Jaký ráfek na drsné XC si pořídit? Mavic 717?

20 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

Ahoj, chtěl bych se poradit, jaký ráfek by jste mi doporučili? Nejvíce jsem spokojen s Mavicy, všechny ostatní jsem vždy dost brzo zrušil (ale musím uznat, že to byly většinou levnější ráfky). Teď mi vzadu praskl Mavic DISC 317, co je v provozu od roku 1999 (což je pro mě i kamarády záhada, tak divně, z jedné strany po celém obvodu, asi unávou, prý mám bý rád, že to tak dlouho vydrželo :-) . Ještě na tom jezdím, ale jen po městě (vydává to divné zvuky, vrže to :-)

Typ 317 teď prý není. Kamarád mi doporučil Mavic 717 Disc (váha 395g, patenty MAXTAL – to prý je pevnější a SUP, což nechápu, to by měly být lepší boky na špalky, ale ten ráfek je diskový – nevyznáte se v tom někdo?) za cenu MOC 1320,–Kč stříbrný, nebo 1530,– v černé barvě.

Takže:

1. jezdíte jej někdo, můžete na něj napsat plusy a mínusy
    2. co lepšího (za stejnou, nebo nižší cenu) by jste mi doporučili, ale MUSÍ to vydržet a) Beskydy a b) moji drsnou jízdu šutr nešutr a občas nějaký skok s nečistým dopadem (gumy jsem si na fullu zvykl foukat na 5 až 6 atmosfér, aby se mi nikdy neprocvakl pláš? na ráfek). Aby jste rozuměli, jezdím tak, že mám na rámu důlky od šutrů a špice taky ohlé od větších šutrů a balvanů (když např. projedu/proletím tam, kde je hdoně šutrů, tak pod těmi tvrdými gumami se obracejí a občas mi bouhnou i do špic)
    3. vyznáte se někdo v těch „patentech“ od MAVICu?

Díky za odpovědi, Roman z Kopřivnice, www.cykloart.cz/roman

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.