jaky je technicky rozdil mezi down-swing a top-swing a ktery je lepsi ? delaji se jeste down-swingy ?
jaky je technicky rozdil mezi down-swing a top-swing a ktery je lepsi ? delaji se jeste down-swingy ?
Prosím než zadáte dotaz zkuste použít vyhledávání ;), děkuji.
downswingy sa nevyrabaju uz sa ani nebudu, europska komisia ich zakazala kvoli tomu,ze sa z nich uvolnuju nebezpecne ftalaty :))
Downswing – ramienka presmykaca smeruju smerom dolu (akokeby vyseli), topswing naopak nahor. Teoreticky topswing presnejsie vedenie pri preradovani a mensie rozmery (napr. nevadi kosiku na flasu) prakticky je to hnoj, hned sa rozvakla, blbo sa cisti.
Většina lidí ti řekne, že top swing je nahovno. Já mám Top-swing Deore už 6 sezonu a musím říct, že je to jediný komponent na kole na který jsem za celou dobu vůbec nešáhl – jen ho občas umyju. Mám dokonce pocit, že jsem ho snad ani nemazal, rozhodně jsem ho nikdy neštěloval nebo něco podbného. Vakl možná má, ale řadí pořád dobře.
tak skus ten downswing a uvidis :)
pžehazovačky a přesmyky -nikdy nemažu, pouze ložiska u koleček a vnitřek kloubů u přehazovačky.Vždy když jsem namazal bylo to po 1 měsíci na vyhožení.
Tos za těch 6 let ani jednou nevyměnil lanko? To je docela divný že ti to ještě chodí
Ne. Jak říkám, ani jsem na něj nešáh. Nidky jsem ho neštěloval, dokonce jsem snad ani netočil těma distančníma šroubkama u řazení abych si doladil chod. Teď po mě asi někdo skočí, že riskuju, že tak starý lanko někde urvu, ale to se mi ještě na žádném kole nepovedlo a navíc na malý převodník se dá dojed domů :-)
Mám už druhý Shimano TopSwing a hodlám v tom pokračovat. Zkoušel jsem DownSwing XTR, ale nezaujalo mě to. TopSwing řadí z menší silou, jsem na něj zvyklý. Když nejsi prase, tak vakl minimální. Možná to bahno problém. Možná ideální volba je SRAM, se tolik nezanáší, .o).
shimano je tužsí (teda aspon XT) naž sram, a řekl bych že menší sílu potřebuju na downswing než na TS:o) mam na kolech oba na závoďákovi XT DS a radi lip nez XT TS na druhym kole:-)