Jake mi doporucite predni svetlo s cenou tak do 1000,–. Chtel bych zkusit nocni jizdu v terenu tak ze doba svitivosti alespon 3h no a neco abych teda vubec na cestu trochu videl.
Jake mi doporucite predni svetlo s cenou tak do 1000,–. Chtel bych zkusit nocni jizdu v terenu tak ze doba svitivosti alespon 3h no a neco abych teda vubec na cestu trochu videl.
To by me teda taky zajimalo. Svetlo, ktere by jen trosku splnovalo tvoje podminky, stoji podle me od 2500Kc vyse. Ale jestli nekdo vite o levnejsim a lepsim…
Prosiiiim, ja vim!: etbikez.netbox.cz/index.php?clanek=94)
Ja mam Cateye, 5-diodove, a som s nim nadmieru spokojny.
Ver mi, ze by mi nestacilo.
A to ten aku tahas za bicyklom? Ver mi, ze by si mi s tym nestacil :-)
EL 300.
no právě. Když chceš aby to svítilo tak to musí mít 10 a víc watů a takový světla vydrží tak do 2hodin a pak sebou musíš tahnout tunu monočlánků. Ceny světel co svítí a vydrží jsou na můj vkus astronomický. Viz. příspěvek ,, Noční jízda" Já to zatím řešil 2 halogeny cateye na 4 tužkový baterky chystám se vyzkoušet 3diodovou lampičku od cateye za 1095,– viz. reklama ve Velu.
Do tehle ceny by ses mohl vejit se samodomo vyrobenym svetlem z reflektorovych halogenek a baterky z motorky nebo UPS…
Koukni se sem http://www.mountainbike.cz/clanek.shtml?… ale cena jsou 2k ale urcite se vyplati si priplatit todle svetlo vypada na klasse parade!!
take by se mi neco takoveho siklo, ale pockam, az treba Luxeon a dovozci vyrujujou s nejakou aspon super diodou, nebot tahat sebou tezke olovene akumulatory pro 20W halogen mi nesedi. Ted mam 1W LED diodu od Luxeonu a sviti jako svina, ale na rychlou nocni jizdu to porad neni, nebot sviti o neco vice nez cca 5W halogen, coz je porad malo.
dá se to někde koupit nebo je to samo-domo?
viz Jarous1. koupit diodu a samo domo udelat svitilnu a omezeni proudu. ALe mam dojem, ze nekteri vyrobci svetel uz davaji Luxeon diodu do svitilen nebo celovek, ale dovozci cykolsvetel, ti jsou krute pozadu.
Luxeon už něco takového vyrábí. Bohužel tady u nás se asi doprodávají zbytky těch „slabších“… V současné době se v Praze ( GES, GME ) dá sehnat jenom LXHL-NW98. Ta má svítivost kolem 250cd. Vyrábí se už i LXHL-NWE8 a ta má kolem 500cd… Podle datasheetů je ta novější náhradou té starší a měly by tedy postupně vymizet z trhu. Doufám, že hodně brzy, chci to taky časem koupit…;-) Doma ( ne na kole ) jsem zkoušel tu „normální“ a je to teda síla ! 4V, 350mA odběr a svítí to jako hovado…
Samozrejme necekam od svetla za 1000,– zazraky. Jen bych chtel treba videt ze pres cestu lezi strom a ne to zjistit az kdyz prez nej letim. Rozhodne po nocich nechci jezdit zadne brutalni tereny, chci to pojmout jako hodne pohodovy pojezdeni proste jen sotolinove cesty a cesty ktere znam skoro nazpamet.
CatEye EL300 s laser. diodama znas? Cenou by vyhovovat mohlo…
Tak to se da za jasne mesicni noci je i bez svetla. Ale vazne – navod na stvabu toho svetla s Luxeon modulem je na Bajk.cz. Ja uz se na stavbu chystam delsi dobu a podle toho co rika Kovar a co jsem zjistil od cloveka co to na Bajk psal, tak to sviti docela dobre a hlavne to tak nezere baterky. Rozhodne je to asi to nejlepsi cenove prijatelny svetlo.
Taky jsem postavil, ale jeste nemam vyreseno upevneni na helmu, takze zkusenosti z „realu“ nemam. V pokojovych podminkach vydrzelo svitit asi 6h na 4×AA NiMH 2200mAh. Na 350mA to hodne topi (dal jsem chladic na modul i na tranzistor). Da se nastavit i o neco mensi proud pri takrka nezmenene intenzite (asi 320–330mA). Jestli ma ta nova verze stejny odber, tak je to docela bomba.
Co jsi tam dal za tranzisror? Pri 4,4V na accu hranzistor bude hřát dost, zkousel jsem BC a ten se prehrival, s BD je to v pohode.
Jo jo, take jsem nejdriv zkousel BC140 a ten byl rozpaleny jako petak. Ted tam mam BD139 a chladic jsem tam dal jen tak pro sichr-nevim co to bude delat v uzavrenem prostoru (a mozna trochu kvuli stabilizaci upevneni). Urcite bych ale dal nejaky chladic na LED modul.
Sigma Mirage s jednim svetlem ti myslim tohle splni. I kdyz nejsem si jist, jestli se vleze do 1000,– Kc.
Co takhle brňáci udělat nějakou testovací a porovnávací vyjížďku? Táhl bych sebou velkej akec a světla 10/20W (8/4hod) přidělaný na helmě a další bych mohl zapůjčit.