Prosím o vysvětlení pojmů u kra?as, co je vložka s Coolmaxem, respektive jsou i jiné ??? A co znamená počet panelů, běžně jsou vidět 6-ti panelové, občas 8-mi panelové, co to znamená a jsou tam nějaké výhody ??
Prosím o vysvětlení pojmů u kra?as, co je vložka s Coolmaxem, respektive jsou i jiné ??? A co znamená počet panelů, běžně jsou vidět 6-ti panelové, občas 8-mi panelové, co to znamená a jsou tam nějaké výhody ??
Vložky – většinou platí že dražší (vyšší modely) je skutečně lepší, chtěj ploché švy, někteří výrobci používají spec. lepidlo — žádné švy, které by mohly tlačit nebo dřít. Panely = počet kusů, ze kterých jsou kra?áky sešité dohromady. Obecně platí, že vícepanelové lépe padnou. Za sebe (z hlediska poměru cena/výkon) doporučuji Specialized Comp Daytona
Díky za reakci, ale stejně mě není jasné jak rozlišit dražší modely, mám obavu, že v převážné většině jde o platbu za vzhled, nikoliv reálný stav vložky. Nebo jsou i vložky nějak odstupňované ??? Co jsem se tak díval, tak standardně se uvádí vložka s Coolmaxem a počet panelů. Přiznám se že te'd mám nějaké v podstatě obyčejné od Kalaše, jenže po přeletu přes přední kolo to na rozdíl ode mě nezvládly, proto hledám již něco lepšího, ale nerad bych platil jen za značku.
Jisteze jsou mezi vlozkama rozdily. Vzdyt i tebou uvadeny Kalas pouziva asi 3 kvalitativne rozdilne druhy. Dobre patrne treba zde: http://www.bikecentrum.cz/uvex.php?… Vetsi pocet panelu zase lepe kopiruje tvar tela,… Za znacku a design se samozrejme plati, ale to plati vsude.
Díky, konečně jeden ze serverů, který to popisuje, teď jen najít odpovídající zboží k dané vložce, respektive naopak. Toto předpokládám platí jen pro De Marchi, jinde tomu bude zcela jinak.
Že se platí za design/značku je samozřejmé a akceptovatelné, jenže nerad bych dopadl tak že koupím něco značkového (jako spíše fanda, to ani nemusím vědět) a nakonec zjistím že tam mám vložku horší než současnou pokrčenou od Kalaše.
Původně jsem myslel, že existuje nějaký obecnější návod jak se v tomto vyznat.
mozna jsem barbar a nechavam svoji prdel zazivat stredovek:-) ale me uplne nejlepsi pomer vykon cena prijde u axonu Special II na www.axonsport.cz/…hastrana.htm proste tech 550 korun neresim a rozpadaji se asi o polovinu pomaleji nez treba G-sporty co jsem mel a vlozka je v pohode s plochejma svama. Ale je fakt ze kratasy nad 1000kc jsem v zivote nemel a zatim to ani neplanuju:-)
Tohle platí pro De Marchi, ale zobecnil bych to tak, ze cim vic je vlozka profilovana a tvarovana, tim jsou gate drazsi. Dale roste cena s poctem panelu, pritomnosti plochych svu, a sitovanych ksand,… Projdi par obchodu ozkousej, vyber. Nic lepsiho ti asi neporadim.