Chci v létě projet celý hřeben Krušných Hor. Zajímalo by mě který směr je lepší (co se týče stoupání) – z Aše do Děčína či naopak. Jel jste to někdo? Dík za info.
Chci v létě projet celý hřeben Krušných Hor. Zajímalo by mě který směr je lepší (co se týče stoupání) – z Aše do Děčína či naopak. Jel jste to někdo? Dík za info.
Jel jsem z Usti do Chomutova a druhej den zpatky. 105 a 100km. Jinak mi tenhle usek prisel uplne stejne, dolu, nahoru, dolu, nahoru…
Ja jel predloni Litvinov-Cheb (3,5 dne) a loni Liberec-Karlovy Vary(asi 5).Decin-As je asi lepsi, na jihu nejsou az takovy kopce, kdyz je clovek uz unavenej.Jinak Krusny sou na kole moc hezky.
Tak už to mám za sebou, jel jsem od Děčínského Sněžníku do Aše a připadá mi tenhle směr opravdu lepší – viz JJ.
Podle mne to je uplne jedno z ktery strany to jedes.Jel jsem nekolikrat Usti Klinovec a zpet a jednou az do Lubu.Doporučuju pas a kombinovat s trasama v Německu, po ceste je nekolik malejch i turistickejch hraničních přechodů a třeba trasa Moldava Český Jiřetín -Mníšek je hezčí po německý straně. boulder
Podle me je to tu tak moc nahoru/dolu, ze si nevyberes:o) Ale urcite se ti to bude libit.
Je to opravdu jedno z jake strany zacnes. Z obou je to porad houpacka nahoru/dolu. Jinak taky doporucuju nektery mista strihnout pres nase sousedy. Treba doporuceny usek Moldava C.Jiretin je po nemecky strane peknej ale zase mines nadrz Flaje, ktera se da v lete objet zkrz oboru(otevrenou pouze cervenes-srpen). Jinak to mam projete od Decinskyho snezniku po Klinovec ale nikdy v kuse ale v planu to mam :)
Tu část co jsi jel v Německu ti stačily české příhraniční turistické mapy nebo jsi měl nějaké německé?
No znam to tam protoze v zime tam jezdim i na bezky takze jsem jel bez mapy. Ale mela by stacit proste jen mapa Kr.hor (nevim jestli nejsou rozdelene na vic casti). Jo a hned na tom cyklo a peso prechode je tabule i s mapou.
Nemáte někdo nějaké zajímavé typy na zajímavosti a památky v Krušných Horách a příhraničí? Mimo rozhledny, o těch něco vím. Dík za info.
Dreveny presunuty kostel v Ceskem Jiretine, Flajska prehrada, Mostecka prehrada-Krizatky(momentalne v oprave a vypustena), nejake sklarske muzeum v Moldave, pristupna stola kousek pod Komarkou, Tisske skaly,…podel hranic Vietnamske trziste :)
spatny mozna nebude ani vylet do Dubi :)
no jeste me napadlo ze muzes vyuzit cyklobus co jede z Phy.Blizsi info najdes na http://www.horasvatekateriny.cz/cyklobus.html
Ja jej vyuzivam jen na ceste MOST-Praha
Cus, jeli jsme z Liberce do Aše, bylo to super. Myslím, že na směru nezáleží. Ozvi se, pošlu deník.
Nejsi jeden z tech co jeli po rozhlednach? Nejaky takovy denik jsem nekde cetl a mohlo to byt zajimave
Nejsem, jeli jsme jen tak z kamosema, ale par rozhleden jsme taky zvladli:-)
no a gdyby ses chtel opravu pobavit, tak pekny je to ma „komarce“. Hlavne cesticka pod lanovkou :-))
Jel jsem z Františkových lázní až do Děčína,a jde to dát za dva dny, bez bagáže na silničce od tmy do tmy asi i za den, je to cca 300 km. Obráceně jsem to nejel, ale tento směr my naprosto vyhovoval, a neměnil bych. Přišlo mi že tento byl lepší…:)