Zdravím všechny, včera jsem dělal takovou malou údržbu a všimnul jsem si, že když pomocí pedálů roztočím naprázdno zadní kolo, tak se mi velmi lehce vychyluje kazeta do strany. Je to běžné nebo může jít o nějaký problém s ořechem? Šaltr řadí OK.
Zdravím všechny, včera jsem dělal takovou malou údržbu a všimnul jsem si, že když pomocí pedálů roztočím naprázdno zadní kolo, tak se mi velmi lehce vychyluje kazeta do strany. Je to běžné nebo může jít o nějaký problém s ořechem? Šaltr řadí OK.
mi to dela to same
Je to docela beznej jev i kdyz teoreticky by to delat nemelo.
Je to normalni aspon me to dela/li Exage 300,Deore XT,LX,SACHS ale zajimavi je, ze XTR mi to nedela ani po 4letech
asi tak nejak. levne plecky delaji ruzne nesvary. XTR no problemo
Mě to házelo hned od začátku a časem se to už nezhoršilo. Ale pokud chceš mít jistotu sundej pastorky a zacloumej trochu ořechem jestli je natěsno, pokud bude lítat tak rozdělat ořech a ubrat distanční podložky co tam jsou a vymezují vůli ořechu.
tak trosicku litat muze. Jen at si lita, sak on dolita :)
Pohyb kazety do stran při protáčení kola je způsobený tím, že ořech kazety není přesně v ose náboje – může to způsobit křivě vyřezaný závit, do kterého je ořech uchycen, ořech může špatně „sedět“ na tělese náboje apod. Nedá se s tím nic dělat, ale nevadí to. Vůle v ložiscích ořechu s tím nemá nic společného.
Mě to taky dělá a navíc mi rablujou ložiska v ořechu, když jsem to chtěl nechat promazat tak mi v servisu řekli, že mám špatnej ořech, tak nevim. Ořech sem nikdy nerozdělával, nevíte jak na to?
dela mi to od zacatku a uz mam asi 3ti kazetu a je to furt stejny, funguje to dobre tak to ani neresim