tam kdysy když jsem absolvoval cestu do Itálie a zpátky a od tý doby tal jsou-jsou li tam :-)))
a co černy? ve kšeftě mi řikali, že jsou všechny zhruba stejny. Zkoušel je někdo kromě mě? Neberou mi špony z ráfku, zabrzdí když potřebuju a neubívají před očima. To je můj požadavek na špalky a pokud tyto 3věci splňuje tak je mi jedno jaká to je značka.
pouzival jsem i cerne i cervene Fibraxy, nenasel jsem zadny rozdil ve vlastnostech, brzdily podobne nebo i trochu lepe nebo nez Koolstop cerne a trchu hure nez Baradine 955. Spony vubec neberou Koolstopy, sem tam neco se chytne do Fibrax a BAradine stejne. Ale dalo by se rict, ze Fibrax a BAradine jsou take bezproblemove, co se tyka zadirani pisku.
asi jsou všechny stejný, to víš zvyk je železná košile a já si zvyk na šedou :-) ty ostatní barvy jsou jenom tuningování a na to já mám náladu jednou za X-let. Ještě je u těch barevnejch zajímavý že když dovalíš po „mokrym“ švihu tak není kolo celý černý jako při černejch špalkách. KOOL STOPy se mi osvědčily i na silničce, dělaji je pro starý campa botky a fungujou super, jenom když je vedro trochu pískaj v delších sjezdech
Můj osobní pocit je, že šedivý kool stopy jsou ve vlhku a sněhu lepší než černý. Ale jen trošku.
panove, tak vcera jsem se konecne odhodlal a odmotnoval a vyhodil do kose jeste neojete cerne KoolStopy i z predniho Vcka a dal tam ty mnou vychvalovane trojbarevne Baradine 955. A ten rozdil je fakt markantrni, konecne to brzdi. Sice brzda je trochu houbovitejsi, nebot ty baradiny jsou o hodne vyssi- tudiz vice pruzi, ale brzdi to proklate lepe, po asi 10km zajeti.
Tak je z kose vytahni a dej mi je :o)…docela by se mi sikly :))))))
kdes koupil gumičky Baradine?díky
na jakychsi moravskych MTB marathonech. Dovozce Cykloprofi je loni objizdel se stankem – Rampusak a Drasal asi..
tak podle me brzdi cerne Fibraxy lepe nez cervene
Mam zlute a opravdu brzdi dobre. Nicmene jsem cetl ze barva u Fibraxu nehraje roli…
koupil jsem BBB, taková ta imitace karbonu, byli tam 2 páry za 540 kč. Nemůžu si stěžovat
Ječňák je borec!